Rabu, 25 Januari 2012

HELO BRO..LU APA HAL????


Watan bertinta

Writ saman yang dikemukakan Haji Jamludin bin Murad, Timbalan Pengerusi Madrasah Salihiah pada 5 Januari 2012 adalah untuk memohon injuksi menghalang pihak pemaju dan kerajaan Negeri merobohkan Madrasah Salihiah dan memastikan tapak tanah wakaf khas tidak diambil oleh pemaju.

Dalam writ saman ini tiga pihak dinamakan sebagai defendan iaitu MAIK, PENTADBIR TANAH KOTA SETAR DAN KERAJAAN NEGERI KEDAH.

Helo bro Azizan, writ saman ini yang bertujuan memohon injuksi kepada Mahkamah Tinggi Alor Setar bukan bertujuan untuk menghalang projek Aman Central dari dilaksanakan. Lu sudah salah masuk pintu la bro.

So.. apa hal lu cakap bahawa sama ada sebutan kes di mahkamah nanti pada 6 Febuari nanti berpihak kepada pihak Madrasah atau kerajaan negeri, keputusannya tetap tidak akan menghalang projek Aman Central.
Siapa yang nak halang? Kita orang cakap lu nak bikin 100 tingkat shopping complex pun lu buatlah tapi lu just preserve dan kekalkan kami punya madrasah dan tapak tanah wakaf khas. Itu pun lu susah mau faham ka?

Lu mahu bikin itu surau ada kubah ka, muat 1 juta jemaah ka bawah shopping kompleks itu pemaju punya hal, sebab itu sudah jadi salah satu syarat PBT pada pemaju. Kalau surau dan tapak tanah wakaf khas salihiah tidak ada sekalipun, pemaju tetap kena bina surau atau ruang bersolat dalam kompleks beli belah. Haiya lu ni HATI BUSUK PUNYA OLANG LA AZIZAN.. Itu kuil Hindu sama tokong Cina lu manyak jaga, ini surau orang Islam lu suka bikin kacau dan gila!!!!!
Lu tarak tengok itu Tesco, Pacific, Alor Setar mall semua dalamnya ada bilik solat dan surau lo?  Apa hal lu bro.. lu blurr lagi ka???

Then, lu kata, apapun keputusan mahkamah lu tetap akan merobohkan madrasah salihiah kalau kewujudan madrasah menggangu aman central. Lu apa hal bro? Lu ingat negara ini tak dak undang-undang ka? Apa pasai lu tarak mau percaya sama mahkamah sebagai tempat mencari keadilan? 

Itu Anwar Ibrahim kasi hantam lubang kunyit Saiful pun dia boleh lepas sebab dia panggil banyak lawyer, lu Sony Ho ada lu kasi la dia angkat lawyer pandai-pandai lawan sama itu lawyer MADRASAH SALIHIAH, Ahmad Rusydi.. Lu mau kasi langgar undang-undang ka? Apa hal lu bro Azizan??? Sony Ho boleh angkat manyak wang dari Macau, Hong Kong duit juli dan duit kongsi gelap ma untuk bayar lu punya lawyer.. Haiya lu tarak tau ka itu Amiluddin engineer isteri orang dia bedal sudah angkat itu wang komisyen sama Sony Ho.. Lu tarak dapat itu wang ka bro Azizan?.. Haiya manyak lugi lo..

BRO AZIZAN,!!!!!
Kalau lu sudah cakap itu macam, kita seluruh umat Islam kita pun mau cakap sama lu.. Lu usik itu madrasah, lu runtuh itu madrasah, WISMA DARUL AMAN kami leburkan..

Lu runtuh itu madrasah, lu usik itu madrasah, lu punya darah kita jatuhkan.. Lu ada berani lu datang.. Apa hal lu bro?? Lu pasai apa mau kelam kabut.. Lu ada kuasa, lu ada duit, lu ada balaci boleh ikut apa saja lu punya arahan..

Sama mahkamah pun lu mau tunjuk lagak ka? Sebab lu lulus Al-Azhar ka? So lu ingat lu banyak pandai.. Haiya.. LU KASI INGAT LA AZIZAN , lu akan jatuh dan hilang kuasa bukan sebab UMNO, tapi sebab lu usik Rumah Tuhan Allah.

Dan yang akan jatuhkan lu hanyalah 3 atau 4 orang ahli jawatankuasa MADRASAH yang lu selalu anggap dia orang BINGAI..
Rupanya LU LAGI BINGAI... Cakap guna kepala lutut..

Untuk makluman semua, 19 Januari 2012 jam 9.00 pagi pihak MADRASAH SALIHIAH telah menfailkan satu lagi injuksi interim kepada MAIK, PENTADBIR TANAH KOTA SETAR DAN KERAJAAN NEGERI KEDAH.. Ini dua dua writ saman, semua 6hb Febuari hakim akan kasi dengar.

Satu perbicaraan dalam kamar satu lagi dalam mahkamah terbuka...

PERANG BARU BERMULA.... Jaga-jaga lu AZIZAN and the gang.. SPRM akan buat pendakwaan sama lu punya olang termasuk itu YDP MAIK, PEGAWAI PEJABAT TANAH DAN DATO MUFTI juga dalam bulan Febuari.

HAPPY VALENTINE DAY BRO AZIZAN..YOUR HONEYMOON PERIOD IS OVER!!!!

Kedah Times : Apa yang dinukilkan adalah pendedahan dan luahan dari Watan Bertinta.

3 comments:

paktam@ berkata...

>wa sokong lu la bro...
> kasi hentam sama ajijan ngor n pakatan gelap!!!

orangeman berkata...

wantan bertinta ni pompuan ka? beletiag melalut panjang sangat... lain kali merongot lah pendek sikit.. kami boleh faham kalau pendek pon.

Tanpa Nama berkata...

kita sokong semua bersama bro wantan bertinta...

kita semua akan mempertahankan sehingga titisan darah dan peluh terakhir....

ayuh semua ..rumah Allah dan tanah wakaf Allah kita bina benteng terakhir......

jaga jaga.....jika ada sami siam ka sami hindu ka.....kita kasi hancurkan mereka.....

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates