Khamis, 22 Disember 2011

PAS Baru

1. PAS baru tidak lagi bercakap tentang hudud. Kalau dulu hidup mati PAS hanyalah untuk hudud, malah sanggup bercerai berai, sembahyang dua imam, tidak mengaku saudara demi matlamat hudud, sekarang perkataan hudud pun PAS tak mahu dengar.

2. Kalau dulu, pemimpin PAS berkorban, naik volvo buruk untuk berceramah jihad. Kereta besar itu membazir dan ikhwanus-syaitoon katanya, sekarang mercedes 350 adalah untuk menjaga kelas.

3. Kalau dulu, lebai-lebai PAS dikampung akan memandang lekeh dan hina orang Umno, kerana dikatakan bersekongkol untuk tidak melaksanakan hudud dan menghalalkan hiburan, judi dan arak. Sekarang lebai-lebai PAS lalu tak angkat kepada depan orang Umno kerana lesen premis judi, arak dan hiburan diluluskan oleh  Al-Ustaz Azizan Abdul Razak.

4. Kalau dulu PAS diterajui oleh ulama seperti Dato' Nakhaie sehinggalah Allahyarham Ustaz Fadzil Noor, Dewan ulama memberi kata putus dalam keputusan tertinggi, sekarang PAS diterajui oleh Mat Sabu dan Mahfuz.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates