Ahad, 25 Mac 2012

Rizab Melayu untuk Kubur Cina!


Nampaknya kerakusan kerajaan Negeri mengutip duit untuk mengekalkan tampuk pemerintahan semakin teserlah.

Tanah yang asalnya rizab melayu telah ditukar status dan kemudian dijual kepada pemaju untuk tujuan Tanah Perkuburan Cina. 

Hebat sebuah kubur di kawasan yang penduduknya 95% Melayu. 

Pertama, kedah Times nak tanya kenapa rizab Melayu di jadikan Tanah Perkuburan Cina?

Kedua, kenapa di kawasan orang Melayu?

Fikir-fikirlah orang PAS oooi. Esok lusa depa bina tokong sebelah rumah hangpa pulak. Apa hangpa nak kata? Takbir?KUALA LUMPUR 23 Mac - Ahli Parlimen Padang Serai N.Gobalakrishnan mendesak agar Kerajaan Negeri Kedah menarik semula kelulusan Projek sebuah Syarikat Pemaju  yang telah  merampas Tanah Rizab Melayu berkeluasan 76.5 Hektar untuk membina Tanah Perkuburan Cina.

Rampasan Tanah yang berlokasi di Sungai Kob, Bukit Karangan ini telah menyebabkan majoriti penduduk bertindak memprotes tindakan tidak bertanggungjawab Kerajaan Negeri dan pihak Pemaju tersebut.

"Mereka protes bukan sahaja rampasan tanah rizab semata-mata, akan tetapi turut dipersoal (Projek Pembinaan) kubur Cina itu dibina di kawasan yang 95% merupakan penduduk Melayu. Malah kawasan Projek berkenaan di kelilingi dengan kampung-kampung Melayu," jelas beliau ketika ditemui wartawan.

Namun setelah kurang dari 8 tahun pemilikan tanah rizab tersebut, pihak Pendaftar mengeluarkan satu lagi Sijil bertarikh yang sama akan tetapi telah memadamkan terus pengisytiharan yang diberikan. Ini jelas kata beliau ada usaha sabotaj dan bentuk pengkhianatan terhadap rampasan tanah rizab berkenaan.

"76.5 hektar tanah ini telah diisytihar sebagai tanah rizab Melayu. Malah (tidak rasional) projek Tanah Perkuburan Cina ini dibina di kawasan yang tiada langsung penempatan bukan Melayu terutamanya dari kaum Cina dan India," tegasnya lagi.

Beliau turut kesal dengan arahan penangkapan yang dibuat ke atas beberapa pemilik tanah tersebut yang bertindak memprotes menuntut hak mereka dipelihara seperti yang dijanjikan Kerajaan Negeri pimpinan Datuk Seri Azizan Abdul Razak.


3 comments:

riggers berkata...

Aku cadangkan kalau ada org islam dari PR yang meninggal nanti elok la tanam jer kat kubur cina..jangan lupa kubur nik aziz bangsat tu kawasan mesti besar sebab senang nanti peminat no ekor nak menurun...wakakakaka...bodoh piang punya melayu islam yang ada dalam PR..habis tanah melayu..

MR Melayu berkata...

UMNO padang serai buat apa.

ada 2 isu.

1.tanah rezab
2.jirat cina di kg melayu.

dok gila nak jadi calon je ke.

hangpe semua tak layak jadi pemimpin melayu.

Faiz Sainan berkata...

kami sbgai anak jati kawsan karangan nk dk mna??kami xsgup nk mkn,mnum,mandi aiq bks2 mayat bangsat2 tu smua....klaw org atasan sangup...sruh mereka buat kat blkang rmah....

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates