Ahad, 12 Februari 2012

DERMA JIHAD, DANA AKHIRAT...


Abang Bingai

Dalam setiap kali ceramah PAS, diedar uncang dan guni-guni serta tabung-tabung kononya atas nama Tabung Jihad Pilihanraya dan semenjak tabung ini dikutip sejak puluhan tahun pernahkah PAS mendapat mana-mana surat dari pihak autoriti dan mengumumkan jumlah kutipan serta diadakan audit bebas??????

Jawapannya tidak pernah?

Betoi atau tidak tindakan puak KAWARIJ ini? Kini wujud pula lunch, dinner bersama pemimpin, dan ceramah yang diselang-seli dengan pelancaran kununnya DANA AKHIRAT, walhal dana PILIHANRAYA... Untuk menghadiri jamuan makan itu pula, perlu dibeli kupon kononya atas nama jariah untuk menderma. MENDERMA PADA ANAK YATIM, OKU, ORANG SUSAH, MASJID ATAU MADRASAH ATAU MENDERMA ADA POKET PEMIMPIN. Atau Derma untuk deposit pilihanraya deposit poster dan belanja kempen pilihanraya???

Bagi tujuan ini, MAHFUZ OMAR dan DATO IR AMIRUDDIN cukup pandai, buat muka kesian, buat majlis makan lepas tu KUTIP DANA PILIHANRAYA. Cit poodah, menipu, berbelit sampai bercabang lidah. TANYA DATO IR AMIRUDDIN, baki pinjaman masa dia buat MBA dulu siapa yang tolong bayarkan?

Yang bayar tentulah Puak-puak PAS Anak Bukit semata-mata untuk bolehkan dia bertanding dalam PRU di DUN Anak BUKIT, pi menggaji pakai duit pinjaman kerajaan pusat, lepas tu balik pekena puak dungu dan bingai PAS untuk tolong bayarkan. Pandai sungguh IR AMIRUDDIN buat muka kesian, sebab tu bini orang boleh sangkut pada dia.

Beradab atau tidak tindakan ini, menjual Islam demi mengutip wang untuk tujuan merebut kuasa bagi faedah dan tembolok pimpinan sebuah parti jenama ISLAM selalu menyelam??????

Jadi siapa-siapa yang mahu cepat ke syurga dan menderma untuk DANA AKHIRAT maka dermalah kepada PENYAMUN, PARASIT DAN BAPA PENYAMUN YANG ADA DALAM PAS..

TAKBIR

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

BEGITULAH ORANG CERDIK MENGENAKAN PUAK PENYOKONG YANG BODOH. KENAPA BODOH. BODOH SEBAB MAKNA KEBAJIKAN PUN TAK TAU. BUAT KEBAJIKAN DALAM ISLAM MAKNANYA BUAT BAIK KAT ORANG. KALAU ADA DUIT LEBIH BAGI KAT ORANG UNTUK BANTU. KATANYA PAS NAK BUAT KEBAJIKAN. PATUT PAS KENA BAGI SETIAP ORANG YANG HADIR CERAMAH TU ANG PAU ATAU MAKAN FREE. INI TIDAK. TANPA RASA MALU MINTA DUIT PULAK KAT ORANG. PANGGIL ORANG DENGAR CERAMAH. DAH LAH KENA KELUAR DUIT MINYAK TAMBAH PULAK KENA BAGI DERMA. PATUT KENA TUNTUT DUIT MINYAK. KEBAJIKAN PUN TAK TAU MAKNA. MACAMMANA NI? TAPI BILA TANG ORANG LAIN BAGI SUMBANGAN DAN MAKAN FREE DITUDUH PULAK BERI RASUAH DAN NAK UNDI. DAH MEREKA TAK BOLEH BUAT DIDENGKI PULAK ORANG LAIN. PUNYALAH JAHAT DAN BUSUK HATI. ITULAH SEBAB SAYA KATA PENYOKONG PAS BODOH. SAYA RASA ELOK PAS TUKAR PULAK NEGARA BERKEBAJIKAN KEPADA NEGARA PEMINTA SEDEKAH. BUKANKAH ITU LEBIH TEPAT DENGAN REALITINYA.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates