PANAS!!! PAS Tawar Kerusi MB Kedah Pada UMNO?

Sabtu, 30 Julai 2011

BN khususnya UMNO kalau nak tarik kaum bukan Melayu untuk terus undi parti ini adalah dengan memberikan sedikit kuasa yang ada pada BN untuk sama-sama mentadbir. Contohnya Dato' Najib nak pastikan kaum India untuk terus sokong MIC adalah dengan melantik Dato' G Palanivel sebagai Menteri Penuh. Kira langkah yang terbaik, menjamin kebajikan kaum India dan satu kerjasama yang meyakinkan. 

Tetapi PAS kalau nak tarik bukan Melayu sokong adalah dengan biarkan saja pusat-pusat hiburan diwujudkan tanpa perlu lesen, permit atau sebagainya. Sebabnya mudah. Undi PAS maka semuanya mudah termasuklah memerintah. 

Syarat nak jadi MB pun bukan susah sangat. Kalau reti perintah, ikut cara Nizar. Kalau tak reti perintah ikut cara Azizan. Semua tak tau. Lagi 'best' kalau nak perintah sampai seumur hidup pegang 'title' MB adalah ikut Nik Aziz. Mudah saja. Cuma guna perkataan Celako, celako, celako. 

PKR tak payah ceritalah kat sini. Sebabnya pemimpin-pemimpin PKR tak ubah macam watak-watak hantu dalam masyarakat Melayu. Khalid Ibrahim saja yang jadi pontianak Cina. Loncat-loncat nak terkam, tampal dahi dengan kertas perjanjian DAP dan PKR, maka jadilah patung. 

Dato' Najib pun selalu dok tayang kuasa dari Putrajaya buat apa tak tau..Puak lapaq ayaq ni bukan boleh tahan tengok. Silap haribulan kerusi MB Kedah pun PAS boleh tawar. Jangan tayang lagi Dato' Najib..PAS tak tahan dah ni..

Read Full 6 comments

Hadi Awang Bergelek Sakan Atas Pentas Dek Teruja Hiburan Di Kedah


Mari kita lihat goyangan dangdut Haji Hadi Awang yang sebenarnya menempelak balik Dato' Muhkriz Mahathir berkenaan isu kebanjiran pusat-pusat hiburan di Kedah. Kata haji Hadi Awang, UMNO gagal tunjuk teladan yanag baik. Hanya PAS yang mampu menunjukkan teladan yang baik waima tidur di atas jalanraya untuk sekat jalan Sultan.

Jom lihat goyangan Hadi Awang sampai terbelit leher dengan serban dek terlebih seronok. Goyang haji goyang!!!!!


Kesimpulannya pilih PAS, orang Islam bebas buat maksiat sebab PAS faham naluri dan kehendak manusia termasuklah main dengan isteri orang. Jangan risau penyokongku. Main punggong kuda pun kita boleh masuk syurga sebab kita ahli PAS! Yehaaaaa!!!!!


Read Full 5 comments

Shuhardi tak Hilangkan Diri Cuma Kasi Telurnya Bebas Kecut

Tolong baca ni 10 kali ye
Suhardi tidak tahan apabila hampir setiap hari muka ada di dalam blog-blog pro-kerajaan kini tampil membuat sidang akhbar. "Saya tidak bersembunyi, datanglah ke rumah saya dengan tertib. Saya akan bekerjasama dengan mereka (polis)," katanya.

Ini adalah kata-kata Suhardi yang satu ketika dulu video klipnya yang berpura-pura mati tersebar luas dalam blog-blog pembangkang tetapi kini tampil apabila berasakan dirinya telah diasak saban hari dalam blog-blog pro Kerajaan kerana lakonannya itu.

Ingat ye semua..Datang dengan tertib. Shuhardi tak apalah. Nak berlakon mati hidup balik sampai 7 kali pun tak apa sebab partinya halalkan saja apa-apa provokasi yang dilakukan ahli-ahlinya tetapi Polis dan orang ramai kena tertib ye dengan dia.

Celaka punya orang! Inilah syaitan yang berjubah dan berserban besar yang mengabui mata orang dengan kata-kata dan tingkah laku yang berpura-pura.

Hari ini Shuhardi nak tunjuk 'gentlemen' kunun padahal satu Malaysia dah tahu yang telurnya sudah kecut kerana lakonannya sudah terbongkar. Lu mana mau lari haprak? 

Nak baca lagi kata-kata sopan dari seorang pelakon terdesak yang cuba membusukkan imej polis?

Read Full 4 comments

Goyang YB Goyang..Eeeewaaaahhhhh!!!!


Al kisah..apabila Dato' Mukhriz Mahathir menyampaikan kerisauannya gara-gara negeri Kedah semakin pesat dengan pusat-pusat hiburan maka mengakulah cerdik pandai PAS bahawa PAS tak dapat nak kawal peningkatan bilangan pusat-pusat tersebut yang didakwa PAS adalah haram.

Makanya sudah ternyatalah PAS memerintah Kedah tak ubah seperti melepaskan batuk di tangga. Acuh tak acuh. Sikap yang tidak dinyatakan dalam manifesto pada PRU12 dahulu.

Sebab apa tak terkawal? Bukankah Kerajaan negeri dah bagi banyak bonus dan bayar gaji kepada kakitangan Kerajaan negeri? Mengapa tak jalan kerja-kerja pemantauan? Atau kerana tak ada arahan daripada pucuk pimpinan Menteri Bosau?

Kedahtimes menuntut PAS bercakap benar dan menyatakan sebenar-benarnya mengapa tindakan menghalang operasi pusat-pusat hiburan ini tidak dapat dilakukan? Jawapan PAS seolah-olah langsung tak ada masalah pusat-pusat hiburan ini tumbuh melata di seluruh negeri.

Kerana apa? Takut terserbu pusat karaoke yang sedang dilawat oleh YB-YB PAS? Atau takut kamera wartawan tertangkap gambar YB PAS sedang bergelek sakan? Mana tahu kan.....
Read Full 7 comments

Gambar-gambar Yang PAS Kedah Tak Mahu Lihat

Jumaat, 29 Julai 2011
Nombornya 15,000 orang.

Gelombang Merah....

Kedah PASTI BERUBAH.... GELOMBANG MERAH BERSEMARAK DI PENDANG...
















Read Full 17 comments

Pelaburan Menguntungkan

Khamis, 28 Julai 2011

Baru-baru ini kita dedahkan bersama HHalem tentang blog EXCO yang dipenuhi dengan email dari pelabur haram. Kini telah tersebar dalam blog tentang kisah seorang isteri terpaksa dilepaskan kerana terlalu meminati EXCO ini.


PelantaqHujah, AloqSetaq, dan Flying Kick ada meceritakan serba sedikit. Kita mohon YB EXCO ini umum secara baik apa yang terjadi sebenarnya. Ataupun bagi saja KedahLa jawab sebab depa memang tahu segala-galanya.

Jika benar seperti apa yang mereka katakan dalam blog tersebut, maka pelaburan YB EXCO ini adalah pelaburan menguntungkan .... untung YB saja la. 


Read Full 4 comments

Carbon Copy ja ...


Kedah Times nak komen sedikit tentang ulasan oleh bloh ADUN Jeneri tentang pencapaian kerajaan negeri Kedah yang diperintah oleh PAS. Kita ulas sikit-sikit kerana kita tahu ADUN Jeneri ini dulunya samda guru atau pegawai Bomba, itu Kedah Times kurang pasti.

PENCAPAIAN CEMERLANG YANG TIDAK BERDASARKAN JANJIDALAM MANIFESTO

1.Melancarkan Skim Kafalah sebagai salah satu jenis bantuan kerajaan negeri kepada orang miskin apabila berlaku kematian tanpa mengira agama, bangsa dan fahaman politik.

Skim ini telah lama orang lakukan, dulu kita namakan khairat kematian. Ahli dikutip mengikut kadar yang ditentukan jika ada kematian atau kutipan dilakukan secara bulanan. Jika ada kematian sejumlah peruntukan diserahkan kepada waris si mati. Hanya ahli saja diberi. 

Cuma katanya kerajaan negeri sediakan peruntukan dan diberi kepada mereka yang berdaftar melalui e-sinar dan seterusnya disahkan oleh MKK. Jadi bila YB sebut pasal fahaman politik tu, YB agak nak bohong kita la sebab setahu saya setakat ini kalau bukan Ahli PAS, bantuan tidak diberi.

2.Membina kampus induk KUIN di Kuala Ketil dengan nilai RM 330 juta di atas tanah 831 ekar.

Yang ini Kedah Times merasakan YB cuba mengelirukan orangramai. KUIN ditubuhkan pada zaman BN. Maktab Mahmud di setiap daerah ditubuhkan oleh BN. Kampus KUIN ini sudah lama dirancang. Dulu cadangan di Kawasan 500 ekar di Bukit Hangus Jeneri. Kemudian dengar diubah ke Alor Setar. Tetapi akhirnya PAS buat di Kuala Ketil.

Perancangan sudah lama dibuat cuma belum dilaksana kerana lokasi dan mungkin juga kewangan. Tetapi KUIN ditubuhkan oleh BN. Cuma kampus ini dibina sewaktu PAS mengambilalih kuasa. Jika BN perintah pun, kampus ini tetap dibina. Jadi YB, PAS hanya petik hasil sahaja. Betul tak?

3. Meneningkatkan hasil kerajaan negeri melalui pembalakan sehingga mencatat kutipan hasil RM 53 juta pada 2010 dan telah dinyatakan dalam kapasiti Ketua Audit Negara 2010.

Hasil balak memang meningkat kerana penebangan bertambah. YB tak pernah serempak ka di sepanjang jalan di Gajah Putih ke Sg Tiang dimana lori balak berselisih. Balak dari Sik dan sekitar dibawa ke arah Padang Terap atau Kubang Pasu, dan balak dari Padang Terap atau Kuala Nerang di bawa ke Sg Petani melalui Jalan Gajah Puith dan Sg Tiang ini. Tak pernah dalam sejarah BN memerintah lori balak berselisih membawa muatan 2 treler.

Maka benarlah hasil balak bertambah dan dinyatakan dalam audit negara 2010. Ini kerana konsensi balak bertambah dengan banyaknya. Takkan YB tak sedar projek K-Keli itupun pusat pengumpulan balak juga? Selepas balak diambil, maka belalah sedikit ikan keli dan lepas tu buka ban pasir, betul tak YB?

4.Melantik dan melatih 1993 orang MKK di seluruh negeri untuk memudahkan urusan rakyat dengan kerajaan.

Carbon Copy JKKKP.. bukan perkara baru.

5.Mewujudkan Tabung Tunku Mahmud sebagai tabung bantuan pendidikan di negeri Kedah.
Hanya carbon copy Tabung pendidikan lain. Tak perlu diulas. 

Ringkasnya YB hanya cerita benda yang telah lama dilaksanakan oleh kerajaan dulu. Hanya diwarnakan dengan nama dan logo baru. YB yang dipilih patut fikir idea-idea baru untuk rakyat, bukan hanya carbon copy atau tuai hasil orang saja.
Read Full 1 comments

Ludah jatuh pelepuuuk ke batang hidung sendiri ..


1. Apabila fakta diberi dan tidak dapat dijawab oleh blogger PAS dan kerajaan Negeri,  perkataan biasa yang mereka lemparkan ialah 'Muhong, Fitnah, Makihamun, Kutuk, mencarut, hina, gelaran buruk dan pelecey' dihamburkan sewenang-wenangnya. Begitulah JAWAPAN Standard mereka jika tiada modal nak jawab. Jika ditunjuk gambarpun, mereka akan kata gambar telah di adun dengan photoshop atau paint.

2. Kemudian mereka bakal mengatakan yang penulis upahan UMNO ini dapat elaun beribu-ribu (RM3000) dari Datuk Mukhriz dan pelbagai lagi tuduhan yang mereka 'rasa' betul.

3. Jawapan tidak mereka beri sebaliknya tuduhan mereka lontar, itulah pencacai PAS dan kerajaan negeri lakukan setiap hari.

4. Rupa-rupanya baru Kedah Times faham yang mereka menulis tentang diri mereka. Cuma mereka ubah karektor sahaja. heheh

Kedah Times petik tulisan pencacai PAS/Kerajaan Negeri. Pembaca boleh nilaikan sendiri sifat sebenar mereka. 50 tahun lebih mereka diajar sebegini. ..

Tiap pagi sebelum selak setimbun akhbar kat ofis, ayat yang terpantul dari Tok Senapi sampai rakan-rakan lain pun dah boleh agak ialah, “Hari ni depa nak muhong apa pulak?” atau ayat-ayat yang semaksud dengannya.


Begitu jugak setiap kali TS buka blog-blog pro UMNO Be End, yang nak dicari ialah ‘apa fitnah depa hari ini.’ Kalau blog atau laman maya TS mulakan dengan puak belah sana punya dulu terutama dari Kedah… Kedah Taims, Pelantaq Lucah, Mami Rocker, Mabok Times, Jin Kacau Kampung Kota Sarang Semut dan macam-macam lagilah. Walaupun sarat dengan ‘maki hamun, mencarut dan penghinaan’ tapi TS tak kisah baca jugak sebab nak dapat info fitnah, kalau perlu jawab, tak perlu biarkan… Ohya ada satu lagi blog UMNO Kedah yang maki hamunnya tidaklah keterlaluan iaitu JOM GODAM tapi dah bungkuih, mungkin sebab tidak bernaung bawah Mukhriz maka tak dapatlah elaun RM3000 sebulan seperti dinikmati bloggers UMNO Be End yang lain. Jenis UMNO kalau buat kerja takdak RM$$$ mana boleh buat..

Hasilnya tiap-tiap hari terjumlah senarai pembohongan dan fitnah UMNO Be End yang berkajang-kajang. Ishh kalaulah TS ni jenis orang yang tak pikiag halal haram seronok jugak pi minta apply jadi blogger UMNO dekat Mukhriz.. dapat RM3000 sebulan lepas tulis ikut suka nak tulis apa, tak payah buat homework, reka cerita macam penulis novel, karang + fitnah + mahihamun + kutuk + mencarut + gelaran buruk + penghinaan + pelecey dan macam-macam lagilah. NAMUN Alhamdulillah TS bersyukur kerana tidak termasuk dalam golongan tu yang cari rezeki dan suap mulut anak bini dengan duit haram, duit hasil fitnah dan pembohongan.

Untuk pagi ni..TS tak mau jawab apa-apa sebab kebanyakan fitnah yang dibuat hari ini adalah isu lama yang diberi nafas baru. Cuma nak ingatkan bloggers UMNO Be End.. ingat sama kat Allah, ingat sama kat akhirat… kita semua nak mati pakat2 nak pi sana. Padan ka nak bawa bekal dosa berkandaq-kandaq hak dok buat fitnah kat atas dunia tuu…. Fikir-fikirkanlah..idak dapa
Read Full 4 comments

Bila Ahli PAS Selak Kain Pada Perayu Undi, Siapa Yang Malu?


Hairan Kedahtimes kalau ahli-ahli PAS dan yang dok atas pagar masih nak sokong PAS. Ada banyak sebab mengapa PAS sudah tak releven malah kalau masih dok sokong juga, cuba hebahkan bahawa anda sokong PAS. Mesti tak termampu nak hebah sebab malu besar. Ini yang Kedahtimes dapat senaraikan secara jujur walaupun ianya menyakitkan hati sebab kenyataan selalunya pahit. Tetapi terimalah ye wahai ahli-ahli PAS.


1. PAS dah tak boleh perintah Kedah sebab memang tak mampu. Antara faktor tak ada duit, tak ada kebolehan memimpin cuma menghasut membenci UMNO saja. Last sekali apa yang kita dapat? Orang Melayu dan rakyat negeri Kedah juga yang rugi. 

2. Dulu kita berkata tengok pemimpin UMNO kaya raya walaupun sekejap naik jadi MB tetapi kita lupa dalam masa yang sama pembangunan dalam pekan, kampung dan bandar nak sama laju dengan apa yang kita nampak bilamana pemimpin UMNO mula naik kereta besar dan beli rumah besar. Hari ini Azizan perintah, bukan saja pemimpin PAS tak nampak, pembangunan negeri pun langsung kuncup malah banyak premis-premis perniagaan kosong. Yang nampak naik adalah di kawasan Cha Ya Nun Alif sebab mereka ada duit. Nah ambik hampa? Azizan buat apa?

3. Nak tunggu konsep Negara Islam dilaksanakan? Dah 3 tahun dah ni, yang nampak Islam itupun macam main-main adalah iklan-iklan/ billboard yang kalau wanita dipakaikan tudung tetapi berselerak pusat-pusat hiburan. Kenapa kita tak bising-bising? Sebab Azizan pandai tutup mulut rakyat. Iaitu dengan cara tunjuk jari telunjuk dia saja. 

4. Ulama dah tak ada harapan nak cakap lagi dah dalam PAS. Yang boleh bercakap adalah mereka-mereka yang sokong apa yang DAP dan PKR nak buat. 

5. Mahfuz Omar selaku Naib Presiden PAS pun kena 'reject' oleh Azizan. Bukankah dapat tiket besar? Kira bagi orang PAS, Mahfuz pegang kunci syurga dah. Pun kena 'reject'. Tak takut kah Azizan kalau-kalau takleh masuk syurga?

6. PAS pi sokong peliwat tegar macam Anwar Ibrahim yang mana video seks bergaul dengan pelacur China telah disahkan 99.9% adalah tulen. Anwar senang-senang dapat sedap, PAS ibarat tisu yang Anwar guna untuk kesat air mani di kemaluannya saja. Patutkah?

7. Dari dulu sampai la yang asyik kita dengar kepimpinan PAS asyik dok mem'bela' pemimpin-pemimpin pelapis yang dididik seawal dari dalam Universiti. Banyak rekod menunjukkan beratus-ratus anak Melayu lemah disebabkan terjebak dengan emosi yang bencikan Kerajaan kerana dihasut PAS sehingga tak boleh belajar disebabkan terlebih geram. Akhirnya kemanakah mereka? Menjadi peniaga-peniaga di tepi-tepi jalan. Bukan Kedahtimes nak hina peniaga tetapi sekurang-kurangnya kalau mereka berilmu tentu saja mereka boleh berniaga juga tetapi di dalam premis-premis yang gah seperti KLCC.

8. UMNO walaupun dah teruk kena tsunami tetapi ada juga perubahan iaitu laungan Dato Najib untuk perbaiki kelemahan dan tukar sikap. Dan sehingga kini meluat-meluat Kedahtimes dengan sebahagian Ketua Bahagian UMNO tetapi keseluruhannya mereka kembali bertaut dan menjalankan mesej Dato Najib dengan baik walaupun agak perlahan. PAS berubah jadi apa? Dari yang dilihat dan disebut-sebut bakal mempertahankan ugama dan Melayu dah jadi terbalik. Kalimah Allah boleh dikongsikan dan Sultan pun mereka lawan.

9. Kelantan dikenali negeri yang mundur dan kotor di bawah hasil pemerintahan Nik Aziz. Kedah baru 3 tahun dan sudah nampak menjadi kotor dengan himpunan sampah-sampah yang menggunung. Ini ayat salah seorang pengundi atas pagar yang pembersih orangnya yang berang dengan sampah yang tidak dikutip di kawasan perumahannya. "Haram jadah punya Mahfuz. Dulu bukan main hang angkat sampah longgok depan rumah orang sekarang hang boleh buat dono saja." Inilah pemimpin PAS. Berkokok sakan tapi ekor bergelumang tahi.

10. PAS dah jadi kuda tunggangan DAP. Terbaru, ahli-ahli dan penyokong PAS dah dapat label lembu kepada Ambiga. 

Malunya!!!!! Keluar PAS lah ooiii....PAS bukan boleh buat apa pun..
Read Full 2 comments

Air Bertempur Dengan Electric, Mana Yang Akan Kecundang

Rabu, 27 Julai 2011

SADA Lagii...

1. Pertempuran Air dengan Electric akan berlangsung di Kedah dalam beberapa hari lagi. Pertempuran ini tidak dapat dielakkan lagi akibat dari keputusan tonggang terbalik Kerajaan Negeri Kedah dan Air Kedah yang lebih dikenali sebagai SADA.

2. Tidak habis dengan menganiaya rakyat dengan kenaikan harga dua kali ganda atau 100% kepada golongan pengguna paling kecil dan penganugerahan kontrak bacaan meter pada harga RM1.20 satu unit yang berjumlah setengah juta RM setiap bulan, kini SADA berdolak dalik pula dengan pelabur yang memberi peluang pekerjaan kepada rakyat Kedah.

3. Setelah isu harga air tidak dapat diselesaikan, dan dengan sikap flip flop YB Ir Amiruddin tentang harga air, kemelut harga air antara SADA dan Fuji Electric di Taman Industri Teknlogi Tinggi Kulim semakin meruncing.

4. SADA dikatakan akan memotong bekalan air kepada Fuji Elektric dalam masa terdekat sekiranya Fuji Electric tidak menjelaskan Bil. Sementara Fuji pula berkeras tidak mahu membayar bil pada harga baru yang lebih tinggi kerana janji Kerajaan Kedah berlainan daripada apa yang dibilkan oleh SADA.

5. Sekiranya Fuji Electric terus berdegil tidak membayar bil, SADA perlu memotong bekalan air kerana mana mungkin bekalan rakyat yang tertunggak sedikit dipotong, sedangkan Syarikat besar dibiarkan.

6. Jika SADA memotong bekalan air, isu ini akan jadi pukulan hebat kepada pelaburan di Taman Teknologi Tinggi Kulim dan bakal mencacatkan segala peluang pelaburan baru, apatah lagi dalam keadaan jumlah pelaburan baru yang semakin menyusut hari demi hari.

7. Dalam pertempuran ini, cuba teka siapakah yang akan kecundang? Apakah SADA atau Fuji Electric?

8. Jawapannya bukan SADA dan bukan juga Fuji Electric, tetapi rakyat Kedah yang dahagakan peluang pekerjaan.

9. Ada kedengaran di kedai kopi yang mengatakan SADA tu maknanya Subscribe Air Dapat Angin. hehe
Read Full 3 comments

EDISI BONGKAR : Bekas Ketua Pemuda PAS Kedah akan masuk UMNO

Oleh : KakiOmbak


Gempar..  Angin bertiup kencang di laut Pantai Murni dimana akan ada seorang Mantan Ketua Pemuda PAS Kedah akan membuat satu pengumuman untuk menyertai UMNO dengan menyerahkan BORANG pada waktu PERDANA MENTERI NAJIB datang ke YAN pada 28hb nanti.

Beliau sekarang sedang rancak mengumpul ahli-ahli PAS yang kecewa dengan pemerintahan AZIZAN dimana dianggarkan lebih kurang 200 orang akan membuat penyerahan BORANG bersama beliau kepada PM nanti... Segala perancangan ini sedang diatur bersama ANAK PAKNGAH BAHAROM dimana beliau juga dijanjikan sebagai CALON UMNO untuk menentang AZIZAN di Sg Limau nanti.

Apa-apa pun kita nantikanlah 28hb nanti kesudahan angin yang bertiup kencang ini.. Adakah ianya akan menjadi puting belioung atau sekadar angin bayu berlalu pergi.... TUNGGU..............
Read Full 4 comments

PAS Yang Memerintah, Umno Yang Kena Jawab


1. Pas memerintah Kedah semenjak Mac 2008, rasanya semua rakyat Kedah maklum hal itu melainkan dua tiga kerat manusia.

2. Selama 3 tahun memerintah, banyak yang dipersoalkan rakyat tentang janji yang PAS laungkan bahawa parti itu menuju kepada Islam lebih daripada Umno dan BN. Oleh kerana sudah masuk tahun keempat, takkan la nak dok bagi alasan lagi kata baru memerintah, walhal Camry Exco pun dah hampir buruk. Lama dah la tu..

3. Jadi tahun ini (selepas 3 tahun dah memerintah) tiba-tiba PAS nak laksanakan enakmen larangan hiburan dalam bulan Ramadhan. Bila di sergah DAP, PAS kata BN yang perlu jawab.

4. Sepatutnya, kerajaan la kena jawab. Pas kena nyatakan samada ia bersetuju atau tidak dengan enakmen tersebut, jika tidak bersetuju, kenapa semua ADUN PAS sokong masa diluluskan dulu? Jika tidak setuju kenapa tak bangkang?

5. PAS bukan sahaja setuju dan menyokong kelulusan enakmen itu dulu, malah jauh daripada itu mengambil inisiatif menguatkuasakan enakmen tersebut. Malangnya, apabila DAP luku kepala, PAS menjerit sakit dan menunding kepada Umno.

6. Umno ka kerajaan di Kedah ni?
Read Full 3 comments

AMBIGA DAN ANJING-ANJING NYA TERUS MENYALAK

Hari ini 26 Julai 2011 bertempat  di Dewan Karang Kraf, Penerbit Akhbar Sinar Harian berlangsung satu forum bertajuk BERSIH 2.0 APA SELEPAS 9 Julai? Ahli panel terdiri dari Dato Wan Ahmad Wan Omar, Anjing DAP Dato Ambiga dan di Pengerusi oleh Prof Dato Dr Shamsul Amri. Majlis di penuhi dengan puak puak BERSIH yang menyorak serta membuat bising dengan mencaci dan BOO Timbalan Pengerusi SPR. Maka Ambiga pun naik tocang dan menyalak macam anjing gila kepada SPR.




Salakan Ambiga amat bodoh (she is barking on the wrong tree) apabila Dato Wan Ahmad Wan Omar menyatakan yang 8 tuntutan  BERSIH bukan di bawah bidang kuasa SPR, ianya melibatkan undang-undang dan harus dibawa kepada Kerajaan yang memerintah melalui Peguam Negara dan seterusnya Peguam Negara akan membawa perkara in ke Parlimen untuk di bentang dan di bahas didalam Parlimen. Parlimen adalah penggubal undang-undang dan SPR hanya melaksanakan undang- undang.



Tak sangka mantan Presiden Majlis Peguam Malaysia begitu bodoh, 'she is really a dumb idiot !'. Dia lulus undang-undang di Universiti mana? Anjing-anjing DOG and PIG pun melalak macam anjing gila, malu cukup memalukan. Anjing-anjing gila ini memekik didalam dewan tidak mahu beri ruang kepada Timbalan Pengerusi SPR berucap tapi mereka mahu adakan dialog dan forum dengan SPR. Inilah budaya samseng yang di bawa oleh Anwar Ibrahim Al Liwati dan Ustz Kit Siang @ Murshidul Am Pas yang baru di Lantik pada muktamar PAS yang lepas.


 

1 Melayu 
Read Full 0 comments

Bila PAS Terlebih Belit

Selasa, 26 Julai 2011
Isu penutupan pusat hiburan telah bertukar arah dari isu ibadah kepada politik tulen. Semasa mengumumkan hasrat menyekat hiburan pada bulan ramadhan, tidak ada satu patah perkataan pun PAS umumkan bahawa ianya kesinambungan hasrat yang telah dilaksanakan oleh Umno pada 1997.

Segala perbuatan "ibadah" tahap tertinggi itu hanyalah milik PAS, dan tidak ada yang lain melainkan milik PAS semata-mata. Itulah yang digambarkan oleh kerajaan negeri bagi memastikan "pahala" itu milik PAS semata-mata, dan itulah yang mahu dipersembahkan kepada rakyat Kedah yang telah lebih 3 tahun menanti satu langkah kearah Islam yang dulu dilaungkan PAS..

Tanpa disangka, DAP meluku kepala PAS kerana tindakan ini. Tersentak dari lukuan DAP ini, PAS mula melompat lari dari "perjuangan" dan meletakkan kepada Umno, yang katanya telah meminda enakmen pada 1997 lagi. Secara tiba-tiba, PAS tidak lagi peduli soal "pahala Ibadah" mereka yang diumumkan kepada rakyat milik penuh mereka sebeum itu.

Malah PAS menuduh Umno yang tidak melaksanakannya, dan ada pemimpin mereka mencabar Umno melaksanakan dinegeri-negeri lain kononnya bagi mengikut langkah PAS. Walhal sudah sah, PAS sudah menarik handbrake apabila kepalanya diluku DAP, apa lagi yang PAS mahu Umno ikut. PAS juga lupa mencabar Selangor, malah Selangor menerima konsep Hiburan adalah hak bukan muslim, bermakna Selangor pun tidak mencontohi Kedah.

Namun, apa yang hendak diperkataan disini bukan soal melaksanakan halangan hiburan dimana-mana negeri, dan bukan juga tentang Umno atau PAS dapat melaksanakannya atau tidak. Soalnya ialah hipokrasi, atau dalam bahasa Melayunya "Munafik". Bukan main berdegar lagi PAS katakan bahawa ia mampu lakukan apa yang Umno "tidak mahu" lakukan, walaupun dijelaskan Umno ianya berkait soal maslahat umum.
Tetapi hari ini, Pas menjelaskan bahawa ia menerima arahan DAP (setelah DAP meluku kepalanya), dengan alasan maslahat umum. Walhal inilah yang telah dijelaskan oleh Umno kepada mereka sepanjang setengah abad...

Belitnya PAS, tetapi rakyat tidaklah sebodoh yang mereka sangkakan...
Read Full 9 comments

Minta Maaf ... belum terlambat


Kedah Times masih menunggu dan berharap agar PAS akan ambil tindakan yang sama terhadap saudara se Islam dalam UMNO. 

Pertama, kerana asyik menyalahkan UMNO sahaja dalam apa juga kebodohan, kesalahan dan kesilapan mereka. 

Kedua, kerana mengkafirkan orang-orang Islam yang menyokong UMNO. Ini telah berlarutan berpuluh-puluh tahun sehinggalah PAS tidak lagi memperjuangkan negara Islam. 

Ketiga, kerana PAS telah menderhaka kepada Bangsa Melayu dan Islam kerana bersekongkol dan bersahabat baik dengan DAP yang anti Melayu, anti Islam serta mengagungkan hanya kaum mereka.

Keempat, kerana telah mengenepikan seruan ulamak-ulamak agar tidak bersahabdat dengan DAP yang menentang Islam.

Kelima, mengagungkan Ambiga yang pro Murtad dan pro IFC yang bakal meletakkan Islam setaraf agama mereka.

Keenam, bersubahat dengan PKR dan Anwar untuk menjahanamkan negera Islam. 

Jika seorang yang berada dalam DAP pun sudah memohon maaf kepada orang Melayu kerana mengkhianati bangsa dan agama sendiri, apakah PAS tidak boleh melakukan perkara yang sama yang dilakukan oleh saudara kita ini. Pas hanya bersahabat, bukannya sudah menjadi sebahagian dari DAP.

Sedarlah sebelum terlambat..



"Saya nak minta maaf kepada seluruh rakyat khususnya yang beragama Islam atas keterlanjuran masuk DAP. Saya kesal kerana menyertai parti cauvinis ini. 

"Bagi menebus kesalahan, saya mahu berjuang dalam Perkasa bagi memberitahu rakyat terutama orang Melayu tentang apa yang DAP telah dan akan lakukan terhadap mereka," katanya. 

Beliau ditemui pada mesyuarat khas tahunan Perkasa Pulau Pinang di sini hari ini. 

Pada majlis itu, beliau menyerahkan borang keahlian kepada Ahli Dewan Tertinggi Perkasa Kebangsaan, Muhammad Zahid Md. Arif. Hadir sama Yang Dipertua Perkasa Negeri, Datuk Ahmad Saad. 

Menurut Mohamed Razali, beliau selepas ini akan mengadakan majlis penerangan bersama Perkasa bagi membongkar satu persatu 'rahsia' DAP. 

"Slogan demokrasi yang mereka laungkan selama ini hanyalah omong kosong. Mereka cuma pandai bersandiwara. "Mereka ada agenda sendiri yang orang Melayu tidak tahu," ujarnya. 

Ahli Parlimen Jelutong, Jeff Ooi sebelum ini menafikan dakwaan kononnya beliau menganjurkan satu majlis pertemuan paderi-paderi dari seluruh negara yang turut berikrar untuk menjadikan Kristian sebagai agama rasmi Persekutuan sekali gus melantik Perdana Menteri dalam kalangan penganut agama itu. 

Menurut wakil rakyat DAP itu, beliau hanya menghadiri majlis kesyukuran yang diadakan secara tertutup untuk paderi-paderi tersebut di sebuah hotel di Jalan Macalister sebagai tetamu. 

Bagaimanapun, pada 13 Mei lalu, Mohamed Razali membuat laporan bagi membantu polis melakukan siasatan mengenai penganjuran majlis itu. 

Beliau, berbuat demikian setelah kecewa dengan pembohongan oleh pihak terlibat mengenai majlis 
berkenaan - UM
Read Full 0 comments
 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates