Khamis, 12 Januari 2012

PANDAI SUNGGUH PUAK NI KELENTONG

WATAN BERTINTA

Dalam duk tak duk tau-tau plan surau baru yang dikatakan nak ganti surau Salihiah yang lama dikeluarkan, nampak cantik rekabentuknya. Mungkin sehari dua ni kot baru IR AMIRUDDIN suruh arkitek mana-mana pi design.

Dekat setahun lebih Jawatankusa MADRASAH SALIHIAH dok tanya pasai plan surau baru, tapi disebabkan puak J/KUASA MADRASAH ni dikata bingai, maka lay out plan haram pun depa tak dapat tengok. Puak PAS layan depa macam togeh saja.

Rupanya dizaman kerajaan PAS, sapa nak buat projek, tak payah submit plan dulu kat PBT no, main pakai pecah tanah sahaja, plan dan kelulusan plan belakang kira. Barangkali ni lah kot KERJA CARA ISLAM, Tok Watan rasa hanya di Al-AZHAR saja kot diajar macam ni.. Tok Watan tak tau la sebab dulu Tok Watan pi mengaji di OSTALIA tempat IR AMIRUDDIN bermain cinta dan golf.

SATU KETIKA DULU JUGA IR AMIRUDDIN kata kariah kawasan Tambang Badak ni tak ramai orang dan tak dak petempatan Melayu Islam. Tau-tau sehari dua yang lalu dia boleh keluar kenyataan kata tanah ganti baru dan surau baru ganti tapak MADRASAH SALIHIAH dia dah kenalpasti di Jalan Lumpur, pasai disitu ada 80 keluarga Melayu Islam.

Walhal jarak Jalan Lumpur ke Madrasah Salihiah tak sampai 100 meter, dulu dia kata tak dak petempatan dikawasan berdekatan madrasah pasai tu la Madrasah ni tak lagi bermanfaat dan hendak dirobohkan. La ni timbul pulak cerita 80 keluarga Melayu. 

Kuat muhong sungguh puak PAS ni. Kalau dosa muhong boleh ditunjukkan oleh Allah s.w.t tak taulah berapa kapal puak PAS dok tanggung dosa berbohong.

La ni timbul cerita lain pulak. IR, you cantradict yourself la. Why Tok Watan dok fokus kat IR AMIRUDDIN pulak? Ya la projek ni banyak pihak terlibat, tapi kita nak tanya la IR AMIRUDDIN, agak-agak berbaloi ka 10% komisen dari nilai projek Aman CENTRAL RM500 JUTA dengan dosa dia nak robohkan madrasah dan ambil tapak tanah wakaf khas?

Tolong jawab sat.. WAL HALAL BAGI PAS, WAL HARAM BAGI BUKAN PAS..

Apa cerita pun, nasik sudah menjadi bubur... LAWAN TETAP LAWAN!!! Madrasah tetap dipertahan, biar puak PAS jadi gila sawan.

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

terkini, pihak syarikat BELLEVIEW GROUP SDN BHD baru nak hantar plan baru termasuk plan surau kat kerajaan negeri untuk semakan.patutnya hantar plan dulu, dapat kelulusan MBAS, BARU PROJEK BOLEH MULA..betoila macam kita dok agak selama ini, depa buat projek tu tak ikut prosedur, semua main pintu dan lubang belakang..haru sungguh puak hijau ni.sULTAN DEPA TIPU, mufti depa perguna, MAIK depa paksa dan tekan. PAS YAHUDI ASIA!!!!

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates