Sabtu, 24 Mac 2012

Yahudi, Zionist dan Israel

" Kerjasama dan berurus niaga dengan golongan Yahudi tidak diharamkan dalam Islam selagi mereka tidak ada agenda jahat".

Itu kata Nik Aziz. Kedah Times tidak boleh bayangkan jika DS Najib yang mengeluarkan kata-kata sebegitu. Sudah tentu puak-puak PAS tuduh DS Najib sokong Yahudi/Israel/Zionis.

1. Sudah tentu Nik Aziz tidak rujuk kepada Yahudi yang dulu yang dah lama meninggalkan kita. Nak berurus niaga apa dengan Yahudi yang telah tiada. Jadi Yahudi yang tinggal di Israel lah maksud Nik Aziz.

2. Hampir 99.98% Yahudi yang tinggal di Israel adalah mereka yang mendokong dan menyokong Israel dan Zionis yang membentuk Israel. Hanya segelintir Yahudi Orthodoks saja yang tidak mengiktiraf Israel. Terlalu sedikit berbanding dengan yang menyokong kewujudan Israel.

3. Sudah tentu yang menyokong Israel itu menyokong agenda jahat Zionist.

4. Jadi apa yang Nik Aziz cuba katak disini? Berurus niaga dan bekerjasama dengan Yahudi yang sudah tidak wujud? 

5. Atau Nik Aziz hanya nak mempertahankan kata-kata Hadi Awang yang bekerjasama dengan Yahudi adalah dibolehkan tetapi dalam perkataan yang lebih membawa kesalahafahaman pengikut mereka. Apabila pengikut mereka dengar ianya boleh membawa maksud yang Nik Aziz maksudkan ialah bukan Yahudi yang wujud sekarang di Israel.

6. Nik Aziz cuba bermain dengan perkataan-perkataan yang melihatkan PAS tidak sokong Yahudi yang wujud di Israel sekarang, sebaliknya ayat-ayatnya bermaksud mempertahankan statement yang dikeluarkan Hadi Awang mengenai Israel. Dan secara otomatik mempertahankan kata-kata Anwar pada temuramah WSJ.

Nik Aziz yang pemutarbelit dan hipokrit!

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates