Selasa, 13 Disember 2011

Siapa Lembu lembu sebenarnya

Kedah Times tidak pernah mengulas berkaitan dengan isu NFC. Biar mereka yang diberi penjelasan dan peluang untuk melawat projek tersebut mengulas kerana mereka lebih terdedah kepada keadaan sebenar. 

Tetapi yang Kedah Times peliknya macamana beberapa pemimpin PKR dan PAS juga begitu ghairah memainkan isu ini. Sehinggakan projek ini sudah ditakrifkan sebagai GAGAL diminda mereka-mereka yang malas untuk mencari maklumat. Ini termasuk dengan Tuan Ibrahim Tuan Man, seorang yang menggelarkan dirinya berilmu agama tinggi tetapi meletakkan dirinya setaraf lembu di NFC. Inilah akibat malas untuk memcari maklumat dan mendengar penjelasan dari sumber NFC sendiri.

Mereka ini sanggup menjahanamkan projek orang Islam yang sudah pasti menyediakan program atau prosedur yang ditetapkan Islam dalam proses penyembelihan dan sebagainya. 

Tetapi mereka mempertahankan daging-daging yang diimport oleh puak-puak bukan Islam yang berjaya menguasai harga atau pasaran daging di Malaysia. 

Tidakkah ini dinamakan hipokrit? Munafik?

Tuan Ibrahim sebagai seorang ilmuan Islam patut fikir dua kali sebelum menjatuhkan satu perusahaan yang dijalankan oleh orang Islam sebelum cuba menjahanamkan mereka. Dia patut menyuruh puak-puak kafir yang menguasai pasaran daging supaya jangan jual daging kerana orang Islam tidak akan beli atau menyeru orang Islam supaya boikot daging impot kafir.

Tetapi dia berfikir sebaliknya. Jahanamkan projek orang Islam, biarkan pihak kafirin menguasai pasaran daging! Almaklumlah ... undii..

Baca lagi disini

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates