Jumaat, 27 Julai 2012

Kedah Times yang perasan

1. Diuniversiti, Kedah Times diajar Mathematik, Statistik dan Sains Pengurusan.

2. Mula bekerja sebagai Production Planner di sebuah kilang jenama terkenal milik Jepun di Seberang Perai.

Teringin juga tapi apakan daya.
3. Kemudian bertukar kerja menjadi seorang Programmer di sebuah GLC terkenal kerana terlalu minat. Kedah Times boleh hasilkan applikasi komputer menggunakan 'C Language'. Amat sedikit Melayu terlibat dengan C Programming pada waktu itu.

4. Kemudian bertukar selera melibatkan diri dalam Saham Amanah selama beberapa ketika. Pandai dalam hal-hal saham.


5. Seterusnya bertukar angin melibatkan diri dalam bidang lain yang lebih mencabar sehinggalah ke hari ini. Masih bekerja makan gaji dengan syarikat.

6. Kedah Times menyokong UMNO kerana perjuangan Aliff Baa Taa nya. Bukan kerana pangkat, wang dan harta.
Lebih baik cari rezeki halal, tunaikan
tanggungjawab sebagai seorang Muslim

7. Sebab itu Kedah Times tidak pernah dibayar oleh sesiapa untuk menggerakkan blog ini. Jika kedah Times dibayar, maka kedah times sudah komit sepenuh masa untuk menjaga sipembayar.

8. Kedah Times sedar dengan wujudnya blog ini, fitnah tentang bayaran tiap bulan diterima akan wujud jua. Ada yang kata UMNO kedah bayar. Ada yang kata DMM yang bayar. Fakta sebenar ialah Kedua-duanya SALAH. Tiada siapa yang membayar Kedah Times.

8. Pokoknya, Kedah Times berjuang atas landasan Aliff Baa Taa. Dan Kedah Times boleh belasah sapa saja pemimpin yang Kedah Times rasakan tidak menjunjung dan melaksanakan tanggungjawab yang diamanahkan.

9. Ada Fahammm!

10 comments:

Tanpa Nama berkata...

Patut la Kedah Times tak berapa cerdik, rupanya jenis puak2 makan gaji dan pensioner ja. Kalau jadi broker saham pun tiap2 bulan makan pencen jugak. Semua jenis kerajaan tanggung siang malam ni. Setakat keja kat kilang jepun boleh la, jadi pencacai penjajah jepun la sampai mampuih. Cina kat market koboi lagi cerdik daripada grup kedah times ni.

Tanpa Nama berkata...

Sampai ke tua makan gaji, bukaklah sebuah syarikat..takkan tak reti kot...tu la, otak jenis sempit. Kalau betoi2 cerdik mesti ada upaya utk meniaga dah. Mampuih ada melayu mcm ni, seumur hidup jadi hamba.

Tanpa Nama berkata...

Kepada tanpa nama 1241. Lu kalau orang kata bodoh marah. Tapi lu punya komen pun memang sapa pun akan kata lu bodoh. Lu sama taraf saja dengan lu punya MP Pokok Sena. Entah-entah C programming pun tak tau. Agaknya dia ingat C programming tu getah sekerap apa. Lu kalau macro dalam Excel pun lu tak tau buat, lu jangan cakap la orang C proggraming la bodoh. sebab orang akan kata lu yang bodoh. Whatever. Gua respect la sama Kedah Times. Gua tau betapa susahnya nak buat computer progrraming apa lagi guna C. Pigi jahanam la sama itu TN 1241. Bodoh punya manusia. Dia tak tau ka berapa ramai puak-puak perut hijau dan yahudi pkr dok kerja jadi hamba kat kompany jepun. Kalau macam tu, hang dok kata kat depa agaknya.

Anak Kedah berkata...

Tanpa Nama 12.45,mamang Kedah Times dianggotai oleh orang orang bodoh yang semuanya tak bersekolah ,yang bersekolah dan pandai serta belajar di OXFORD ,CAMBRIDGE dan Harvad ialah orang yang macam Tanpa Nama,mengaji tinggi tapi tidak bijaksana,bodoh piang,sia sia dan membazir wang rakyat, Kerajaan hantar pi mengaji diluar negara.Kenapa KT kata Tanpa nama amat bodoh,jawabnya mudah!tengok siapa dia pilih jadi Ketua Pembangkang,seorang manusia yang pernah dihukum oleh Mahkamah dan sah PELIWAT TEGAR yang tak kenal yang mana jantan yang mana betina,dia sapu semua termasuklah orang macam Tanpa Nama.Lapas ini bini Tanpa Nama pun dia akan balun,macam mana Ustz Syiah Mat Sabun dan Ustz Badrul Amin balun bini orang sampai kena tangkap basah dan orang macam ini dilantik jadi Pemimpin.Ini yang dikatakan mengaji tinggi tapi amat bodoh sebodoh bodoh manusia.

Tanpa Nama berkata...

Kami akui Kedah Times pandai tapi setakat pandai je la. Tokey tetap cerdik. Macam Boon Siew, baca tulis pun dia tak tau sebab dia tak pandai tapi Boon Siew cerdik sebab semua yang pandai2 sampai PHD kerja bawah dia dan dia gajikan depa. Artitek Boon Siew, Engineer Boon Siew, Computer Programmer Boon Siew pandai-pandai belaka tapi tak cerdik la sebab masih berstatus pekerja. Yang Cerdik Boon Siew dan Peniaga Melayu yang lain... Ada Pahammm!!!

nayan berkata...

Soalan kpd tanpa nama. Berapa ramai mcm boon siew yang ada? Aku rasa sebab hang terlebih cerdik la, tu yang hang ikut org bodoh. heheh

Tanpa Nama berkata...

Bill Gates pun tak habih mengaji tapi dia cerdik walaupun dia tak pandai sbb dia merdeka dan dia meniaga. Semua top2 computer specialist yang pandai2 dok bawah dia tapi setakat tu je la. Bill Gates pi mana pun tetap PM,Presiden dan Raja yang sambut dia walaupun dia cuma owner syarikat. Dia tak penah jadi CEO GLC company kat US pun, dia tak penah jadi ketua bahagian parti mana2 pun tapi dah jadi dasar org cerdik, semua org kow tow kat dia. Cina kat Malaysia mcm tu la, walaupun dia DAP tapi UMNO tetap tolong dia meniaga walaupun dia tak layak tapi ahli umno yang meniaga siang malam ni dok kena kencing dengan UMNO ja. Haram Jadah betoi.

Nayan berkata...

Pertama mesej sudah sampai. Heheh berblog di Kedah Times ni sapa tak bayar.

Kedua, yang bijak pandai dok sebut Boon Siew atau bill gates tu, sepatutnya tak jenguk la blog ni. Mereka tentu sibuk menguruskan perniagaan antarabangsa mereka.

Ingat Allah jadikan manusia berbeza-beza. Ada yang bekerja sendiri dan ada yang mencurahkan ilmunya melalui sayrikat atau kerajaan.

Jangan kita curah kebolehan ilmu kita kepada musuh Islam sudah la!

Tanpa Nama berkata...

setakat tengok dan buat simple comment sempat la, internet 24hrs thru hp. Comment tu just nak elok KT syok sendiri saja.

Nayan berkata...

Hahah hebat nya orang hebat masih sempat jenguk dan buat komen kat KT. Menarik, kira KT tu hebat la. hahah

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates