Rabu, 23 November 2011

Undang-undang Apa yang Depa Mahu

ISA telah diumumkan oleh Perdana Menteri akan dimansuhkan apabila undang-undang baru diluluskan. Itulah yang dijanjikan oleh PM semasa beliau dilantik menjadi Perdana Menteri. Dan janji itu ditunaikan baru-baru ini.

Maka bersoraklah puak pembangkang mengatakan yang itu adalah perjuangan mereka .. untuk meghapuskan ISA. Dan Perdana Menteri telah berjaya ditekan mereka untuk memansuhkannya.


Tapi peliknya apabila undang-undang baru dibentangkan untuk menjaga ketenteraman serta kesejahteraan orangramai, mereka menolaknya. Undang-undang untuk berhimpun secara aman pun mereka tolak, undang-undang apa lagi yang mereka mahu? Undang-undag Rimba?

Inilah sikap sebenar pembangkang, apabila ISA dimansuhkan mereka kata itulah hasil perjuangan mereka, tetapi apabila satu undang-undang dibentangkan untuk menjaga ketenteraman awam, mereka menolak.

Apakah mereka masih sayang kepada ISA atau mereka ini lebih suka Malaysia menjadi negara yang tiada undang-undang?Jika tiada undang-undang wujud di Malaysia, senanglah mereka berjubur semasa sendiri, melakukan seks dengan sesiapa saja yang mereka suka serta perempuan melakukan seks sesama jenis. Inilah undang-undang rimba yang diperjuangkan mereka agaknya.

Tapi sekutu kuat mereka PAS masih bercakap pasal hudud walaupun masih kuat bekerjasama dengan puak-puak sekular dan pluralisma ini?

Apakah semua mereka ini sakit mental atau ingin hidup seperti binatang tanpa ada undang-undang?


1 comments:

Pakteh berkata...

Pakteh cadangkan tak perlu ada undang-undang sebab juak-juak pakatan haram ini tidak pernah ada keinginan untuk ikut undang-undang.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates