Isnin, 28 November 2011

PULUN PAS PULUN..PULUN PAS PULUN


WATAN BERTINTA

Dalam membicarakan soal kuasa kita jangan terlalu hipokrit dan beridealisme. Semuanya bohong semata-mata. Siapapun yang berkuasa dan menduduki singgahsana, tentulah inginkan layanan bagai raja.

Berita yang sampai mesti muluk muluk sahaja, kereta mewah menjalar dijalanraya, biarpun harganya woo RM600 ribu cuma.

Pakaian, aksesori isteri jangan ditanya, jika ROSMAH isteri PM ditohmah beli cincin RM24 juta, dua isteri MB, dan isteri EXCO, isteri SETPOL, isteri pegawai kanan MB di Kedah apa kurangnya.

Mereka kian berlari ke langit tidak lagi menginjak ke bumi. KOMISEN PROJEK, cis, berani mereka katakan satu sen mereka tidak ambil, WATAN rela bersunat sekali lagi di musim cuti sekolah ini..

RASUAH... Benarkah tidak ada dalam pentadbiran PAS Kedah... Tipu la kalau maksud dan perlakuan rasuah sama sekali tidak pernah berlaku sepanjang 4 tahun pemerintahan PARTI ISLAM ini... Lihat balik Akta pencegahan rasuah 1997, pastilah ada unsur perlakuan berkenaan sama ada melibatkan rasuah wang, rasuah guna nama, rasuah guna kuasa, rasuah hadiah atau harta benda pasti ada.

Tidak ada laporan, siasatan atau tangkapan tidak semestinya perlakuan rasuah tidak pernah berlaku.

Sekali lagi WATAN bertinta sanggup bersunat sekali lagi di musim cuti sekolah ini jika benar dengan bersaksikan ALLAH s.w.t dan para malaikatnya para pemimpin PAS dan EXCO Kerajaan Negeri di Kedah tidak pernah ambil rasuah atau terlibat dalam unsur syubhah melibatkan rasuah.

Maknanya apa.. kita perlu berfikir secara lojik, praktikal dan rasional. Manusia cap dari parti mana sekalipun mempunyai nafsu. Dan dua godaan dunia paling hebat ialah DUIT dan B....T. Maka kini fahamlah kita, KUASA di tangan mereka, berilah mereka peluang menaiki kereta baru, MERC ka, ESTIMA ka CAMRY ka, GRAND LIVINA ka.. biarkan mereka mencari simpanan untuk tembolok anak isteri mereka, biarkan isteri mereka melaram dengan aksesori beg tangan dan perhiasan baru.

Biarlah mereka membuat komisen atau memiliki aset hartatanah, rumah baru, isteri baru yang cantik jelita.. JANGAN SESEKALI SALAHKAN pemimpin parti Islam ini.. YANG TETAP SALAH ialah kita.. tangan kita.. yang memangkah kertas undi untuk menangkan mereka.. SEBAB itu kalaupun mereka buat buat PEKAK dan TULI itu hak mereka. Sementara masa masih ada, SAPU, kebas apa yang boleh, sesungguhnya
MASA kian suntuk untuk mereka..

PULUN PAS PULUN

3 comments:

Kedah La berkata...

Buatlah fitnah banyak2 Bri woi sementara hang belum mati.. Dah mati esok bukan boleh buat fitnah dah

Tanpa Nama berkata...

Woi Kedah La...sapa tukang sebar fitnah...hampa la...buta perut sampai tahap bangang...hampa ingat semua orang bodoh macam hampa...Jangan dok peringat orang saja...awat hampa tak mati ka...awat fitnah dan onak yang hampa dok buat la ni tu tak kena soal ka...sudahlah...jangan dok ingat semua orang kopiah putih dan janggut tu baik...ada yang lebih setan dari setan...

Tanpa Nama berkata...

kedah la cakap pasal fitnah...kah kah kah...sedang menasihati diri sendiri ka?

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates