Sabtu, 31 Disember 2011

SSM Takdak Teloq,Tak Turunkan Gambar Azizan Walaupun 5 Pelajar KUIN Digantung

Nampak sangatlah budak-budak Universiti yang dikatakan pemimpim mahasiswa tetapi tidak dipilih pun dikampus ni sudah terjajah minda mereka oleh Anwar Ibrahim.

Jika mereka menurunkan gambar Najib kerana mahu protes mereka didengar, kenapa gambar Ustaz Azizan yang bercambah di Wisma Darul Aman tidak diturunkan?

SSM, Bebas serah memorandum kepada MB Kedah

ALOR SETAR 29 Dis. — Solidariti Untuk Kebebasan Akademik (Bebas) bersama Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) menyerahkan Memorandum Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik kepada Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak di Wisma Darulaman di sini hari ini.
Pengerusi Bebas, Mohd. Safwan Anang@Talib, 22, dari Universiti Malaya berkata memorandum yang mempunyai tujuh tuntutan diserahkan kepada Azizan kerana mempertikaikan tindakan kerajaan negeri yang menggantung lima pelajar Kolej Universiti Insaniah yang terbabit dengan perhimpunan tanpa kebenaran.
"Kami bukan sahaja serahkan kepada MB Kedah, sebaliknya kami turut akan serahkan memorandum yang sama kepada pemimpin-pemimpin negeri lain," katanya kepada pemberita selepas penyerahan memorandum.
Beliau berkata, antara tujuh tuntutan gerakan itu ialah memansuhkan Akta Universiti dan Kolej Universiti (Auku), bebaskan ilmuan untuk berakademik, bebaskan mahasiswa untuk bersuara dan bebaskan mahasiswa berpersatuan.

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

Pemimpin SSM bukan tak dak teloq, kote pun tak dak tuuuuhhhh.. PONDAN. Jumpa MB Kedah, MB buat tak heran jeeee... kat budak-budak niihhh... Mana depa berani pijak gambak Azizan. Lagi pun depa nihhh..., samaaa je dngan Azizan

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates