Selasa, 8 Mei 2012

ISU KESELAMATAN NEGARA, MANA SUARA MANTAN PANGLIMA PANGLIMA ANGKATAN TENTERA MALAYSIA ?


1. ATM DAN PDRM TIDAK BOLEH TERLIBAT DENGAN POLITIK (THIS ORGANIZATION MUST BE APOLITICAL). ITU SEMASA BERKHIDMAT DIDALAM ATM DAN PDRM. SELEPAS BERSARA DAN MENJADI ORANG AWAM MEREKA MEMPUNYAI HAK UNTUK BERSUARA TERUTAMA DALAM ISU ISU YANG MELIBATKAN KESELAMATAN NEGARA.


2. TINDAKAN MANTAN KETUA POLIS NEGARA, TAN SRI RAHIM NOOR MEMBUAT KENYATAAN YANG TEGAS DAN KERAS DALAM NEW STRAITS TIMES HARI INI AMAT TEPAT DAN SUDAH SAMPAI MASANYA SERTA AMAT DIALU ALUKAN.TAJUK TEGURAN IALAH "NIK AZIZ IS FATHER OF KAFIR"

3. RAKYAT JUGA MAHU MENDENGAR PANDANGAN ,TEGURAN, KRITIKAN DAN NASIHAT DARI MANTAN MANTAN PANGLIMA ATM YANG MASIH HIDUP DAN SARAT DENGAN PENGALAMAN TERUTAMA SEKALI APABILA IA MENYENTUH ISU ISU KESELAMATAN DAN KESTABILAN NEGARA.

4. JUMLAH PANGLIMA PANGLIMA ATM YANG MASIH HIDUP DAN AKTIF DALAM BIDANG PERNIAGAAN MELEBIHI 10 ORANG ANTARANYA IALAH :
A.JENDERAL TAN SRI SANY (UZUR)
B.JENDERAL TAN SRI GHAZALI CHE MAT
C.JENDERAL TAN SRI GHAZALI MOHD SETH
D.JENDERAL TAN SRI HASHIM ALI
E.JENDERAL TAN SRI YAACOB MAT ZAIN
F.JENDERAL TAN SRI ABD RAHMAN HAMID
G.JENDERAL TAN SRI BORHAN AHMAD
H.JENDERAL TAN SRI ISMAIL OMAR
I.JENDERAL TAN SRI ZAHIDI ZAINUDDIN
J.LAKSAMANA TAN SRI MOHD ANWAR (LAUT)
K.JENDERAL TAN SRI AZIZ ZAINAL
L.JENDERAL TAN SRI AZIZAN (UDARA)

5. MANTAN PANGLIMA PANGLIMA ATM HARUS BERANI MENGELUAR KENYATAAN TERUTAMA SEKALI APABILA IANYA MELIBATKAN 'ILLEGAL REGIME CHANGE'ATAU PENGGULINGAN KERAJAN YANG SAH.PERCAYALAH RAKYAT AMAT MENGHARGAI KENYATAAN KENYATAN BERNAS DARI MANTAN MANTAN PANGLIMA ATM DAN KETUA POLIS NEGARA.SEBAGAI CONTOH KITA LIHAT TEGURAN SENATOR TUNKUZ AZIZ DIDALAM PARLIMEN BERKENAAN BERSIH 3.0 ,WALAUPUN BELIAU NAIB PRESIDEN DAP TETAPI TEGURAN DAN PANDANGAN BELIAU AMAT DIHARGAI OLEH RAKYAT.MEMBUAT KENYATAAN YANG TEGAS DAN KERAS AMAT TEPAT DAN SUDAH SAMPAI MASANYA SERTA AMAT DIALU ALUKAN.(TOLONG BACA NST HARI INI ,MUKA SURAT 6)
.

3 comments:

1 Melayu berkata...

Tan Sri Rahim Noor mantan KPN merupakan seorang Pegawai polis yang professional,komited dengan tugas dan 'a nonsense and hanky panky police officer'.Semasa kemuncak REFORMASI tahun 1998 yang digerakan oleh penyokong Anwar Ibrahim ,beliau amat mengenali siapa Anwar Ibrahim dan amat arif dengan strategi strategi yang digunakan oleh Anwar Ibrahim untuk menumbang Kerajaan.

Apabila Anwar ditahan dan dibawa ke LOKAP BUKIT AMAN,Anwar Ibrahim telah membuat provokasi dengan memanggil polis sebagai Anjing anjing Kerajaan.Semasa lawatan Tan Sri Rahim kekawasan lokap ,Anwar masih menjerit jerit memamggil Polis sebagai Anjing,akibatnya semua orang tahu Tan Sri Rahim Noor telah membelasah Anwar Ibrahim hingga lebam mata Anwar Ibrahim.Tan Sri didakwa dan didapati bersalah dan dihukum penjara diatas kesalahanya memukul Anwar Ibrahim.

Tetapi Anwar Ibrahim tidak pernah serik dan mahu belajar dari kesalahanya malah beliau masih degil dan terus dengan perangai lamanya.Kini beliau cukup rakus mengatur demonstrasi dan rusuhan dan tiada siapa yang berani menangkap dan mendakwa beliau !we need another Rahim Noor to handle this evil man.

Tanpa Nama berkata...

KT tak payah lah ingat orang lama-lama.
Bila terdesak baru teringat orang lama-lama.
Bila dah lemas dan nak tenggelam baru cari orang lama.

Ramai orang lama kecik hati pun ada.
Meraka bukan mahu duit ringgit.

Railah lah mereka sekali sekala.
Tanda ingatan jasa meraka.

Mereka cukup setia dan jujor.

Yang lama kena diingati.
Yang baru sedia ada dihormati.

Baru harmoni antara dua pihak.

Tanpa Nama berkata...

ADMIN NAK BETUL KAN SIKIT JE... bukan JENDERAL DA....TP JENERAL..HEHE..

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates