Isnin, 14 November 2011

Roboh Surau untuk Shopping Complex?


Oleh : siberangan

Salam. 

Kepada pengikut-pengikut Kedah Times yang amat dihormati, marilah kita siasat dan hebah cerita Kerajaan PAS/PR yang memberi kelulusan Pembangunan AMAN CENTRAL yang akan dibangunkan oleh PKNK jv BILLVIEW dibandar ini. Dialu-alukan pembangunan ini kerana mencantikkan bandar Alor Star dengan meruntuhkan Bangunan Kompleks Tungku Yaacob yang kotor dipandang mata.

Yang merunsingkan ialah, syarikat tersebut akan meruntuhkan Madrasah Salihiyah, Jalan Tambang Badak yang telah terbina disitu sejak 100 tahu yang lalu dan hingga ka hari ini masih digunakan oleh jemaah di kawasan itu dengan mengadakan solat jamaah serta Tadika.

Apa yang menyedihkan, Kerajaan Negeri telah merestui pembangunan dengan merestui pulak syarikat tersebut meruntuhkan Madrasah tersebut, yang mana kononnya Majlis Fatwa telah bersetuju.

Apa pun akan terjadi, penduduk setempat akan bangun menentang perbuatan terkutuk Kerajaan PAS/PR itu, kerana yang terlalu menghairankan, kenapa tanah Gereja di sebelah Putera Madical Centre (KMC) tidak diambil untuk tujuan projek tersebut. Sedangkan tanah tersebut disebelah dengan projek tersebut.
Pada 14hb Nov jam 9.00 pagi Menteri Besar Kedah akan meletakkan batu asas AMAN CENTRAL. Kenapa seorang Menteri Besar Kerajaan PAS yang akan berucap di situ sanggup melihat SURAU DI ROBOH GEREJA DIPERTAHAN.

Rakyat Kedah samada mereka ahli PAS, PKR atau dalam mana-mana parti pun jangan dibiarkan perbuatan terkutuk Kerajaan PAS/PR lakukan. Kalau dulu jika kerajaan BN robohkan surau untuk menggantikan dengan surau atau masjid baru, juak-juak PAS akan berdemo dan canangkan ke seluruh Malaysia mengatakan kerajaan BN zalim merobohkan rumah ibadah. Walhal ianya bakal digantikan dengan yang lebih baik dan selesa.
Tetapi kali ini kita nak lihat juak-juak PAS, apakah tindakan mereka bila surau dirobohkan dan bukan digantikan dengan yang baru tetapi dengan pusat membeli belah.

Tahniah kepada penyokong PAS!

10 comments:

Abd Razak berkata...

berkat solat hajat pakatan...

Tanpa Nama berkata...

tahniah kepada orang kedah,
dapat shopping complex baru....

Tanpa Nama berkata...

SEDIKIT DEMI SEDIKIT SIKAP PUAKA PAS YANG SEBENAR NYA TELAH TERBONGKAR!!!, SEJAK BERKAWAN DENGAN SI CELAKA HARAM JADAH DAPig PERANGAI PAS TURUT BERUBAH... SEKARANG CUBA TANYA WALI TEROMPAH NIKE AJIS, SIAPA YANG BERDAKWAH SIAPA?.. BERAPA RAMAI ORANG BABI DAPig YANG DAH IKUT ISLAM?.. DAN BERAPA RAMAI PULA ORANG KUAT PAS YANG IKUT DAPig? TEPUK DADA TUNJAL KEPALA ORANG FANATIK PAS_shit

Tanpa Nama berkata...

Awat pas tak hantaq skuad guling depa, suroh gulin2 atas jalan raya masa Zizan nak letak batu asas nanti.

MAN MELAYA berkata...

setuju.pas dah jual islam.....tapi awat yg umno hangpa dok lena..puak umno hangpa kira dok pulun nak jadi jadi calon je....bngkitlag tentang pas yg nak rosakkab agama islam di kedah.umno lena dengan peruntukan berjuta duit mayang....mampuih laa umno nkalau macam ini....pas jual agama dan melAYU...


MAN MELAYA

Tanpa Nama berkata...

aku orang kedah tapi dok di kl..dah agak dah kedah ni akan jadi kalut
nampak sangatlah kerajaan baru ni bukan saja telah lupa diri ..tapi lupa agama..'

kenapa kerajaan negeri hancurkan islam di negeri sendiri

tetapi gereja tidak dihancurkan

wat siam tidak dihancurkan

kuil hindu tak dihancurkan seperti nak hancurkan surau madrasah salihiah ini..

memang lah pengkhianat agama ..kerajaan kedah ni

janganlah kita memilih kerajaan yang munafik ini lagi...

tersilap aku ....balik kg undi ,,,,

Tanpa Nama berkata...

Akum dan salam 1 Malaysia

Soal nak roboh surau atau masjid aku tak marah dah kerana aku dah tau makna Parti PAS dan cuma hangpa semua yang dibodohkan.

Dibawah ini dicoret makna PAS:-

PAS = PERJUANGAN AMALAN SEKSUALITI

PAS = PEJUANGAN AMALAN SESAT

PAS = PERJUANGAN AMALAN SONGSANG

PAS = PERJUANGAN AMALAN SIPLIS

PAS = PEMIMPIN AMALAN SASAU

PAS = PERJUANGAN AMALAN SYAITAN

Sebab itu kalau roboh surau nak buat hiburan aku dan kesah kerana dah tau maknanya cuma hangpa yang dok kata perjuangan islam. Kini rasalah akibat perbuatan sendiri. Lajak perahu boleh diundur terlajak undi surau dirohonkan terbujur.

Tanpa Nama berkata...

PAS banyak pemimpin TAGHUT
PAS banyak pemimpin MUNAFIQ
PAS banyak pemimpin TAK SEDAR DIRI
PAS banyak dah pemimpin MAKAN RASUAH
PAS banyak pemimpin LUPA PERJUANGAN ISLAM
PAS banyak sangat dah pemimpin SKULER
PAS dah jadi parti MENGHANCURKAN UGAMA ISLAM
PAS dah jadi parti MENGHANCURKAN BANGSA MELAYU
PAS dah jadi parti MENJUALKAN HARTA-HARTA MELAYU
KEDAH HANCUR
RAKYAT KEDAH TIDA SEJAHTERA
KEDAH BANYAK MAKSIAT/RUMAH URUT/DISKO bawah PAS
ANAK MUDA KEDAH TIDAK TERBELA bawah PAS
ANAK MUDA KEDAH bawah PAS tiada pegangan ugama
KOMPLEK AMAN CENTRAL mengujudkan lapangan sosial
...MELAMPAU
...........dan BANYAK LAGI ISU KERUNTUHAN KERAJAAN KEDAH BAWAH PERINTAH PAS/PR.... akan terus menyerang....PAS KEDAH

Tanpa Nama berkata...

MAJLIS FATWA NEGERI KEDAH HARUS PERIHATIN DENGAN SENSITIVITI RAKYAT YANG BERUGAMA ISLAM DAN TERAMAT-AMAT KUAT DENGAN PEGANGAN SEBAGAI MANUSIA BERUGAMA. JIKA RAKYAT ISLAM DI INDIA SANGGUP BERPERANG BERMATI-MATIAN DENGAN PENGANUT AGAMA HINDU KERANA SABUAH MESJID YANG USANG, KENAPA MAJLIS FATWA NEGERI KEDAH TELAH BUNTU MEMIKIRKAN ATAU RASA PERIHATIN TENTANG APA AKIBAHNYA SURAU/MADRASAH TEMPAT IBADAT ORANG ISLAM DIROBOH HANYA KERANA KEPENTINGAN SABUAH KERAJAAN YANG TELAH ADA SIFAT TAGHUTNYA. APAKAH MAJLIS FATWA NEGERI KEDAH JUGA SUDAH INGIN MENJADI TAGHUT DAN AKAN DILAKNATI ALLAH.

HANYA KERANA SABUAH PASARAYA YANG HENDAK DIBINA OLEH SYARIKAT YANG DIPUNYAI OLEH SEORANG KRISTIAN (SANNY HO-BILLVIEW)MAJLIS FATWA KEDAH TERPAKSA MENGUBAH KEPUTUSAN TEGAS YANG AWAL DENGAN AYAT TIDAK BOLEH DIROBOH SURAU/MADRASAH TERSEBUT KAPADA KEPUTUSAN BOLEH MEROBOHKANNYA. SUDAHKAH MAJLIS FATWA MERUJUK PANDANGAN KDYMM TUANKU UNTUK MENGUBAH KEPUTUSAN DENGAN BEGITU MUDAH?.

DALAM WARTA KEDAH, DENGAN BANGGA DATO' AMIRUDDIN HAMZAH EXCO KERAJAAN NEGERI MENYATAKAN SATELAH BELIAU BERTEMU DENGAN MAJLIS FATWA, KEPUTUSAN BOLEH MEROBOHKAN SURAU ITU DIPEROLEHI. MUFTI YANG KATA TAK BOLEH AWALNYA DATO' BADARUDDI DAN YANG KATA BOLEH MUFTI DATO' BADARUDDIN JUGA. DALAM SATU KEPALA BERLAKU DUA KEPUTUSAN, SATELAH DATO' AMIRUDDIN BERTEMU MUFTI.

DALAM KONTROVESI YANG TERLALAU SIRIUS MENGENAI KEAGAMAAN INI MUFTI TIDAK SEHARUSNYA BERDIAM DIRI MEMBISU. DATO' MUFTI WAJIB KELUAR MEMBERI PENJELASAN. BUKAN DARI SEGI HUKUM. JIKA DARI SEGI HUKUM BANYAK TAQLID AKAN DIPERJELASKAN. APA YANG KITA MAHU IALAH DARI SEGI HAK UMAT ISLAM ITU. SUDAH LAH KITA ISLAM INI SEPANJANG MASA AKAN DITINDAS OLEH YAHUDI, KRISTIAN, BANGSA-BANGSA TAGHUT TEGAR, DIPERKOTAK KATIK OLEH KERAJAAN PAS TAGHUT, AKHIRNYA ISLAM DAN ORANG ISLA SERT HAK PERIBADATAN UMAT ISLAM PULA DIRINGAN-RINGANKAN OLEH MAJLIS FATWA NEGERI KEDAH SENDIRI. APAKAH INI SUDAH MENJADI BUNGA-BUNGA HARI KIAMAT?. ISLAM TIDAK BOLEH DIPERTAHANKAN OLEH PENGUATKUASAAN ISLAM SENDIRI.

HARUS DIINGAT, BERASASKAN KEPUTUSAN MAJLIS FATWA ITUUUUU...LAH YANG MEMBOLEHKAN SANNY HO jv PKNK BERHAK MERUNTUHKAN SURAU/MADRASAH YANG MENJADI HAK UMAT ISLAM DISEKITAR ITU. JIKA MAJLIS FATWA PERTAHANKAN KEPUTUSAN AWALNYA, BABI-BABI MACAM SANNY HO ITUUUU... SAMA SEKALI TIDAK BERANI MERUNTUHKANNYA. APA PUN SHUBHAT/KERJA ORANG TENGAH YANG DILAKUKAN ANTARA MUFTI (pembuat keptusan membenar surau diruntuh) DENGAN SANNY HO KERISTIAN IALAH KERAJAAN KEDAH AKAN MENANGGUNG DOSA DAN DIDOAKAN KESEMUA PARA-PARA SHUBHATAIN INI DIMASUK ALLAH KEDALAM NERAKA JAHANNAM BILA DIAKHIRAT NANTI. Ammmmmmiiiiinn..

Tanpa Nama berkata...

PERINGATAN DIBERIKAN KEPADA SEMUA..

KAMU SEMUA MESTILAH MENCARI SATU NAMA IAITU JUBUR SATIK...

DALAM FIRASAT ALIM ULAMAK..BELIAU ADALAH DALANG SEBENAR DI DALAM HAL INI..SEMUA ORANG YANG BERUSUSAN DENGAN TELAH DIPERDAYAKAN..

CUBALAH ANDA SEMUA..CARI DI BDB...BELIAU TELAH GUNA KHIDMAT BOMOH SIAM..DAN BOMOH HINDU UNTUK MERAMPAS TANAH WAKAF BEBERAPA KALI...LALU

TETAPI USAHA JUBURSTIK INI TELAH GAGAL..NAMUN BELIAU TIDAK BERPUAS HATI....TETAPI ..KITA MESTILAH.......MENGHALANG USAHA JAHAT JUBURSTIK BDB INI DARIPADA ANGKARA JAHAT ...

PERIKSLAH ..WAHAI AZIZAN..KAMU AKAN TERPERANJAT..!!

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates