Rabu, 28 Disember 2011

Kedai Rakyat 1Malaysia, PAS Menghasut Pekerja Sabotaj

Kemunculan Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) yang membantu golongan pendapat rendah nampaknya tidak begitu disenangi oleh  tauke-tauke penaja DAP yang merasakan rangkaian perniagaan mereka terancam.

Satu pihak lagi yang merasa terancam adalah pembangkang. Bagi mereka kesenangan rakyat adalah berita buruk buat mereka. Kerana pembangkang hanya hidup dengan isu, maka kesengsaraan rakyat adalah  sentiasa didambakan.

Tindakan kerajaan meringankan beban rakyat melalui KR1M yang merupakan "bad news" bagi pembangkang daripada PAS dan PKR yang tidak tahu lain asalkan membangkang. Dipihak DAP yang strategis pula, ianya dilihat mengancam perniagaan penaja-penajanya kiasu yang sudah kaya teramat, namun tidak pernah hilang rasa tamak itu.

Beberapa bulan lepas Tony Phua telah mengasak KR1M dengan tuduhan-tuduhan palsu seolah-oleh beliau peka kepada masalah rakyat, walhal tidak pernah sekali pun Kiasu ini memprotes rangkaian perniagaan sekutunya yang tidak pernah tidak menaikkan harga barang apabila kakitangan menerima bonus.

PAS yang tidak pernah tahu berfikir selain daripada bagaimana membuat rakyat membenci Umno, tanpa sedar terperangkap dalam kempen ini.
Oleh kerana mereka ini berjalan seiringan, maka setelah dititahkan DAP, maka mulalah PAS menghasut pekerja Kedai Rakyat 1Malaysia untuk membuat protes itu dan ini agar kelancaran operasi Kedai terganggu. Apabila operasi KR1M terganggu dapatlah rakyat disusahkan dan dapatlah juga monopoli peruncitan kekal ditangan penaja DAP kiasu.

Nasib baiklah  anak-anak muda ini jenis mengenang budi dan berakal, maka mereka tidak buat gila seperti Adam Adli.

Rakyat tidak memerlukan pembangkang jenis ini, jauh sekali meletakkan mereka sebagai pemerintah.


4 comments:

Tanpa Nama berkata...

INILAH AKIBAT MANUSIA YANG BUSUK HATI...

Kedah La berkata...

Hang merapu apa Sobri Sudin? Pas dok pi hasut kedai 1msia kat mana pulak? Hang penin minum ayaqketum kot?

Tanpa Nama berkata...

tak tahu main cakap jer bukan-bukan......!!!!!
Sape Yang Buat Ni SETAN SIAL!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Yeaa minyak naik ...

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates