Isnin, 16 April 2012

Melayu Islam kah mereka ini?

Setiap yang diberi bukan percuma.

Udara yang disedut masuk dan dihembus keluar pun ada harganya. Sebab itu Allah suruh kita sembahyang dan mengerjakan kebajikan. Itulah bayaran yang kita perlu buat kepada Allah SWT.


Kedah Times sedang bayangkan apa akan berlaku kepada UNISEL dan KUIN jika PTPTN, MARA, JPA dan semua agensi kerajaan tidak memberi pinjaman kepada semua penuntut-penuntut di kedua-dua universiti ini.


Apakah kerajaan negeri sanggup menyediakan semua kos pembelajaran di kedua-dua universiti tersebut.

Sebenarnya Kedah Times agak terharu dengan tindakan mahasiswa-mahasiswa Melayu Islam yang mengayakan aksi-aksi yang agak menyedihkan. Berarak membawa potret pemimpin-pemimpin Islam seolah-olah mereka sedang dibawa ke kubur.Apakah sebenarnya yang cuba ditunjukkan? Apakah tujuan sebenar berbuat demikian?

Apa yang Kedah Times nampak ialah perbuatan-perbuatan yang agak keterlaluan dan mungkin membawa kepada berbuatan yang dilarang oleh Islam.

Nampaknya mahasiswa kini (minoriti) sudah jauh menyimpang dari ciri-ciri seroang Islam dan Melayu yang penuh adat sopan santun.

Mungkin inilah ajaran yang dibawa Pakatan Rakyat.

1 comments:

my berkata...

jom tonton pelbagai saluran tv dari dalam dan luar negara seperti Discovery Turbo.Discovery World Hd.Discovery Channel.History Channel.Astro Ria.Astro Prima. Astro Oasis.Tv3.Tv2.Bernama Tv.Al Hijarah Tv .ESPN,STAR SPOTS ,EUROSPORTS dan banyak lagi secara percuma di > http://setcast.blogspot.com/2012/04/live-streaming-malaysia-tv-tv-online.html ,anda jugak boleh mendengar pelbagai siaran radio Online malaysia di > http://setcast.blogspot.com/2012/03/malaysia-radio-online-listen-live.html secara percuma ,jom terjah

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates