Khamis, 12 Januari 2012

Titah SPB YDP Agong

602 FREE MADRASAH SALIHIAH - TITAH KDMM YDP AGONG

Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah, Sultan Kedah yang juga YDP Agong telah bertitah kepada Dato’ Syeikh Muhamad Baderudin Bin Haji Ahmad, Mufti Negeri Kedah setelah beliau Merafaksembah mengadap Tuanku Sultan bagi memohon perkenan Tuanku terhadap Fatwa Kedua yang Menghalalkan Pencerobohan Tanah Wakaf dan Meruntuhkan Madrasah Salihiah bagi tujuan pembinaan Pusat Sosial dan Membeli Belah diatas Tanah Wakaf tersebut.

Titah Baginda pada Dato Mufti,
'selesaikan isu madrasah dimahkamah sebab perkara ini dah jadi kes mahkamah'
*sumber istana.

DAULAT TUANKU !!!...

INILAH YANG DINAMAKAN RAJA BERPELEMBAGAAN

Dalam hal dan Isu ini Baginda Tuanku Sultan Kedah telah lakukan mengikut ketentuan undang-undang dan perlembagaan negara. Sekiranya Tuanku Sultan sendiri Iklas dan Jujur dalam melaksanakan tanggungjawab Baginda, kenapa kita sebagai orang kebanyakan (rakyat) masih GAGAL mencontohi baginda Tuanku ?
TAKBIR !!!
dari blog padijantan
Kedahtimes:
Selama ni depa dok jaja dan tuduh rakyat yang mempertahankan Madrasah Salihiah sebagai menderhaka kepada Fatwa yang TELAH DISEMBAH MAKLUM kepada Tuanku, nyatanya, Tuanku telah tidak dimaklumkan pun. Kalau soal ini pun depa bohong, yang lain-lain tu boleh percaya ka? Kami tidak akan sekali-kali menyembah derhaka kepada Tuanku sebagaimana MB PAS di Perak.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates