Ahad, 1 Januari 2012

Exco Penerangan Kerajaan PR Kedah/Perbodohkan diri


Gendang Palu

Lain kali jika nak menjawab isu-isu yang berkaitan agama Islam serahlah kepada Exco Agama. Bodoh sangat kah Dato' Tolan Rasul (maana pesuruh) yang berkaitan dengan ugama nihhh.. Jika Dato Tolan itu bodoh, dan sengaja nak penuhkan kota Exco kerana beliau mengalahkan BN di DUN Tokai dengan majoriti yang banyak, sebagai manusia yang baik dan pejuang PAS sejati, lebih baik Dato Tolan Rasul letak jawatan sebagai Exco Ugama dalam Kerajaan PR Kedah niii.... 

Apa tidaknya, semua jawapan kepada umum samada melalui press atau lain-lain yang berkaitan dengan Ugama Islam, semuanya dibuat oleh Dato Amiruddin Hamzah (seorang Ir. yang sepatah haram tak tahu fasal muslihah Islam) atau Abdul Ghani Ahmad (seorang Peguam yang cakap fasal Ugama Islam tidak bersandar kapada pengetahuan mendalam Ugama Islam - harapkan pakai kupiah putih jeeee lah).

Dato' Sri Azizan Razak, Menteri Besar pulak, Alim serta ada kelulusan tinggi ugama Islam, mengatur langkah-langkah yang terlalu sumbang, sama seperti beliau mengatur para-para Exconya. Memberi jawatan Exco kepada orang yang tiada kebolehan dalam bidang masing-masing. Main letak jeeeerrr... asalkan hampa dok dalam Exco jangan menentang aku secara bijaksana. Hampa lawan aku, hampa tak bijaksana, aku kepak sekali je hampa akan terkancing, tak akan berhujjah lagi. Itu ajenda Dato Sri Azizan Razak dalam memerintah Kedah.

Berkaitan dengan ketidakbolehan Abd Ghani Ahmad memberi penjelasan kapada 10 perkara yang berkaitan dengan konflik Kerajaan Negeri mahu merobohkan Madrasah Salihiah, amt jelas Abd Ghani menjelaskannya secara politik PAS yang 'MENGHALALKAN CARA' demi politik mereka nak menjaga pengaruh dikalangan masyarakat bukan Islam dan mereka menjangka cara begini akan dapat mempertahankan kuasa mereka sebagai Kerajaan Negeri Kedah dalam PRU13 yang akan datang tanpa disedari bahawa tindakan mereka menidakkan 10 tuntutan Jawatan Bertindak Selamatkan Surau Salihiah itu menyebabkan penganut agama lain ketawakan mereka, kerana tokoh-tokoh PAS yang gilakan kuasa ini telah berjaya diperbodohkan. Dengan duit mereka akan mati.

Jawapan kapada 10 penjelasan Abdul Ghani, tunggu....

4 comments:

Tanpa Nama berkata...

memang pun exco pas bodoh-bodoh.azizan sendiri yang akui dlm setiap kali mesyuarat exco

Tanpa Nama berkata...

itulah yang dikatakan....the ends justify the means...

fakta:

1. yang bertanggungjawab dalam hal madrasah ini adalah tu enginner kapok tu Ammmmridin amjah..

2. yang kena tanggung semua ialah jijan mb lulusan tanjung rambutan..al jahat..

3. yang kena jawab...semua ini ..ialah ghooni...guni baja..

4. yang SEPATUTNYA jawab...tuuulannn rosullll......JADI LOYAR BURUK...BUKAN EXCO AGAMA PUN.....tak tahu apa2 ...

5. yang tanggung susah..........semua rakyat KEDAH......

6.ITULAH....SANDIWARA.......JUAL TANAH WAKAF KHAS...DENGAN NILAI SEBIJI KAPAL TERBANG....JENIS MODEL APER YER?

7. YANG UNTUNG....CINA KRISTIAN JUGAK AKHIRNYA DOK SEDANG...BERAYA BERFOYA FOYA DI GENTING HIHGLAND DAN SINGAPORE..

8. MUFTI ...DIAM SERIBU BAHASA..

9. PEJABAT AGAMA..PUN TUTUPLAH PINTU DEPAN DAN BELAKANG..

10. AKHIRNYA...TANAH MELAYU ..TERGADAI DAN TERUS TERGADAI...HANYA DENGAN NAMA PEMBANGUNAN...JADILAH...MENGEMIS DI NEGERI SENDIRI..............

MANUSIA SELALU LUPA ....HANYA KERANA WANG???

Tanpa Nama berkata...

ha ha ha; semua pak lebai pas,pak lebai jabatan agama.pak lebai pejabat agama semua cekup pelaik depa .pertama takut nik aziz kata masuk neraka.kedua takut kapal sing jerkah.lutuh depa punya serban.

amboi sampai reban.runtoh surau pun depa dok senyap sahaja.
betoi laaa depa ini labai terompah sahaja.

tak ada sensitif langsung.aku ingat kalau bangsal kambing depa kena runtuh pun depa suruh mat sabu dan mahfuz ceramah hantam umno.

ini semua kerana komisin projek.serupa juga dengan komisin balak.

PENGURUSAN JANAZAH berkata...

UMporNO BN DAH PEGHINTAH KEDAH DAH 53 TAHUN DAH. KATANYA PARTAI ISLAM YANG KETIGA TERBESAR DALAM DUNIA. AWAT TAK LAKSANA ISLAM 100%. ISTERI PM 1 MALAYSIA AWAT TAK PAKAI TUDUNG ATAU HIJAB. AWAT TAK TIGHU MACAM MANTAN PERMAISURI AGUNG THE FIRST LADY DARI TRENGGANU DARUL T'AZIM!

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates