Jumaat, 30 Mac 2012


Kedah Times mendapat banyak rungutan tentang pegawai-pegawai kerajaan yang bergiat aktif berceramah, mengadakan aktiviti-aktiviti parti dan sebagainya. 

Tetapi nampaknya yang paling aktif atau menonjol ialah pegawai-pegawai yang bergerak aktif dalam parti pembangkang. Jika yang bergerak aktif untuk parti pemerintah tu Kedah Time kira OK juga sebab sekurang-kurangnya mereka berterimakasih kerana masih boleh bekerja dan dibayar gaji oleh kerajaan yang memerintah.

Yang peliknya ialah yang mengambil upah atau gaji setiap hari kerjanya memburukan dan berhasrat menjatuhkan YANG MEMBERI UPAH/GAJI. Tak pelik ka?

Pak Ali ada 10 ekar ladang getah. Dek kerana Pak Ali perlu buat kerja lain, maka dipuah Ahmad menoreh pokok tersebut. Tetapi Ahmad setiap hari memburukkan Pak Ali. Tetapi bila sampai kepada hal-hal duit Ahmad sapu semacam saja. 

Begitulah penjawat awam yang bergerak aktif dapalam parti pembangkang.

Di sekolah, di pejabat kerajaan dan tak lupa juga di GLC, wujud ramai talam dua muka yang membawa agenda membenci kerajaan. Di depan pihak atasan merekalah penyokong kuat, tapi dibelakang ditikamnya sehingga hancur.

Kedah Times sarankan supaya kerajaan BN hantar spy-spy ke dalam agensi-agensi kerajaan dan GLC. Buat kajian tentang paten pemikiran penjawat-penjawat awam dan GLC ini. 

Yang Kedah Times selalu jumpa ialah mereka ini sudah tak keisah sangat siapa jadi kerajaan. Jika satu pihak janji bulan dan bintang maka itulah yang mereka pilih. Kerana mereka rasakan yang tiada apa-apa yang bakal berlaku jika bertukar kerajaan.

Dan lebih extrem lagi ialah penjawat-penjawat awam dan GLC yang terus membenci kerajaan sedia ada. Ini yang membahaya.

Panas !!! Kerana kepentingan politik seorang guru sangup menerapkan rasa benci terhadap kerajaan Malaysia


Setelah mendapat maklumat dari seorang blogger dalam Team Media Kedah ( kamera kupang ) kelmarin,Pisau Kedah terus mencari maklumat di Baling berkenaan dengan seorang guru yang bernama Ustaz Hilmi b Abd Wahab,tenaga pengajar di Sekolah Menengah Kebangsaan Baling yang beria-ia akan bertanding di dun Kupang,


Pisau Kedah dapat tahu Ustaz Hilmi ni giat berceramah politik untuk menjadi calon PRU13 nanti,sebagai seorang guru dia sepatutnya membuat pilihan,sama ada menyayangi tugasnya sebagai guru dan memberi tumpuan pada mengajar pelajar-pelajar sekolah atau terus bergiat di dalam bidang politik dan meletak jawatan sebagai seorang guru,

Tenaga pengajar Sekolah Menengah Kebangsaan Baling 
Pejabat Pendidkan Daerah (PPD)  Baling sepatutnya menyiasat dan mengambil tindakan terhadap Ustaz Hilmi..apa yang Pisau kedah dapat maklumat,,Benarkah Ustaz Hilmi cuba menerapkan sikap benci pelajar terhadap Kerajaan Malaysia??...sekiranya benar mengapa PPD terlepas pandang perkara begini?? Kerajaan Malaysia yang membayar gaji kepada Ustaz Berkenaan bukan untuk Ustaz berkenaan berpolitik di dalam Sekolah,walau pun Ustaz Hilmi ahli PAS,sepatutnya Ustaz berkenaan perlu amanah dengan tanggungjawap yang telah di berikan kerajaan untuk mengajar ilmu kepada pelajar-pelajar,


Ustaz Hilmi perlu jujur,kalau dia tak sukakan kerajaan Malaysia pimpinan BN..eloklah lepaskan jawatanya dalam kerajaan,jangan rosakan pemikiran kanak dengan politik kotor yang di bawa Pakatan haram,,letak jawatan sahaja kerana masih ramai yang berkelayakan inggin menjadi guru...

1 comments:

KHJXX1276 berkata...

Assalamualaikum,
memang sekolah2 daerah Baling dikuasai oleh guru2 taksub PAS, bukn saja ustad2 tp juga guru2 bukan agama krn konsep 'fitnah' dan umpat kpd UMNO BN oleh gerak saraf PAS supaya UMNO terus dibenci dan dilihat spt parti tidak Islamik, wpun PAS lah yg paling Munafik dan peruntuh Islam..

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates