Jumaat, 2 Mac 2012

Rendahnya kedudukan Timbalan Presiden PAS

Timbalan Presiden adalah orang nombor dua dalam parti. Orang kedua berkuasa dalam pentadbiran parti.

Timbalan Presiden PAS ialah Mat Sabu. Bekas drebar van kilang. Pernah ditangkap berdua-duaan dalam bilik Hotel. Pernah menggelar Anwar Ibrahim, Anwar Aljuburi.

Kini beliau orang nombor dua berkuasa dalam PAS. 

Tetapi Dr Zulkifly Ahmad mengatakan yang kerusi Mat Sabu juga layak untuk bukan Islam. Apa maknanya?

Mungkin dia bermaksud yang Mat Sabu tak layak memegang jawatan Timbalan Presiden sebuah parti yang katanya memperjuangkan Islam. Tapi Mat Sabu masih boleh kata yang dia layak kerana PAS memperjuangakn negara berkebajikan, bukan negara Islam.

Mungkin Dr Zul bermaksud yang jawatan Timbalan Presiden PAS amat lekeh dan boleh diberi kepada sesiapa saja. Maklumlah yang menjadi pengikut-pengikut PAS adalah PBB - Pekak, buta dan bisu.

Tapi yang pastinya Kedah Times rasakan yang Mat Sabu memang tidak layak menjadi Timbalan Presiden PAS. Dia dilantik adalah disebabkan Parasit-parasit PAS yang ingin membunuh pemimpin pro ulama dalam PAS.

Kini Mat Sabu menjadi lialibiliti kepada PAS ...


Maluu..!! Dr Dzul Ahmad beri pukulan K.O kepada Mat Sabu

Pakteh dah kata...Pas akan malu besar apabila Timbalan Presidennya adalah Mat Sabu..

Sebaik memang dalam pemilihan, Pas dah tanggung akibatnya apabila phone seksnya dengan "bini orang" disedahkan.

Begitu juga apabila Mat Sabu sujud kepada Ambiga untuk turut serta dalam Bersih 2.0. Lebih memalukan Mat Sabu terkantoi menipu kononnya pihak polis langgar beliau.

Lagi malu apabila isu Kedah meletus, peranan besar diberikan kepada orang lain dan Hj Hadi langsung tidak memandang Mat Sabu.

Akhirnya...jika Pakteh jadi Mat Sabu, dua tindakan yang boleh diambil ialah....tampar ja muka Dr. Dzulkifly Ahmad atau pecat ja doktor berkenaan.

Bayangkan kerusi jawatan Timbalan Presiden Pas ini ingin dilelong kepada bukan Islam.Bayangkan juga betapa teruknya Mat Sabu, Jika orang bukan Islam pun layak menggantikan beliau...fikirkan sendiri apa perlunya lagi Mat Sabu terus memegang jawatan tersebut.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates