Isnin, 16 April 2012

Lembu Yahudi, Mai Tangkis Fakta Ni..

Pendidikan Percuma, itu yang kononnya dituntut oleh lembu-lembu Yahudi.

Namun, mereka lebih banyak melaungkan Najib Altantuya, MENDIANG Najib, Hancur Umno. 

Apa tandanya? Tandanya mereka tidak membaca dan tidak punya fakta untuk dihujahkan untuk membuat tuntutan pendidikan percuma yang sebenar-benarnya memang telah percuma. Apa jadi jika pelajar tidak membaca?
Kenyataan yang dibuat oleh Dr. Wee Ka Siong di Parlimen dibawah jelas merujuk kepada Rekod World Competitiveness Yearbook 2010 yang menyatakan bahawa Malaysia adalah negara ke 4 tertinggi dalam peruntukan pendidikan berbanding 57 Negara yang berdayasaing dalam ekonomi.

Sejumlah RM7393 diperuntukkan untuk setiap pelajar di Sekolah Rendah dan Menengah setiap tahun.

Malah Thailand berada ditempat ke 32, manakala negara kiblat DAP, Singapura berada ditempat ke 53.

Jika dijumlahkan perbelanjaan bagi Adam Adli SAHAJA, semenjak budak hingusan ini  Tahun 1 hingga Tahun 6, dan dari Tingkatan 1 sampai Tingkatan 5, sudah berjumlah RM81,323. Dan bagi 300 pelajar demonstran tersebut, jumlahnya adalah RM24.3juta.

Dan di Universiti pula, sepanjang 5 tahun disana, kos sebenar bagi setiap pelajar adalah sekitar RM100,000 bergantung kepada kursus yang diambil. Namun bayaran yuran yang perlu dibayar hanyalah sekadar RM10,000. Bermakna, RM90,000.00 lagi adalah percuma.

Jadi, daripada RM81,000 di peringkat sekolah dan RM100,000 lagi di peringkat universiti, pelajar hanya membayar RM10,000 daripada RM181,000 perbelanjaan keseluruhan atau 5% sahaja.

Malah, jika pelajar itu cemerlang (Tentunya tiada dalam 300 demonstran kelmarin), bukan setakat 5% itu dilupuskan, malah wang sarahidup lebih RM20,000 juga tidak perlu dibayar.

Maksudnya, bukan sekadar percuma, malah dapat untung lagi.

Tapi,apabila mereka bertukar menjadi lembu kepada yahudi seperti dibawah, Negara kerugian lebih RM24 juta.






 Jadi PTPTN, Tolong kesan dan hentikan pinjaman kepada semua demonstran ini. Mereka yang minta....

1 comments:

riggers berkata...

tolong bagi kat adam adli biol jumlah yang dah kerajaan tanggung untuk dia tu...bagi sekali kat mak bapak dia yang sama biol gak sbb biar anak biol dia ni sesuka hati hentam kerajaan..cuba lak tanya mak bapak adam biol ni, diorang dilahirkan kat hospital mana? aku yakin ka hospital kerajaan atau mungkin gak kat kampung pakai bidan pastu ada tak nurse kerajaan datang jenguk bg nasihat atau ubat..kompom ada..anak ngan mak bapak sama jer biolnya..BODOH PIANG!!!

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates