Isnin, 30 April 2012

Snippet : Kedah Times


Ini selingan saja.

Bukan apa, Kedah Times dapati banyak komen yang mengatakan Kedah Times ni puak pencen yang dok mengadap komputer dan tak tau apa.

Ada komen yang mengatakan mereka tak kenal pun Kedah Times. Disebabkan tak kenal, maka mereka dengan sewenang-wenang boleh kata apa saja mereka nak kata.

Itulah manusia. Tak kenal maka tak cinta.

Ini siri ulangan. Kedah Times memang tidak menonjolkan diri kepada sesiapa. Tak ramai pun dikalangan blogger atau individu yang kenal siapa sebenar Kedah Times. Dulu ramai anggap Sobri Sudin adalah Kedah Times. Tapi sebanarnya Sobri Sudin hanya penyumbang kepada Kedah Times. Sekarang beliau sudah kurang menyumbang.

Jadi sebab Kedah Times tak tonjol atau kenalkan diri, maka kami tak kisah kalau tak dijemput atau diberitahu untuk apa-apa program pun. Dan kami tak pernah berkecil hati. Jujur dan ikhlas.

Tapi janganlah sesuka hati buat statement secara general tentang blogger Kedah. Serba sedikit Kedah Times terasa. Dan ingat Kedah Times rela mempertahankan blogger-blogger Kedah yang lain walaupun tidak kenal antara satu sama lain.

Kedah Times adalah GROUP. Kedah Times terdiri dari professional yang bekerja dengan GLC, SLC, kerajaan dan sendiri. Ada yang menjadi developer, ada yang menjadi Pengarah di agensi kerajaan, ada yang menjadi pengurusan di GLC, ada yang menjadi broker saham, ada yang bekerja di Production line, ada yang bekerja di IPTA, ada yang bekerja di syarikat keselamatan dan ada yang berniaga sendiri.

Pelbagai! Itulah uniknya Kedah Times. Sebab itu kami tak perlu dibayar dan kami tak perlu bertuan. Kami juga tak perlu tonjolkan diri demi nama, wang atau pangkat.

Alhamdulillah, Allah memelihara kami selama ini. 

Kepada pemberi komen yang kata kami tidak tahu pasal KHTP, Kedah Times rasa kesian kepada mereka. Cuma kalau nak komen, bagilah yang berisi sikit. hehe

Kedah Times juga terdiri dari mereka yang Jurassic sejak 1997 lagi. Nak tahu sapa mereka, tanya-tanyalah. Bukan nak berbangga. Jurassic membawa maksud dari dulu sehingga kini tapi masih aktif mempertahankan perjuangan yang sama. Jurassic kita telah membuahkan hasil yang amat tidak disangka. So jangan sebut jurassic sembarangan.

Cukuplah Kedah Times buat  siri ulangan disini. Nanti bertambah benci pelawat dan ada yang bakal menuduh perasan hebat pulak. 

Kita snippet lain kali pula pasal Kedah Times. heheh.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates