Jumaat, 23 Disember 2011

Virus Anwar Ibrahim Sudah Menguasai PAS.

Jangkitan virus Anwar Ibrahim tidak mengenal parti, individu atau pertubuhan. Kalau Umno sehingga kini masih mengubati penyakit rasuah politik yang dipelopori Anwar melalui pink form, sehinggakan parti itu berada ditahap paling bawah pada pilihanraya yang lalu. Sekuat-kuat Umno sebuah parti yang kukuh dengan kerusi parlimen dan DUN terbanyak boleh tersungkur dan nyaris lenyap bahana Virus Anwar Ibrahim. Walaupun dengan tonggak perjuangan masih tertulis utuh dan tidak berubah, Umno rebah dan bertongkat paruh untuk meneruskan perjuangan dek bahana Virus Anwar Ibrahim.

Kini parti PAS sedang menghadapi jangkitan virus Anwar Ibrahim, malah parti itu dalam hanya jangka masa pendek bukan setakat lari dari perjuangan, malah struktur parti melibatkan kepimpinan dan tunggak perjuangan parti juga ditukar.

Buktinya adalah analisis yang dibuat oleh seorang intelektual, yang PAS banggakan kerana menyokong dan menjadi anggota kepimpinana parti itu. Dengar betul-betul apa yang Dato' Hasan Ali katakan tentang PAS.

Bagaimana PAS sudah tidak lagi dipimpin oleh Ulama, Bagaimana PAS sudah tidak lagi berjuang untuk Islam..iaitu "reason for existence" PAS....yang menjadikan PAS sudah tiada sebab untuk wujud lagi.
0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates