Rabu, 7 Mac 2012

SYARAT-SYARATNYA...

Oleh: Watan Bertinta

Seronok juga tengok pak lebai-pak lebai PAS di Kedah berebut kuasa. Ibarat Ajis dan S.Shamsuddin membahagikan harta curian di Gunung Tunggal dalam cerita Nujum Pak Belalang.. Satu untuk kau, satu untuk kau, bedal saja untuk kau, bedal sini untuk aku, hentam sajalah untuk kau, hentam sahajalah untuk aku, mampus untuk kau, mampus untuk kau..

Rupanya benarlah selama ini konspirasi yang ganggu pentadbiran Azizan datang dari dalam PAS sendiri. Bukan dari UMNO atau dari pihak lain..

Dan pergeseran sehingga PAS pusat adakan mesyuarat di Mentalon sampai ke pagi.. selalunya orang waraq akan buat sembahyang tahajud, solat hajat jam 1-3 pagi, tapi lebai pas dok meratib, di Mentalon AZIZAN, PAHROLRAZI, MB, EXCO.. inilah ratiban baru jemaah PAS.

Mesyuarat punya mesyuarat sampai 3 ke 4 pagi tak selesai-selesai, tunggu punya tunggu bulan tak muncul muncul, sambung pula di ibu pejabat PAS di Jalan Raja Laut. Memang puak lebai ni kalau bab meeting, mengata, mengadu domba cukup bijak. Apa boleh buat yang jadi pimpinan PAS tertinggi pula, Timbalan Presiden kaki balun bini orang, mantan drebar van kilang. Naib Presiden LCE pun tak lulus. Jahanam, aljahil wal bodohi.

Dan mesyuarat tak selesai selesai sebab banyak sangat syarat pahrolrozi yang dia buat dan minta pada PAS pusat.. Azizan pun buat syarat juga.. Lobi melobi tok sah kira la, sebab masing-masing rasa pandai, walhal bengap dan bodoh dulu, kini dan selamanya.

Duhai lebai-lebai hijau, sekarang ini pula dengarlah syarat-syarat rakyat dan pengundi di Kedah.

1) PAS boleh terus bertanding di Kedah dengan syarat jadi pembangkang sahaja, cukup cukuplah jadi kerajaan. Menyusahkan sahaja.. buang masa, dan buat malu Kedah saja.

Itu sahaja syarat kami wahai lebai-lebai hijau dari PARTI ASYIK SERABUT DAN PARTI AJARAN SESAT serta PARTI AJARAN SELEWENG.

Kalau sanggup ikut, parti lebai boleh terus bertanding di Kedah, kalau tak sanggup ikut, pindah pi dok di Israel kawan dengan Yizak Rabin, dan Ehud Barak.. Dont worry, Al-Juburi menunggu kamu di sana dipintu syurga dunia....

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

Bala dari Allah Taala. Disebabkan adanya makhluk yang cuba meruntuhkan Madrasah, pemimpin PAS PIS PUS bertelagah sesama sendiri. Puncanya wang, kuasa dan perempuan.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates