Khamis, 15 Disember 2011

Anwar Ibrahim - Mahkamah Dan Pakaian Istiadat


Siapa tidak kenal Anwar Ibrahim Al Juburi Son of Pandikutty? Memang sah Anwar memang seorang Pelakon yang cukup hebat, MGR, SIVAGI, SHAH RUKH KHAN, DEV ANAND, JINS SHAMSUDDIN, AHMAD MAHMUD, KUSWADINATA, OMAR ROJIK MALAH P. RAMLEE pun tewas dan rebah di tangan Anwar Ibrahim. Siapa sangka dan siapa sanggup memakai PAKAIAN ISTIADAT @ PAKAIAN NO 1 @ CEREMONIAL DRESS lengkap dengan kalong, selempang, bintang dan pingat memasuki Mahkamah Tinggi Malaysia dan duduk di hadapan Hakim yang sedang mengadili KES LIWAT KALI KEDUANYA pada hari Isnin 12.12.11. Tiada manusia yang waras fikirannya sanggup berbuat demikian, tetapi bagi Anwar Ibrahim semuanya boleh, depan boleh, kiri boleh, kanan boleh, belakang boleh, perempuan boleh, lelaki boleh dan pondan pun boleh! Mazhab jenis apa ini?

Tidak kena pada tempatnya
Pakaian Istiadat atau Pakaian No 1 lazimnya dipakai semasa acara rasmi khas sahaja seperti upacara pembukaan Parlimen, Istiadat penerimaan Darjah Kebesaran, Istiadat Pertabalan dan acara Perbarisan Ketenteraan. Didalam Angkatan Tentera Malaysia ianya menjadi satu kesalahan yang cukup besar jika memakai Pakaian No 1 mengikut sesuka hati dan seseorang pegawai itu akan dihukum di bawah akta angkatan tentera 1972 dibawah seksen 'improperly dress'.

Selepas insiden 'ANWAR IBRAHIM' memakai pakaian Istiadat dan memasuki Mahkamah, Parlimen haruslah mengeluar arahan kepada Ahli-Ahli Parlimen agar menghormati pakaian istiadat dan sesiapa yang mengengkarinya wajib dikenakan tindakan undang-undang. Kerajaan tidak boleh membenarkan mana-mana Ahli Parlimen melakukan apa saja mengikut kehendak hati mereka, 'its shameful and a disgrace to all MP's'

1Melayu

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

Anuwar pundekkuti...dia peduli apa semua itu !!

Sri Labu berkata...

Mangkok hayun ini bukan sahaja Al Juburi.Malah Di Juburi pun boleh juga.

Nampak gaya Al Juburi dan Di Juburi sudah menular dalam tubuh badan pemimpin yang penuh dengan pura-pura dan Alim Kucing.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates