Selasa, 1 Mei 2012

Musuh dalam Selimut

Kedah Times ingin menyentuh serba sedgiikit tentang PRU13.

UMNO, PAS, PKR dan DAP masing-masing ada strategi yang sedang rancak dibincangkan atau sudah sedia untuk dilaksanakan. Strategi ini sangat penting untuk kemenangan parti dalam PRU.

Strategi dan maklumat ini amat penting dan hanya perlu diketahui oleh orang-orang tertentu parti saja. Jika bocor bermakna lawan memperolehi 'advantage' atau 'peluang'  cerah untuk counter attack dengan strategi yang boleh meroboh atau menjahanamkan strategi lawannya.

Semua maklumat penting perlu disimpan dengan baik terutama yang berada di 'war room' masing-masing. Sebarangan orang tidak perlu diberi kebenaran untuk masuk dam melihat maklumat-maklumat penting yang disimpan.

Ini adalah CONFIDENTIAL dan amat PENTING untuk kemenangan parti.

Itulah pentingnya kerahsian dan kalau boleh kebocoran walau sedikitpun maklumat perlu dielakkan.

Kedah Times bukan apa, cuma nak ingatkan terutama parti yang membawa perjuangan Aliff Baa Taa.Berhati-hatilah. Yang kita anggap kawan, mungkin lawan sebenarnya. Yang kita anggap lawan mungkin kawan sebenarnya.

Tetapi yang penting samada lawan ka atau kawan, rahsia parti tidak sewenang-wenangnya dibiarkan orang tidak berapa kita kenali mendapat akses kepadanya.

BERHATI-HATILah ....





22 comments:

Tanpa Nama berkata...

Jadi, moral of the story hangpa nak bagitau yang UMNO kena percaya kat hangpa la. Jadi semua peruntukan hangpa boleh balas. Hangpa la punca orang-orang UMNO dan orabg2 atas pagaq benci kat UMNO. Kalau Tok Mukhriz dan Tok Mokhzani mai hangpa kepung depa dari orang UMNO. Bukan orang UMNO tak tau yang hangpa dok balas duit dari depa. Rugi gila UMNO simpan orang macam hangpa. Hangpa la sebenaq-benarnya musuh dalam selimut bagi UMNO, orang boleh tak memngundi UMNO sebab dendam dengan perangai hangpa saja....Bodoh!!!

Tanpa Nama berkata...

Jadi, moral of the story hangpa nak bagitau yang UMNO kena percaya kat hangpa la. Jadi semua peruntukan hangpa boleh balas. Hangpa la punca orang-orang UMNO dan orang2 atas pagaq benci kat UMNO. Kalau Tok Mukhriz dan Tok Mokhzani mai hangpa kepung depa dari orang UMNO. Bukan orang UMNO tak tau yang hangpa dok balas duit dari depa. Rugi gila UMNO simpan orang macam hangpa. Hangpa la sebenaq-benarnya musuh dalam selimut bagi UMNO, orang boleh tak mengundi UMNO sebab dendam dengan perangai hangpa saja....Bodoh!!!

Tanpa Nama berkata...

Sapa makan cili dia tulah yang meleleh air liur sebab pedas..Tak dan apa-apa, cara jawab macam betul jer UMNO ada musuh dalam selimut kat sinun....

Tanpa Nama berkata...

Sembang macam haram. Konon hangpa ja la yang UMNO tulen, orang lain semua agen pembangkang. Dalam bahagian umno pun hangpa lawan tak penah-penah menang, tu yang hangpa dendam sangat kat orang umno. selagi umno tak perambat geng2 cikgu pencen dan askar pencen dalam umno selagi tu la umno tak boleh menang. Masuk akai dak geng2 cikgu dan askar pencen ni umno pi ambik jadi pemikir umno? hahaha gila punya keja.

Tanpa Nama berkata...

Anon 03:32 p.m, puak2 yang ada dalam Kedah Times yang boleh pakai pun Dr Sobri Sudin saja, hat lain tu macam sial. Ada sorang tu pi koyak bendera BN masa pru 12 sebab tak puas hati kat ketua umno bahagian. Majlis dia pulak pi panggil wakil rakyat pas mai rasmi. Tapi dalam facebook yang bukan atas nama dia bukan main berani lagi kata orang coward la, bloody fool la, takdak teloq la. Kami panggil mai semuka one by one haram tak berani pun. Kalau dia berani masuk la umno balik, setakat berlakon konon orang kuat Tun Mahathir padahai Tun pun tak kenai dia, syok sendiri saja. Kecik2 tak nak mampuih tua2 menyusahkan umno ja. Selagi aku dalam umno, sampai kiamat aku akan pastikan pengkhianat tua nak mampuih tu tak akan boleh pegang apa2 jawatan pun dalam umno. Berani lawan la penggal depan.

1 Melayu berkata...

Tanpa nama Selasa,Mei 01,2012,3:29:00 PM,rupa ruapnya memang benar ada musuh dalam selimut,mungkin yang kata KT kebas duit itulah orangnya yang kaki balas duit dan jual maklumat kepada musuh.Malangnya nasib UMNO.

Tanpa Nama berkata...

Macam ni la Bro Sudin, kami respect hang sebab hang antara sisa-sisa orang terpelajar yang masih tinggai dalam umno tapi hang pilih la orang-orang jernih sikit dok keliling hang. Ni hang ambik cikgu pencen, askar pencen, penganggur dan budak-budak yang dok melilau pekan keliling hang. Kawasan kampung hang boleh la tembuih tapi tempat2 educated memang tak boleh. Hang pun tau kan kalau orang2 terpelajar macam hang dok keliling hang depa tak akan jadi yes man, hang akan bercanggah pendapat dengan depa, tu biasa la bro sudin. Kalau hang dok ada belah kl, cuba hang tgk macam mana umno kl masuk belah bangsar, kelana jaya, mont kiara, pendekatan umno mmg 1st class.

Syburi Times berkata...

Heheh baru sikit jer ... tak panas ke?

Tanpa Nama berkata...

Aku setuju dengan komen-komen yang hentam individu yang ada dalam Kedah Times. Depa bukan hentam Kedah Times keseluruhannya tapi seorang dua individu saja. Kalau orang UMNO terpelajar yang baca komen-komen tu mesti depa paham yang komen-komen tu bukan nak hentam Kedah Times tapi untuk postings ni saja. Tapi bak kata Tun Mahathir la, dalam umno ni yang tinggai semua orang bodoh, tu yang tak paham-paham bahasa tu. Yang dok mengaku orang kuat Tun mesti tak boleh terima kata-kata Tun ni sebab depa dok berlakon jadi orang kuat saja.

Tanpa Nama berkata...

hahaha orang kuat kepala hotak depa, depa boleh ka sms Tun petang-petang ajak minum kopi kat KL tower? Setakat bertempek kat Majlis rasmi yang umno bahagian dan ngo buat tu bukan orang panggil orang kuat, tu orang panggil kepala b***h.... hahaha mohong budak-budak yang baru masuk umno kelmarin dulu boleh la orang tua... hahaha

Guru Pendidik Bangsa, Askar Benteng Negara berkata...

Apa masalahnya kalau yang bergelar cikgu pencen dengan askar pencen? Hina sangatka kerja guru dan askar? Kalau ya pun nak hina, fikir dulu kurang-kurang satu waktu dulu depa pernah berbudi pada manusia-manusia lain dengan mendidik dan jaga keamanan negara. Patutlah UMNO lingkup sebab ada dah puak yang dok label melabel punya akal tahap primitif.

Saya juga bekas guru. Saya baca blog pembangkang mahupun yang pro kerajaan macam Kedahtimes. Cukup terasa bia disebut guru pencen. Hina sangat ker guru pencen? Ini bukan nak bagi orang sokong UMNO tetapi lagi benci pada UMNO sebab melabelkan certain people based by their profesion. Too idoit!

Tanpa Nama berkata...

Kalau betoi KT tak balas duit baguih la tapi dok bagi orang umno pecah belah dan bagi orang ramai meluat kat umno sama setan ja macam balas duit. Semua hangpa nak orang umno ikut cakap hangpa apa kejadahnya, umno ni tokwan hangpa punya ka? Buat la kelaku elok2 sikit. Tak sedaq kediri tua nak mampuih...

Pakteh berkata...

hehehe...Pakteh dok baca, dok tilik, dok tenung ayat-ayat yang tertulis dalam tajuk "Musuh dalam selimut"

Senapangnya tidak dihalakan kepada kepala sesiapa, sekadar peringatan secara umum. Jadi yang tersentuh atau rasa tercili tu Pakteh tak faham la apa puncanya.

Hanya jauhari mengenal manikam dan Pakteh percaya sekadar menuduh tanpa mengenali KT, semburan air liur akan terpercik ke hidung sendiri.

Ada yang gelakkan orang yang lama....Pakteh dok pikiaq jugak...mungkin mana2 blogger yang tua bangka seperti Pakteh ni tak layak membantu parti....awat jadi lagu tu? sedangkan DS Najib inginkan semua kategori memberi sumbangan.

Nampak gaya Pakteh kena tebang buluh ja la...tak sesuai berblog dah...umoq dah lanjut.

Pakteh fikir tulisan KT tu terkena batang hidung seseorang....cadangan Pakteh.....letakkan nickname anda...jangan sekadar anon....baru tau sapa

Tanpa Nama berkata...

Orang yang sama jer bagi komen hentam KT..Yang lain tak ada ker? Masyhuk banyak kot..

Tanpa Nama berkata...

Woi 1 Melayu, hang jangan dok guna la nama melayu tu. Hang jangan dok perasan la yang tu maksum sangat, hang la yang paling dipercayai umno sebab semua rahsia umno ada kat hang, semua orang umno lain pengkhianat, hang sorang ja setia kat umno. Perasan macam setan. Perangai hang ni boleh lingkup umno...

Tanpa Nama berkata...

Sapa pun tak nafikan sumbangan orang lama tapi kalau orang lama tu buat ramai orang benci kat umno dari suka kat umno, apa guna orang lama macam tu, jadi liabiliti saja kat umno. Dah la umno tak kuat la ni tapi orang-orang umno asyik dok bertokak hang aku.

Tanpa Nama berkata...

Pak Teh, Guru pencen tak hina tapi kalau guru pencen tu gunakan duit pencen dia untuk pecah belah umno, guru pencen tu patut kita perambat saja dari umno.

cucutokjasin berkata...

Dah ada orang melompat la.. tapi tak berani pakai nama betui... steady lah Kedah Times..

1 Melayu berkata...

Tanpa Nama,cili padi dah terkena dah ,itu sebab dia melompat sakan.Perangai Tanpa Nama macam yang ditulis oleh JELAPANG dalam blog kedahku.blogspot.com ,cerita kisah Tengku Aziz Naib Presiden DAP yang belasah DAP.Tolong baca artikel tersebut ,itulah realiti perangai ahli dan pemimpin UMNO.UMNO is a very good party but the leaders and members are horrible.

1 Melayu berkata...

Tanpa Nama,mohon jasa baik saudara membaca dengan teliti artikel yang di tulis oleh JELAPANG dalam blognya kedahku.blogspot.com bertajuk "Tunku Aziz Cendikawan Melayu Yang Terpinggir" siapa Tunku Aziz ?Tunku Aziz adalah seorang professional,seorang cendikawan anak Melayu yang pandai dan bijaksana.

Dimana Tunku Aziz sebelum beliau menyertai DAP ? sebenarnya tiada siapa dalam UMNO yang pedulikan Tunku Aziz semata mata kerana beliau seorang anak melayu yang pandai.

DiMalaysia adakah seorang anak melayu yang sepandai Tunku Aziz akan diberikan tempat didalam UMNO ?

Tunku Aziz bukan personaliti yang calang calang orangnya.Beliau adalah bekas Penasihat Bank Negara,bekas pengarah sime darby,bekas pengarah sekretariat Kommanwel London,Penasihat Khas kepada Setiausaha Agung PBB Kofi Anan dan bekas PENGERUSI TRANSPERANCY INTERNATIONAL.

Ini merupakan sedikit sedutan dari artikel tersebut,UMNO akan hancur kalau masih ada lagi ahli dan Pemimpin yang berfikiran seperti Tanpa Nama.

Tanpa Nama berkata...

Cikgu pencen dan askar pencen tak pernah hina, macam juga orang miskin mana ada hina sebab yang dinilai di sisi Allah hanyalah takwa. Tapi kalau dah la cikgu dan askar pencen, perangai pulak macam setan, agak-agak mulia ka hina?

1 Melayu berkata...

Tanpa Nama Rabu ,Mei 02,2012 1:01:00,KT tidak menghina sesiapa,artikel yang KT tulis diatas ialah untuk memperingat Pemimpin UMNO tentang adanya Musang berbulu ayam didalam rumah tertinggi UMNO Kedah,itu saja.Kenapa KT tulis artikel ini,jawapanya ialah KT TERIMA BANYAK MAKLUMAT BERKENAAN PERKARA INI MELALUI EMAIL DAN SUMBER SUMBER KT.Tanpa nama yang menghina dan mencaci kami tetapi tak mengapa ALLAH Maha Mengetahui siapa yang berada dilandasan yang benar.We will write without fear or favour and may ALLAH BLESS WHO TELL THE TRUTH,NOTHING BUT THE TRUTH ,AMEEN !

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates