Khamis, 5 Januari 2012

8 JANUARI:BERMANDI DARAH DEMI MADRASAH SALIHIAH

WATAN BERTINTA

Biarkan PAS terus mempolitikkan isu Madrasah SALIHIAH.
Biarkan mereka dengan lagu lama mereka menyalahkan orang lain di atas kebebalan dan kejahilan mereka.

Isu asasnya ini isu umat Islam, isu maruah Islam, isu HAK UMAT ISLAM. Isu syiar Islam dan isu hipokrit dan kemunafikan pemimpin sebuah parti yang mendakwa memperjuangkan Islam.

Biarkan mereka beri alasan, jawapan berbelit demi memuaskan hati mereka, namun isu fundamentalnya, 'TANAH WAKAF BERSTATUS KHAS JIKA PADA HARI INI KITA BIARKAN DIJUAL DAN DIGADAI PADA SI PENGGIAT KRISTIAN SEPERTI SONNY HO, MAKA AKAN KELAMLAH MASA DEPAN ISLAM DI KEDAH..

Kita tidak bersifat anti-agama atau kaum di sini. Namun kita bertegas menyatakan sebagai umat Islam, buatlah kompleks AMAN CENTRAL 100 tingkat sekali pun, namun kekalkan tapak wakaf khas dan MADRASAH SALIHIAH sedia ada.

Kenapa harus dilencongkan isu sebenar. Kenapa IR AMIRUDDIN HAMZAH mendesak MUFTI agar membuat fatwa kedua untuk membatalkan fatwa pertama?

Kenapa fatwa kedua tidak dipersembah maklum kepada KBDYMM Tuanku Sultan Kedah untuk diwartakan?

Kenapa MAIK boleh khianati amanah Jawatankuasa Kariah Madrasah Salihiah dengan menipu jawatankuasa agar bersetuju menyerahkan hakmilik tanah kepada MAIK, kemudian MAIK menjualkannya pada pemaju CINA KRISTIAN SONNY HO?

Ini persoalan amanah, didunia mungkin lepas namun diakhirat belum tentu.

Kenapa PAS beria-ria mahu mengambil jugak tanah wakaf seluas 0.08 HEKTAR, walhal kehadiran MADRASAH SALIHIAH sama sekali tidak akan menggangu dan mencacatkan pembangunan KOMPLEKS AMAN CENTRAL? Apakah sudah ada perjanjian BARTER TRADE antara PAS di Kedah dan DAP di Penang?

Duhai saudara seagama aku, DENGAN timbulnya isu ini Allah s.w.t yang maha berkuasa ingin menjadikannya satu hikmah buat renungan untuk kita bersama.

Diantara pengajaran dari isu ini:
1. PAS selamanya tidak boleh diharap untuk memperjuangkan kepentingan Islam. PAS selamanya berjuang untuk kepentingan kuasa mereka, slogan ISLAM hanyalah retorik semata-mata.

2. Dengan kuasa duit, kapitalis CINA KRISTIAN DAP boleh memperkotak katitkan hak umat Islam

3. Isu ini juga menguji sama ada kita selaku umat Islam sanggup membantu saudara kita yang sedang dianiaya, tidak kiralah sama ada tinggal di Taman wira Mergong, Kuala Lumpur, Anak Bukit, Kodiang, Perlis atau Sabah sekalipun.

Inilah masanya kita harus bergabung demi mempertahankan RUMAH ALLAH yang kini menjadi bahan caci maki pemimpin PAS Kedah.

Janganlah bimbang, biarpun pada akhirnya yang bakal mempertahankan MADRASAH SALIHIAH disaat ianya mahu dirobohkan MUNGKIN hanya tinggal 20 atau 30 orang yang dipanggil bingai oleh MB lulusan AL-AZHAR, namun 20 atau 30 ORANG ini telah bersumpah untuk mewakafkan diri mereka dan sanggup mati dan bermandi darah demi mempertahankan RUMAH ALLAH yang maha suci ini..

Unit Amal dan PEMUDA PAS, yang selama ini menjadi anjing-anjing salakan DAP, AMBIGA dan peliwat tegar ANWAR IBRAHIM, ingat, jangan sesekali datang untuk pertahankan MADRASAH yang sudah berusia 106 tahun ini. Anda tidak layak sama sekali untuk mempertahankan RUMAH ALLAH yang suci ini kerana anda semua adalah BACUL dan DAYUS yang selayaknya dihukum bunuh kerana mengkhianati agama anda.

Kepada saudara-saudaraku sekelian, yang melafazkan syahadah, dan kalimah LA ILLAH HA ILLULLAH, MUHAMMAD DARASULLULAH ingatlah pesan terakhir ini.

Tanggal 8 Januari ini, (Ahad) pihak pemaju, MBAS, diiringi pegawai dari pejabat tanah dan MAIK akan datang dengan jentolak dan peralatan mereka untuk merobohkan MADRASAH ini. Jika mereka tidak datang pada 8 Januari ini, mereka tetap akan datang pada hari yang lain namun dalam masa yang terdekat..

Dan jika benar anda ISLAM sejati marilah bersama kami buat kali terakhir untuk kita basahkan dan tumpahkan darah kita demi mengejar syahid Allah.

Demi menentang kezaliman sebuah kerajaan yang langsung tidak punya IHSAN, IMAN, AKAL DAN AKHLAK....

Dan untuk pengetahuan semua, golongan yang digelar bingai oleh AZIZAN akan menjadikan hari itu sebagai PERANG BADAR dalam menentukan kelangsungan syiar, MARUAH UMAT ISLAM di negeri Kedah...

Mereka ini mungkin bukan lulusan al-azhar. Sekadar peniaga kecil, penjaja, pemandu teksi, mekanik kereta motor, namun jiwa mereka lebih mulia kerana kesedaran mereka untuk pertahankan MARUAH UMAT yang dibiar untuk dipijak si pemerintah lulusan Al-AZHAR.

'BERPANTANG MAUT SEBELUM AJAL',
JIKA SONNY HO KRISTIAN DAP DAN USTAZ AZIZAN SERTA IR AMIRUDDIN SEDIA MENJUAL, MEREKA INI SEDIA MEMBELI...

'Kalau roboh Madrasah Salihiah'
 Aman Central PAS dan Sonny Ho dirikan
kalau sungguh NAK Basahkan Darah
Bersedialah kita untuk disyahidkan.

ALLAH HU AKHBAR, ALLAH HU AKHBAR, ALLAH HU AKHBAR..

6 comments:

McTheory berkata...

terbaik bro..

Tanpa Nama berkata...

Semoga Allah hancurkan mereka-mereka yang begitu angkuh hendak merobohkan rumahNya hanya kerana sebuah kompleks yang semua tahu apa isinya.

Tanpa Nama berkata...

amat terharu apabila membaca tulisan anda......tahniah! kami di perantauan akan sentiasa di belakang madrasah salihiah ini..kami akan sentiasa mendoakan dan membina benteng terakhir........KAMI AKAN PERTAHANKAN MADRASAH SALIHIAH INI...............

Tanpa Nama berkata...

kedah times ...kami pemuda pas tak pernah jadi anjing dap...jangan tulis sedap mulut...kamu jangan cabar pemuda pas...kes maddrasah tu serah pada mufti...mufti tau apa yg dia buat itu keja dia....semua tanah wakaf mesti diserah pada maik..RUMAH ALLAH ADALAH MASJID...itu hang kena faham...surau tempat sembahyang, masjid tempat sujud..

Tanpa Nama berkata...

PAS bukan anjing Dap tu betoi.Cuma biro agama DAP.

Tanpa Nama berkata...

pejuang2 sejati Allah tetap akan tiba..mempertahankan maruah dan tapak sejarah umat Islam di Kedah dr dilupuskan dan dilenyapkan

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates