Selasa, 22 Mei 2012

Apa Yang Peliknya Dato Yusof Membela Anwar

Ramai yang terbeliak biji mata melihat Dato Yusof Zainal Abidin, bekas pendakwa Anwar bertukar pasukan, dan memilih menjadi peguambela Anwar untuk kes Bersih 3.

Bagi mereka yang pernah mengikuti perkembangan politik Anwar Ibrahim, tidak yang pelik langsung apa yang berlaku.

Malah, PAS yang siang malam mengutuk Anwar sebelum 1998 pun sekarang sudah mahu mengangkat Anwar jadi PM, apa peliknya Dato Yusof jadi peguambela Anwar!

Ingatlah, bila ia berkaitan dengan Anwar, tidak ada istilah pelik.

PAS yang dulu sampai mengkafir sesama Islam kerana hendakkan hudud, hari ini boleh kata parti itu memperjuangkan negara kebajikan dan hudud bukan perjuangan utama.. Tidakkah ini lebih pelik?

PAS yang siang malam laung pasal murtad hampir setengah abad, tiba tiba hari ini pecat Hassan Ali kerana menentang kegiatan kristianisasi, tidakkah itu lebih pelik.

Jadi, bila ia berkaitan dengan Anwar, tidak ada satu pun yang pelik.

Soal Dato Yusof pendakwa dalam Kes Saiful vs Anwar dan kini membela Anwar...masing-masing boleh tafsir sendiri la. Dia mungkin profesional, tapi soalnya, awat dah takdak kes lain dah ka di Malaysia ni Dato' Yusof nak cari makan? dan soalan kedua...sejak bila Dato' begitu profesional, sejak bila!!!!????

34 comments:

Tanpa Nama berkata...

Tu la, cari pasai lagi dengan lawyer... Kalau blogger pekak pun umno boleh bayar sampai juta tapi kat lawyer umno kedekut yang amat. Sekarang rasakan. Kes lain yang mana lagi? Kes yang sekepiang pun tak dapat apa. Konon lawyer gila duit, hampa pi la bukak kedai makan aku nak pi makan free tiap2 hari.Sesama ahli umno takkan berkira kot? hahahaha Sempoi la Dato' Yusof, bravo! Pencen dapat punya banyak, then jadi lawyer lak, kaya la!!!

Tanpa Nama berkata...

Masa depa nak jadi loyar depa kena belajar kilas sana kilas sini, amalan loyar yang baik adalah kilas dan bohong cakap merapu dan berbelit belit baru wang mai banyak dalam tangan.. olih yang demikian soroh la anak anak kita jadi loyar bila besar nanti..

Tanpa Nama berkata...

Kes kecil kerana hadhir perhimpunan haram pun,lawyer tu boleh ambil demi Anwar,ini kan pulak kes besar macam kes sodomi Saiful tu....tentu dia lebih rasa bertanggung jawab membela Anwar kan,kan..kan?.

Tanpa Nama berkata...

apa maksudnya "saya profesional ...", orang kampung tak faham. jawapannya mudah ... awak bayar saya bagi perkhidmatan, bagi lawyer samada awak benar atau salah itu belakang kira, kerana depan kira ialah profesional, ertinya berapa kamu mahu bayar saya untuk dapat khidmat bakti saya. macam pelacur ... mereka menyewakan badan mereka untuk pelanggan nikmati, pemain bola sepak mereka perniagakan kemahiran dan tenaga untuk dapat ganjaran, macam ustaz mereka mengajar agama untuk dapat sumbangan, macam ahli politik mereka gunakan agama untuk mendapat sokongan, atau gunakan idealisme untuk mendapat pengaruh. itulah maknanya profesionilisme ... so apa mahu heran.

Tanpa Nama berkata...

Duit sama burit bunyinya serupa tapi Dua dua jangan halap maa!

Tanpa Nama berkata...

mulai harini aku takkan percaya lagi semua peguam dimalaysia dan pengamal undang-undang.boleh dijaja dan dijual beli.sebenarnya mereka ni kaki penipu termasuk majlis peguam sendiri.bullshit sama pengamal undang-undang di malaysia

Tanpa Nama berkata...

nasib baik aku tak jadi lawyer. fuhhh..nampak sangat boleh dibeli. sape kaya, confirm boleh beli lawyer. takde dah prinsip keadilan. jadi benar ke saiful sebenarnya dianiaya?

Tanpa Nama berkata...

hang tak dak duit boleh pi makan kat hotel ka? cuba pi tengok, lepas tu bawak keluar kad pemuda umno, agak2 lepas tak? hahahaha cakap pakai otak la woi, geng2 nangoi boleh la hampa perbodoh.

Tanpa Nama berkata...

ooo kalau peguam dan hakim tu ikut cakap korang, diaorang tak rasuah la, amanah la, integriti la tapi kalau hakim dan peguam tu tak ikut cakap korang kira rasuah la... apa cer ni woi? macam cerita tahun 40-an dulu jer....hahahaha

Tanpa Nama berkata...

100% Polis akan kalah kes Bersih 3.0. Takpayah dakwa Anu, jamin kalah. Loyar tu dah tahu semua dalam kain, apa nak lawan lagi. Dalam pejabat peguam semua kawan, takkan tak dapat info...buang masa je kami rakyat yg berdisiplin, ikut undang2 tak di bela utk keadilan. Mcm ni baik hari tu kita semua bersih 3.0 je. Akhirnya bebas juga. Bosan lah dgn sistem ni.

Tanpa Nama berkata...

Kita kena berbaik sangka. Dah kerja dia lawyer nak buat camne. Lawyer ni dlm court hentam, sembelih, pancung lawan dia, tapi bila keluar je bilik court dah boleh ketawa, makan sama. Kerjaya diaorang memang tak emosional. Lagi susah kes tu, lagi diaorang suka sebab mencabar minda diaorang.

Mana-mana lawyer pun baik yang pas ke umno ke diaorang tak taksub, yang salah tetap salah. Yang menang dalam court tu tak semestinya betul tapi cuma undang-undang saja tak boleh sabitkan. Macam orang miskin curi basikal, tak boleh kena hudud.

So kita tengok jelah terror tak dia jadi peguambela Anwar. Anwar memang lah bangang sebab dia sama2 ada dalam parlimen masa undang2 tu diluluskan tapi dia sendiri yg langgar. Kita doakan je pendakwaraya mempunyai cukup bukti untuk sabitkan kesalahan. itu saja pilihan kita.

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah padan ngan moke ko!!!kene kencing!!!! HA HA HA

Lebai Kampung berkata...

Laaa belum lawan lagi dah ngaku kalah.Dia loya biasa sahajalah.Lawan dulu.Dia cari makan.

Hakim nak tengok bukti dan ada kes.

Kerajaan pun ada pendakwa yg bagus bagus juga.

Kita jangan jadi hakim awai sangat.

Tengok dan lihat.Jadi loya pak sheh dapat upah lumayan.

Sapa tak mahu.

Aku yakin hakim lagi bijak .

Tanpa Nama berkata...

Anuwar memang licilk.Penyembah2 dia akan percaya dan yakin yg yusof sanggup bela anuwar sebab selama ni pun peguam itu sendiri menganggap anuwar tak bersalah.Ini memang permainan anuwar untuk mewujudkan persepsi.

Peguam biasalah..siapa yg tak pernah berurusan dengan peguam,tengoklah macamana diorang punya caj.Duit adalah segala2nya..tak ada maknanya profesional

Tanpa Nama berkata...

dah ko tau mahal, apasal ko pergi ambil perkhidmatan lawyer tu? dia paksa ko ker? hahahaha bodoh tahap bingai macam samuri ban pasir je....

Tanpa Nama berkata...

some says : A Good Lawyer knows the Law, A Great Lawyer knows the Judge...

Tanpa Nama berkata...

AKU HENSEM

FIRST
LAWYER PON BNYK DH KORUP

Tanpa Nama berkata...

BETULA KALAU DAH PEGUAM TAK KIRA YG BETUL DAN SALAH LAGI...TGULA KAT AKHIRAT KELAK....MORAL OR STORY JANGAN JADI PEGUAM.....

Tanpa Nama berkata...

eh eh ni apasal tetiba marah lawyer ni, politician banyak yang korup dari zaman azali lagi korang tak bising pun....apa ni yop!!!

Tanpa Nama berkata...

Ternow....UMNO kena kencing dengan lawyer.... hahahaha sepandai-pandai umno berpolitik, dengan lawyer jua kena kencing....hahaha geng-geng umno ni garang kat youtube ja, dalam mahkamah macam beruk kena penampaq...hahahha

Tanpa Nama berkata...

hahahaha chegu bard diwakili latheefa koya? hahahaha....kesian chegu bard, duit takdak terpaksalah pakai lawyer nangoi....

Tanpa Nama berkata...

jose rizal,consistant with our survival is better than consistant with 'they' survival. Once i say ' over my death body ' its mean for forever.

Tanpa Nama berkata...

dulu Kapal Sink yg report Anuar arboq, la ni dia lawyer Anuar, apa nak heran. Dulu Mat Sapoo gelar Anuar Al-Juburi, la ni share pentas yg sama dlm Pakatan Rakyat, siap gelar Anuar Mursidul Am PKR lagi la ni tak dak dah Al Juburee. SO BETOI LA APA NAK HERAN SANGAT PEGUAM NI MASUK GENG ANUAR

Tanpa Nama berkata...

Lebai kampung, budak-budak pendakwa tu pun tak khatam undang-undang macam dato yusof, macam mana nak lawan tok guru? He`s walking law dictionary la Lebai, sorry to say la lebai. Agak-agak kalau existing ketua cawangan nak lawan existing ketua bahagian, sapa yang menang rasanya? hahaha bye bye my friends...

1 Melayu berkata...

Dato Yusof dah baca THE " I " FILES dan dia tahu Anwar ada 4 Bilion Ringgit disimpan didalam akaun rahsia diseluruh dunia,itu yang ditulis oleh Jonathan Smith seorang bekas ajen perisekan dalam bukunya bertajuk THE "I"FILES.(ifiles.wordpress.com/2012/04/24/prologue)

Satu dua juta yuran guaman adalah chicken feed untuk Anwar Ibrahim,Dato yusof ,kebas ,jangan tak kebas.

Tanpa Nama berkata...

Baguslah kalau Anwar Ibrahim ada 4 billion dan dia bagi satu dua juta kat Dato Yusof. Orsng Melayu kita jugak. Jangan lah dengki sangat. Ni UMNO pegang khazanah negara sampai ribuan billion tapi apa orang melayu dapat? Ya, dapat tapi mcm tak dapat sebab sikit sangat. Yang rasa manfaat hanya robert kwok, vincent tan, lim goh tong. Tapi umno kalau kat bloger bloger bingai tak kedekut pulak peruntuk sampai dua tiga juta. ha tunggu apa lagi, suruh la bloger yang dibayar juta2 tu pi lawan dato yusof dalam court. ni setakat berani melalak macam orang bodoh dalam you tube apa barang!!!!

Tanpa Nama berkata...

Pencacai UMNO(kalau betul2 umno orangnya baik) ni dia ingat dia boleh tundukkan lawyer macam depa dok perbodo perwakilan kat bahagian kot. No money no talk okay. Geng2 umno bolehla hangpa sumbat 200 ringgit kat mulut then depa diam. Silap besar la bai. Cermin diri tu dulu. Ingat pepatah ni, "kalau kita rasa kita ni samseng sangat, ada orang yang jauh lebih samseng dari kita".

Tanpa Nama berkata...

Tanpa nama, Selasa 22 Mei, 2012, 04:20 P.M...
Nape lak kes perhimpunan haram tu kecil sedangkan bayaran diterima ratusan ribu ringgit. Meh sini aku terang apa itu kes besar dan apa itu kes kecil. Kalau kes itu adalah kesalahan membunuh 7000 orang dan bayaran guamannya adalah RM7K, itu namanya kes kecil. Kalau kesalahan itu adalah mencuri chewing gum berharga 70 sen dan bayaran guamannya adalah RM170K, itu barulah namanya kes besar. Jangan keliru ya antara kes besar dan kes kecil. Selamat Beramal!!!

Tanpa Nama berkata...

Walau apa pun, aku tetap kagum dengan Khairy Jamaludin. Sewaktu dia berkuasa dulu dia berjaya tundukkan ego geng2 old timer dalam umno. KJ benci orang2 tua dalam umno yang malas keje. Dato Yusuf pun lepas pencen rajin lagi keje cari duit, ni geng2 tua dalam umno kerja pemalas nak mampos, asyik mengumpat anak muda yang cerdik macam KJ jer. Pegi la keje woi, sampai bila umno nak tanggung biawak hidup?

Tanpa Nama berkata...

hehehe tengok tu, lawyer yang ada pencen pun ligan duit lagi, ni korang nak suruh lawyer yang takde pencen nak buat keje percuma? mana boleh blah beb!!!

Warga Kedah. berkata...

untuk renugan para pelawat blok KT.

Apa yg berlaku ini semua ada sebabnya.
Ada yg tak disangka.Cempedak jadi nangka.
Nangka jadi buah tembikai pula.

Ini adalah simbolik pada reaksi orang tertentu pada UMNO khususnya terhadap pemimpin UMNO.

Di Kedah pun apa kurangnya betapa meluat,meloya,menyampah pada pimpinan UMNO yg ranggi.Yang jadi mangsa UMNO itu sendiri.

Persepsi orang ramai terhadap pimpinan rasuah sudah biasa terutama dibahagian-bahagian.Terutama ketua bahagian.UMNO perlu bersih dan kikis habis-habisan semua imej ini.

Kalau UMNO masih malu alah atau bertolak ansur dengan imej rasuah dan ranggi ini alamat UMNO hilang kuasa lagi.

Bukan faktor umor muda atau tua.Amanah bersih berwibawa,beriman berjiwa rakyat dan karekter yg yang baik.

Pada Dato Najib perlu tegas dalam soal ini.Dato Najib kena cermat dan teliti.Pas dan Pkr pun ada masaalah dalaman mereka sendiri.

Ini lah mesej pada pemimpin UMNO.Jangan riak,somobong,ranggi .Bila nak pilihanraya baru nak berbudi bahasa,pemurah,mesra tak payah lah.

Rakyat di Kedah mahu pemimpin UMNO yang ikhlas pada UMNO dan rakyat jelata.Bukan kerana nak kuasa dan harta.

Kejar jawatan untuk temolok diri sendiri akan mambawa padah .

Semga Dato Najib dapat menonjolkan calon yang betul-betul bersih berjiwa rakyat serta beriman .Bukan calon yang penuh dengan segala maksiat dulu kini dan isu perangai buruk untuk jadi pilihan rakyat.

Rakyat akan buat PERBANDINGAN CALON selain parti.

Tanpa Nama berkata...

Warga Kedah, UMNO yang angkuh hanyalah terdiri daripada golongan tua dalam UMNO. Majoriti depa ni terdiri daripada warga pencen kerajaan. Mereka ni lah yang banyak menghancurkan UMNO dan menyebabkan ramai anak muda tidak sokong UMNO. Maaf cakaplah, kalau anak2 muda melayu yang betul2 profesional yang tidak makan gaji dengan kerajaan, mustahil mereka akan sokong umno selagi golongan tua ni memegang kuasa umno di cawangan dan bahagian.

Tanpa Nama berkata...

Warga Kedah, yang tak ikhlas dalam umno dan kejar pangkat dan kedudukan dalam umno hanyalah geng2 tua umno yang pencen. cuba cari satu pemimpin umno dalam kedah yang dalam masa sama depa pegang jawatan, depa betul2 ada perniagaan yang genuine? takdak pun, semua pencen kerajaan dan ejen komisyen saja. Geng2 tua ni lah yang akan hancurkan umno sebab depa perlu jawatan tu utk terus dapat duit yang banyak sbb depa bukan peniaga yang genuine. Tanpa jawatan tu mustahil depa boleh dapat duit lagi.

Tanpa Nama berkata...

Nak ikhlas dengan umno macam mana? majoriti yang pegang jawatan dalam umno cuma pencen kerajaan dan ejen komisyen. Apa cara lagi depa ni semua nak cari duit sebab depa bukan ada satu perniagaan yang genuine pun. Jadi depa la yang akan perdagangkan jawatan dalam umno untuk dapat duit. Golongan yang betul2 peniaga depa halang daripada aktif dan pegang jawatan dalam umno. Ni la musibahnya bila parti terlalu ramai pencen kerajaan dan ejen komisyen. Depa bukan reti apa pun, ilmu apa pun takdak. Masa lapang yang banyak cuma buat blog untuk tunjuk depa betoi, rakyat tak kenyang pun dengan tindakan depa ni.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates