Jumaat, 17 Februari 2012

Masih segar dalam INGATAN

PAS yang dulunya begitu ghairah dengan Negara Islamnya, kini sudah tiada negara Islam, Hudud dan membangun bersama Ulama.

Yang ada dalam PAS hanyalah PARAsit serta yang tinggal hanya negara Berkebajikan.

Tapi apakah dengan bertukar kepada Negara Berkebajikan, PAS sudah lupa bagaimana mereka menyisih serta mengkafir saudara Se Islam mereka dari UMNO!

Apakah Ustaz Ibrahim Libya masih syahid? Walhal PAS menipu rakyat dengan menuangkan minyak wangi khas bagi mewangikan kuburnya. Apakah selepas Negara Islam sudah tiada, Hudud sudah tidak menjadi agenda lagi dan Ulama sudah tiada menjadi ikutan lagi, bermaksud perjuangan dalam PAS sudah menjadi bukan jihad lagi?

Tetapi difikiran ahli UMNO masih segar ... masih segar bagaimana senangnya Haji Hadi mengkafirkan mereka.

Apakah mereka sudah lupa? Bagaimana pula dengan mereka yang bersekongkol dengan DAP?2 comments:

Tanpa Nama berkata...

SEGALA APA YANG MEREKA KATA DAN TUDUH KEPADA ORANG LAIN SUATU KETIKA DULU SATU PERSATU SEDANG KEMBALI KEPADA MUKA MEREKA HARI INI. LUDAH MEREKA SEDANG MENIMPA MUKA MEREKA SENDIRI. ORANG BERAKAL NAMPAK DENGAN JELAS HAKIKAT INI. AMAT BENARLAH SABDA RASULULLAH.

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia

Sebagai genarasi muda saya amat tertarik dengan artikel ini. Persoalannya apakah Malaysia tidak islamik dan hanya pemimpin PAS yang memerintah di Negeri Kelantan, Kedah, Penang dan Selangor yang islamik?...

Saya tertarik dengan persoalan penentangan Ulamak PAS Ibrahim Libya di Memali SikKedah. Ini sekalinya sahabat semua memasuki Laman Blog YB Saudara Nasir Zakaria jelas menyangjungi IbrahimLibya yang menganggap perjuangan tersebut sebagai satu Jihad. Persoalannya selama ini Kerajaan Malaysia xpernah melakukan kezaliman dan malah menyediakan kemudahan prasarana yang cukup untuk kemudahan ibadah, pendidikan, perubatan,infrastruktur jalan raya, pertahanan bahkan bermacam2 kemudahan mereka lakukan baik dari segi fardhu ain mahupun fardhu kifayah.

Kita lihat YB Nasir Zakaria sendiri lahirhasil kemurahan dan kebaikan Kerajaan Malaysia dengan menyediakan kemuadahan pendidikan,perubatan percuma dan malah apa yang pihak sokongan kerajaan dapat begitu juga YB Nasir Zakaria yang suka menindak dan mahukan kerosakan dan penuh pembohongan dan pendustaan yang mengata kerajaan zalim menikmati keistimewaan lebih daripada penyokong kerajaan.

Kita lihat hasil rezeki pendapatan ayahnya juga seorang kakitangan kerajaan hasil dari kebaikan kerajaan BN.

Bagi membuktikan bahawa YB Nasir zakaria yang banyak agenda tersembunyi kita lihat Sabda Nabi Muhammad SAW iaitu :-

"SESIAPA YANG MENARIK KESETIAANYA TERHADAP PEMERINTAH, IA MENEMUI ALLAH SWT TANPA SEBARANG HUJAH. SESIAPA YANG MATI TANPA KESETIAAN TERHADAP PEMERINTAH,MATINYA SEPERTI KEMATIAN DALAM JAHILLIAH (MAKSIAt)"

- Hadis Riwayat Muslim.

"TAATLAH KEPADA PEMERINTAH KAMI BAGAIMANAPUN KEADAANYA,SEKIRANYA MEREKA MEMERINTAHKAN KAMU DENGAN PERINTAH YANG SESUAI ENGAN AJARANKU MAKA MEREKA AKAN DIBERI PAHALA DAN KAMU JUGA AKAN DIBERI PAHALA KERANA MENTAATI MEREKA, TETAPI SEKIRANYA MEREKA MEMERINTAHKAN KAMU DENGAN PERINTAH YANG TIDAK SESUAI DENGAN AJARANKU MAKA DOSANYA DITANGGUNG OLEH MEREKA SEDANGKANKAMU TERSELAMAT DOSA"

Hadis riwayat Al-Thabari

Kita lihat Firman Allah SWT berbunyi :

"WAHAI ORANG-ORANG BERIMAN, TAATLAH KAMU KEPADA ALLAH SWT DAN TAATLAH KAMU KEPADA RASULULLAH SAW DAN KEPADA ULIL AMRI (ORANG2 YANG BERKUASA) DARI KALANGAN KAMU".

Berpandukan hadis nabi dan firman Allah siapa yang mendustai selama ini, sedangkan YB Nasir zakaria dan keluarga mendapat kemudahan dan keistimewaan melimpah ruah hasil daripada perjuangan UMNO.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates