Isnin, 16 Julai 2012

Siapa FC Insaniah Holding?


Kedah Times agak hairan kenapa Insaniah Holding Sdn Bhd yang dimiliki sepenuhnya oleh Insaniah masih menggaji seorang yang didapati bersalah diatas pendakwaan jenayah oleh Suruhanjaya Sekuriti.

Jawatan yang dipegang agak tinggi dalam sebuah syarikat iaitu Pengawal Kewangan atau Financial Controller. Cuba lihat kesalahan beliau seperti yang disiarkan oleh Suruhanjaya Sekuriti.

Nampaknya Kerajaan Negeri dipenuhi oleh mereka-mereka yang dahulunya memang suka buat perkara-perkara menyalahi undang-undang. Selepas disabitkan kesalahan mereka, maka tempat terbaik untuk mereka bertaubat untuk masuk syurga dan membuat keuntungan dunia ialah dengan menyertai PAS. Ini salah satu contohnya.Berjawatan sebagai Financial Controller di Insaniah Holding Sdn. Bhd.

2 isu utama berkaitan berkaitan beliau ialah mengenai kenaikkan gaji yang melampau dan disyaki pernah terlibat dalam jenayah pecah amanah

Tahun pertama beliau mendaftar masuk ke KUIN beliau ditawarkan gaji RM 2500. Tahun kedua pula beliau mendapat kenaikkan gaji sebanyak 80% menjadikan gaji beliau berada pada RM 4500. Tahun ketiga pula beliau mendapat lagi kenaikkan sebanyak 88.9% menjadikan gajinya kini berjumlah RM 8000. Adakah logik bila kita fikirkan kenaikkan gaji pada setiap tahun dengan kadar yang cukup tinggi seperti ini. Logik jika Insaniah Holding ini mendapat untung 10 juta setahun. Tetapi Insaniah Holding sehinggakan kini masih bergantung kepada KUIN dari segi Kewangan dan mereka tak mampu mencapai keuntungan walaupun telah ditubuhkan hampir 4 tahun.

Beliau juga disyaki terlibat didalam isu pecah amanah oleh SC (Suruhanjaya Sekuriti Malaysia) dimana email yang Wak dapat turut disertakan dengan link dari laman web SC. Disini Wak sertakan buktinya untuk tatapan anda semua.

Ini pendedahan Parasit pertama KUIN yang Wak dedahkan. Parasit-parasit lain bakal dilondehkan didalam masa terdekat. .Mungkin ramai yang menyangka Wak akan mendedahkan mengenai Jamil atau Azizan didalam pendedahan Parasit di KUIN ini. Sabar yer semua. Klimaks cerita ini nanti ialah pendedahan mengenai mereka berdua.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates