Khamis, 19 April 2012

Utusan Malaysia DiSerang Kiri kanan

Akbar Utusan Malaysia yang berjasa besar kepada negara terutama kepada orang Melayu tidak habis-habis diserang kiri kanan.

Sangat ironik apabila akhbar yang dikatakan sudah tiada pembaca disabotaj secara terang dan senyap.

Apa yang KT nak ceritakan bukan pasal bagaimana akhbar sampah seperti selangorkini yang disisipkan dalam akhbar tersebut. Ini boleh dibaca di banyak blog termasuk blog papagomo disini

Sabotaj secara terang sebegini tidak akan berpanjangan dan akan hanya menyebabkan rakyat lagi muak dengan kekotoran Pakatan Rakyat.

Apa yang KT hendak cerita ialah sabotaj halus yang dilakukan oleh pengedar-pengedar akhbar di Kawasan Utara terutamanya di Kedah.

Jumlah pengedaran Akhbar utusan sengaja dikecilkan, bekalan kepada penjual-penjual sengaja dikurangkan menyebabkan naskah Utusan sering kehabisan.

Alasan yang diajar kepada penjual akhbar ialah, akhbar utusan selalu tidak habis dijual, sebab itu mereka dibekalkan sebanyak 5-6 naskah sahaja. Sedangkah harakah yang bertimbun sampai kuning tidak pula dikurangkan jumlah edarannya oleh pengedar.

Awal awal pagi lagi Utusan sudah habis kerana kurang bekalan.

Utusan perlu memantau sendiri pengedarannya dan tidak terlalu bergantung kepercayaan sepenuhnya kepada puak tertentu yang memainkan peranan disetiap sudut bagi menjatuhkan Akhbar itu.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates