Khamis, 5 Julai 2012

ANWAR IBRAHIM - MANUSIA PALING KEBAL DIDALAM DUNIA


1. Penghakiman Mahkamah Persekutuan 2004 - rayuan kes Liwat 1: Anwar lawan Azizan.

"Walaupun melalui pembacaan rekod rayuan, kami menemui bukti-bukti untuk mengesahkan bahwa perayu-perayu (Anwar dan adik angkatnya, Sukma Darmawan Sasmittat Madja) terlibat dalam kegiatan HOMOSEKSUAL dan terdorong untuk mempercayainya bahwa perbuatan yang didakwa itu memang berlaku di Tivoli Villa, pada satu masa, tetapi mahkamah hanya boleh mensabitkan mereka sekiranya pihak pendakwaan berjaya membuktikan tanpa sebarang keraguan mengenai kesalahan itu "
  
2. Penghakiman Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bertarikh 9 Januari 2012 (Penghakiman penuh bertulis 3 Julai 2012 ) kes Liwat 2 : Anwar lawan Saiful.

" Hakim berkata Ada Berlaku Penetrasi dalam dubur bekas pembantu peribadi Ketua Pembangkang itu berdasarkan keterangan tiga doktor Hospital Kuala Lumpur. Mohd Saiful Azlan bercakap benar dan keterangannya konsisten dan boleh diterima. Walaubagaimanapun disebabkan tiada keterangan sokongan, adalah tidak selamat untuk Mahkamah mensabitkan Anwar dengan tuduhan liwat memandangkan integriti sampel yang diambil telah tergugat sebelum dihantar untuk analisis kimia"

3. Rakyat amat bengang dan keliru dengan kedua-dua keputusan Yang Arif Hakim-Hakim Mahkamah Persekutuan, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur dan undang-undang Malaysia. Disatu pihak mereka katakan mereka percaya Anwar terlibat dengan kegiatan HOMOSEKSUAL tetapi mereka membebaskan Anwar. Dipihak Mahkamah Tinggi pula Hakim kata ada penetrasi dalam dubur Saiful dan Saiful bercakap benar, anehnya Hakim amat takut untuk menjatuh hukuman salah terhadap Anwar Ibrahim.
4. Persoalanya dimana terletaknya kalimah " nobody is above the law ". Jika kita teliti kes-kes liwat atau rogol yang melibatkan manusia kategori bilis, boleh dikatakan semuanya akan didapati bersalah dan dihukum antara 5 ke 20 tahun tetapi apabila ianya melibat jerong yang berprofil tinggi ianya akan memakan masa yang panjang dan akan berkesudahan dengan Jerong akan dibebaskan.



1Melayu

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

nak tahu kebal ke tak? tembak ngan senapang gajah.

Tanpa Nama berkata...

kita tengok berapa lama kekbalan dia. esok jangan jadi Pol pot yang hidup sebelum mati dengan penuh kehinaan. kau berkuasa ramailah yang mengikut kau Nuar. Esok kalau kau dah tak ada apa-apa semut nyamuk jer yang berkawan dengan kau..hidup sebelum mati yang penuh kesengsaraan , kehinaan akibat perbuatan terkutuk kau tu.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates