Sabtu, 14 Januari 2012

PASAI APA NAK KELUPOQ.???? APA PUN CERITA DI MAHKAMAH!!!!

WATAN BERTINTA

Kadangkala tertawa sendiri melihat gelagat gerombolan hijau. Ibarat si kudung dapat cincin dan kaduk naik junjung demikianlah caca merba mereka memerintah Kedah.

ISU MADRASAH SALIHIAH yang seluas 3,000 kaki persegi tanah waqaf khasnya itu gagal ditangani, malah kian kalut bila gerombolan ini dipaksa buka mulut.

Dato Mufti diperguna, MAIK ditekan, Jawatankuasa FATWA DIPERALAT, Sultan mereka bohongi.

Prosedur pentadbiran dalam kelulusan projek Aman Central mereka belakangkan. Fakta mereka selindungkan dan pembohongan mereka utamakan.

Sebab itulah Allah s.w.t yang Maha Berkuasa hari ini membuka khilaf mereka sedikit demi sedikit. Sebagai bukti bahawa PAS bukan nak jaga agama tetapi nak jaga KUASA dan jaga hati toke CINA.

Contoh terbaru MB AZIZAN boleh pulak toleransi dengan kedai arak, pub disko dan kedai judi dan todi bab bayaran lesen cukai hiburan secara bulanan dan tahunan. Tapi bab Rumah Allah, Madrasah Salihiah AZIZAN awai-awai dah kata NO MERCY!!!!

Amati fakta ini betul-betul:

1) Jawatankuasa Madrasah Salihiah, mempertikaikan kenapa tanah wakaf khas yang bukan milik MAIK tetapi hanya diberikan amanah pada MAIK untuk mengelolakannya dijual kepada PKNK dan kemudian dijual kepada Sony Ho, Cina Kristian?

2) Jawatankusa MADRASAH mempertikai siapa yang pandai-pandai ubah nama atas geran tanah wakaf khas itu kepada nama MAIK, dan siapa yang tandatangani borang jual beli A14 di Pejabat Tanah KOTA SETAR. Padahal tiga orang pemegang amanah yang diwariskan oleh si pewakaf sejak turun temurun tidak pernah dipanggil dihadapan Pentadbir Tanah Daerah untuk tandatangani borang penjualan tanah tersebut (sain borang depan Raja Tanah adalah satu prosedur yang mesti dipatuhi sebab Raja Tanah nak tanya kalau-kalau ada bantahan).

3) Selama lebih 1 tahun jawatankuasa Madrasah menulis surat, merayu, minta dibincangkan isu ini, namun rayuan mereka tidak dilayan, surat dibakul sampahkan, madrasah mereka pula dilabel dengan pelbagai tohmahan, ahli jawatankuasa madrasah dan orang yang simpati dengan mereka pula dipanggil bingai. Adab apakah yang digunakan kerajaan PAS?  mufti?  DAN maik DALAM menangani permintaan jawatankuasa madrasah???

4) Jawatankuasa Madrasah hairan kenapa fatwa boleh bertukar dalam tempoh 1 tahun, sekejap tak boleh sekejap boleh??? Niat jawatankuasa Madrasah serah pada MAIK untuk dikelola madrasah dan tapak wakaf tadi dengan andaian MAIK akan jaga tau-tau MAIK kong kali kong pi jual kat Cina.. pagar MAKAN KUDA RUPANYA...

5) Dan jawatankuasa Madrasah merayu dan memohon tapak tanah wakaf khas dan bangunan madrasah dua tingkat dikekalkan ditapak asal, projek AMAN CENTRAL mereka tidak bantah dan boleh teruskan. Surau diaras bawah atau dibawah basement yang diuar-uarkan bakal dibina oleh pemaju memang tanggungjawab pemaju sebab itu syarat PBT. Kalau surau Salihiah tak dak dan tanah wakaf khas itu tiada, surau dalam kompleks tetap wajib dibina.

6) Selama hampir setahun lebih pihak jawatankuasa Madrasah memohon dan merayu minta ditunjukkan tanah wakaf ganti, geran tanah, tapak tanah, dan lay out bangunan surau yang baru yang dikatakan nak diganti oleh kerajaan negeri melalui kaedah ibtidal. Tetapi rayuan mereka tidak dilayan dan diendahkan. Tau-tau mai notis air liur, 'TOLONG KOSONGKAN BANGUNAN MADRASAH INI SEBAB KAMI NAK ROBOH'.  Apa cerita ni bro???(BERUK)

7) Isunya puak hijau ni nak roboh madrasah sedia ada dulu, bab ganti bab nak bina baru atau tapak baru belakang cerita.. B***H PAK HANGPA AIH? Kalau projek AMAN CENTRAL ni terbengkalai pulak 30 tahun, maknanya surau bawah basement dan anak kariah di Jalan Lumpur ka tambang badak ka akan takdak surau la selama 30 tahun???  Pasai madrasah salihiah puak hijau ni pi roboh dah.. Cuba pikiaq sat????

8) La ni puak hijau malaun ni kona cerita.. tok sah dok melalut dah.. SPRM dah tangkap 3 ekor malaun puak PAS yang kerja di MAIK dan Pejabat tanah kota setar.. Lepas ni giliran mufti, Amiruddin, termasuk MB pulak masuk bilik sejuk.. Yang lain-lain hangpa jawab la di mahkamah.. Tak puas hati rayu, tunda. Anwar Ibrahim pun kes dia bicara sampai 3 tahun 6 bulan, 69 kali penangguhan bicara, 38 kali rayuan, bicara dalam bicara atau orang putih kata TRIAL WITHIN TRIAL.

9) Jadi untuk semua yang terlibat simpan la fatwa atau cakap pandai tu dimahkamah nanti. Tak lama dah aih, sabaq sat 6 hb Februari saja nanti. C U IN COURT!!!!!!

Kesimpulannya puak yang tak tau apa tolong diam, puak yang nak sokong tapi takut-takut cukuplah dengan berdoa moga-moga Islam dimenangkan, keparat AZIZAN dan konconya dihancurkan.

Puak yang terlibat dalam kes ni pun simpan mulut anda untuk jawab dimahkamah dan dalam soal siasat dengan SPRM nanti.

Jadi nak pesan kat DATO MUFTI jangan terlebih sangat, report polis JAWATANKUASA MADRASAH DAH BUAT berhubung statement dato yang bersifat 'subjudis' sebab kes ni dah diangkat ke mahkamah melalui writ saman 5 Januari yang lalu. Dato MUFTI paham ka 'SUBJUDIS' tu apa? Kalau tak faham, buat mesyuarat fatwa ketiga.

SPRM pun dah tangkap 3 ekoq dah, tunggu hari nak dakwa saja. Bagi puak bahalol dan kaki putaq alam, kalau berani kita bersemuka, bagi tau tarikh dimana, tempat dan masa. Kita tak perlu selesaikan isu ini dengan fakta, sebab kerja puak ni AUTA SAJA..

Lebih baik kita leraikan dia dengan parang, golok, pisau, keris dan apa jua senjata yang adaTu pun kalau puak hijau ni ada dua biji telor la.. Kalau setakat nak spin-spin fakta boleh mampos dan pergi berambos!!!!

So ada berani???  Kalau berani dipersilakan ke madrasah salihiah atau dimana-mana sahaja..

Akhir kata TOK WATAN nak kata pada puak yang suka PERALAT AGAMA DAN INSTITUSI
AGAMA( puak PAS la senang cerita).

"Woi malaun hijau, cukup cukup la jadi YAHUDI perosak agama dan bangsa'. "Ingat sama mati, ingat akhirat anda pasti selamat'. Kalau ingat PAS, selamanya anda akan sesat.

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

Terus terang saya kata...saya kecewa sungguh dengan bahasa dari kenyataan yang keluar dari mulut seorang yang bergelar MUFTI...bahasa yang selalu penceramah PAS guna untuk kata kat orang UMNO dan yang tak sokong depa...kalau sokong depa...meliwat dan menutuh pelacor pun depa bela...

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates