Rabu, 25 April 2012

Dangdut Tetap Dangdut

Nampaknya kerajaan negeri yang buat kerja buat kerja cara Islam tetap meneruskan dangdut di pekan dan kampung-kampung diluar Alor Setar. Samada Ustaz Azizan terus tidur atau disabotaj puak-puak anwaris, kami tidak begitu pasti, namun dangdut tetap dangdut.

Selepas menggerudi di Tualang bulan lepas, siri jelajah dangdut diteruskan pula ke Alor Tebuan minggu lepas dengan kehadiran yang semakin meningkat.

Malah penggerudian kemudiannya diteruskan kebun-kebun getah dibeberapa kampung lagi di sekitar Parlimen Pendang, dibawah Ahli Parlimen PAS Dr. Hj. Mohd Hayati.

Benarlah kedua-dua slogan PAS yang dilaungkan iaitu Kedah Sejahtera, dimana kesejahteraan bagi kaki gerudi sehinggakan pakcik-pakcik yang veteran sudah mula terikut-ikut sejahtera.

Benarlah Slogan PAS menjadikan Kedah sebagai Belanda timur, namun bukan pertanian Belanda yang diikuti, tetapi budaya Red Light District dan kebebasan mutlak yang dilaksanakan.

Jika ditambah dengan aktiviti kerajaan negeri yang berniaga arak lagi di Kelab Golf, maka setiap undi kepada PAS bukan 1 maksiat, tetapi maksiat berganda.

Undi PAS = Undi DAP + Undi Arak + Undi Dangdut0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates