Selasa, 3 Januari 2012

GARA-GARA MADRASAH SALIHIAH, PAS TERSUNGKUR DIPINTU SYURGA......WATAN BERTINTA

Jika siapa yang melintasi Tesco Mergong akan ternampaklah sebuah bangunan kayu klasik dua tingkat, diberi nama Fidel, milik anak Melayu yang bakal membuka outlet pelbagai untuk disewa oleh juga orang Melayu. Bukan seperti outlet di Aman Central yang bakal dibangunkan oleh si Sony Ho, Cina Kristian DAP yang bakal dipenuhi dengan hotel tempat berzina, pusat arak, pub, disko dan karaoke selain premis niaga yang harganya paling murah RM700,000 seunit.
Bangunan FIDEL ala-ala koboi adalah milik waris keluarga Haji Saadi, yang mewakafkan tanah tapak MADRASAH SALIHIAH. Fidel, CUCU CICIT HAJI SAADI telah bersuara, bahawa dia akan rela mati demi mempertahankan tanah yang diwakafkan oleh datuk neneknya itu.

Demikian juga waris keluarga arwah Azhari Mat Taib,salah seorang anak lelakinya mempunyai buku yang lengkap tentang salah silah keluarga si pewakaf tapak MADRASAH SALIHIAH selain dokumen dan bukti bergambar sejarah MADRASAH ini yang berusia 106 tahun tetapi dikatakan USTAZ GHANI PUTAR ALAM bahawa usia MADRASAH ini baru mencecah 4 ke 5 tahun.

Dari gambaran fakta ini juga kita akan mendapat maklumat terperinci sama ada dato nenek Mahfuz juga salah seorang yang terlibat dalam mewariskan tanah wakaf ini. Kalau benar MAhfuz juga salah seorang warisnya maka kita faham kenapa beliau tidak mahu bersuara. Kerana dari sudut politiknya Mahfuz mengharapkan AZIZAN akan jatuh tersungkur di pintu syurga kesan dari isu madrasah ini. Dan mudahlah MAHFUZ yang bakal bertanding di DUN Bukit Pinang naik menjadi MB paling lawak dalam sejarah politik Kedah.

Ramai lagi waris yang bakal tampil untuk perihalkan perkara sebenar, selama ini mereka berdiam diri melihat gelagat si petualang agama, pak lebai koyok mereka cerita, menuduh dan melabel madrasah binaan datok nenek mereka dengan pelbagai gelaran yang memualkan.
Ironinya BN membina Masjid, PAS runtuhkan madrasah.
BN Bina madrasah dan surau, PAS pertahankan gereja dan bangunkan tokong Buddha.

Malang sekali semua ahli PAS sedang dalam perjalanan menuju syurga disebabkan dalam setiap kali pilihanraya mereka mengundi parti ISLAM PAS. Akan tetapi sebaik tiba di pintu syura tiba-tiba, malaikat menahan gerombolan ahli PAS ini. Lalu ketuanya, Nik Ajis dan Azizan bertanya, wahai malaikat kenapa kami tidak dibenarkan masuk ke syurga?

Lantas dijawab malaikat 'kamu semuanya pada mula memang diperintahkan Allah masuk ke syurga, namun sebaik sahaja kamu mahu dimasukkan ke syurga setelah meneliti buku catatan amalan kamu tiba-tiba aku mendapati ada satu perbuatan kamu yang menyebabkan kamu semua diperintahkan Allah ke neraka jahanam untuk menemai Ambiga.

Lalu, ditanya IR AMIRUDDIN, 'apakah dosa kami itu duhai malaikat yang menghalangi kami dari masuk ke syurga Allah?
Malaikat pun menjawab, dosa paling besar yang menyebabkan semua amalan kamu hilang hingga kamu diperintah ke neraka disebabkan kamu mengkafirkan saudara seagama kamu sendiri, mendakwa pemimpin kamu sebagai nabi dan yang paling besar salah dan dosa kalian ialah meruntuhkan RUMAH ALLAH yang bernama MADRASAH SALIHIAH.

Lalu berteriaklah sekelian Ahli PAS dengan tiada ada gunanya sesalan lagi biarkan mengalir air mata darah. JELASNYA AHLI PAS tersngkur di PINTU SYURGA...

3 comments:

Tanpa Nama berkata...

Ostad Zizan peduli apa. Yg dia tau nak tambah bini satu lagi.

Tanpa Nama berkata...

Syurga ciptaan Pas...cakap tak serupa bikin..ceramah siang malam.kempen sepanjang tahun..sembang pasal agama pong!pang!pong!pang!

Tanpa Nama berkata...

amirdin jijan jbar steak semuanya...penyamun dan pengkhianat agama Islam kerana mereka tidak memelihara aset dan syiar Islam ..sanggup JUAL TANAH WAKAF KHAS KEPADA KRISTIAN CINA...TANAH MELAYU ISLAM TERGADAI ...TERGADAI..LAGI..ITULAH SPT SESEORANG SEBUT........MUNAFIK YANG CELAKA!!

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates