Isnin, 30 April 2012

Hukum DEMO

Banyak ulasan dan video yang diteliti Kedah Times tentang hukum berdemonstrasi ini. Terutama yang diketuai oleh bukan Islam.

Apakah hukum orang Islam menyertai demo yang diketuai oleh bukan Islam? Ini soalan UMUM. Maka jawab mungkin juga umum.

Bagaimana dengan soalan ini. Apakah hukum menyertai Demonstrasi yang diketuai kafir (bukan Islam) yang mendokong LGBT, pemurtadan orang Melayu Islam, Kafir yang ingin merampas kuasa pemerintahan dari orang Islam dan disertai lelaki perempuan bukan muhrim dan segala jenis manusia yang tidak beriman?

Itu sepatutnya soalan yang dilontarkan kepada ulama-ulama terkenal. Tambah sikit lagi soalan itu. Apa hukum jika tujuan datang hanya untuk berseronok merosakkan harta benda awam, kerajaan dan menyusahkan rakyat lain?

Dan kemudian baru tunggu dan dengar jawaban dari mereka.

Walaubagaimanapun Kedah Times berani kata yang pemimpin-pemimpin PAS akan tetap jawab boleh kerana mereka berharap akan dapat political mileage dari demo ini.

Tetapi jika ulamak yang tidak berkepentingan politik atau yang ikhlas berjuang untuk Islam, mereka akan kata HARAM menyertai demo ini.

Kita lapangkan dada, kita minta petunjuk ALLAH, kita fikir betul-betul. Apakah boleh kita sertai DEMO BERSIH yang rata-rata dipenuhi agenda jahat kafir?

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates