Jumaat, 17 Februari 2012

Anwar Sentiasa berbelit.


Sungguh melampau dan memalukan!

Tatkala Anwar Ibrahim kantoi dan cuba menyalahkan UMNO kononnya hanya menyiarkan sebahagian daripada kenyataan kontroversi beliau di dalam Wall Strret Journal, beliau terang-terangan telah menipu rakyat di dalam kenyataan terbaru beliau!

Di antara kenyataan pembohong besar, Anwar Ibrahim itu :
16hb Februari 2012
KEADILAN JUNJUNG ASPIRASI DAN HASRAT RAKYAT PALESTIN

Telah dihebahkan kenyataan saya dalam Asian Wall Street Journal, “I support all efforts to protect the security of the state of Israel,” (Saya menyokong segala usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel) sedangkan kenyataan penuh selepas itu, “a step which he said remains contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians.”

(pendirian tersebut tertakluk kepada syarat bahawa Israel mesti menghormati aspirasi rakyat Palestin) tidak pula disiarkan sepenuhnya. Media, pimpinan UMNO dan Dato’ Seri Najib Razak berterusan menabur fitnah kononnya saya mengkhianati aspirasi rakyat Palestin - seterusnya

Kenyataan saya kepada Asian Wall Street Journal secara jelas meletakkan aspirasi rakyat Palestin yang mahukan keadilan, keamanan dan maruahnya dihormati sebagai syarat kepada tuntutan Israel agar keselamatannya dijamin.
Pembohongan Anwar yang sangat nyata ialah perenggan ini -

Telah dihebahkan kenyataan saya dalam Asian Wall Street Journal, “I support all efforts to protect the security of the state of Israel,” (Saya menyokong segala usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel) sedangkan kenyataan penuh selepas itu, “a step which he said remains contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians.” 

Anda baca kembali perenggan tersebut :
Yang pastinya, ayat selepas 'I support all the efforts to protect the security of Israel' BUKAN “a step which he said remains contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians.” seperti yang ditipu oleh Anwar Ibrahim!

Jika kita lihat perenggan asal, ayat selepas 'I support all the efforts to protect the security of Israel' ialah 'he would open diplomatic ties with the Jewish state'!

Dan 'a step' atau satu langkah yang dimaksudkan oleh Anwar Ibrahim di dalam perenggan itu hanya merujuk kepada 'diplomatic ties with the Jewish'!
Terdapat 2 langkah yang dikatakan oleh Anwar Ibrahim,

1. Menyokong segala usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel.

2. Membuka talian diplomasi dengan negara Israel.

Yang menimbulkan kontroversi dan persepsinya ialah perkataan ' a step' atau pun 'satu langkah'. KLIK SINI

'A step' is singular word not plural.

Maka 'satu langkah' yang dirujuk sebagai 'contigent Israel respecting the aspiration of Palestinians' hanyalah membuka talian diplomasi dengan negara Israel.

Kemana perginya ayat 'menyokong segala usaha untuk melindungi keselamatan negara Palestin'?

Anwar kantoi lagi!

Yang menimbul tandatanya ialah keengganan Anwar Ibrahim meminta WSJ menarik balik artikel tersebut. Maklumat yang MiM dapat ialah beliau enggan kerana takut WSJ akan mengeluarkan keseluruhan transkrip asal temuramah tersebut!

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

Sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui akan segala perbuatan dan niat kita.Kebenaran akan muncul dengan sendirinya.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates