Isnin, 6 Ogos 2012

PAS dengan Lagu rayanya

Sebab tu Tuan-Tuan, yang menjadi perpecahan di antara orang Melayu sekarang, di Malaysia ini, alasannya cuma satu je. Hudud je. Tu la dia alasan untuk berpecah. Sedangkan orang yang tak mahu (tak buat?) hudud, bukan dia tak mahu. Tuan-Tuan yang datang malam ni siapa yang tolak hudud? Cuba angkat tangan? Ni pemimpin-pemimpin UMNO yang depan ni ada tolak hudud? Depa tak tolak! Saya tak pernah dengar depa kata kami tolak, ini tak boleh, tak dak!
Cuma dia kata keadaan kita, sama la dengan jawapan di Kedah. Tanya dekat MB Kedah bila nak laksana hudud? Tunggu Kelantan buat dulu. Tanya dekat Kelantan bila nak buat hudud? Ambo tengah dok rangka draf. Draf belum siap lagi cerita dia. Tak siap lagi. Tanya pada Selangor. Bila nak buat hudud? Kita tak bercadang laksana hudud. Tanya dekat bekas yang bekas Perak pemerintah Perak kami tak pernah sebut dalam manifesto nak laksana hudud di Perak.

Bukankah itu juga jawapan yang sama? Tak dak beza. Sebab itu hudud hangpa jangan dok main. Asal nak pilihan raya, sebut hudud. Ni bukan takbir raya, dan ini bukan lagu raya. Lagu raya hanya nak dimain dekat-dekat raya. Dekat pilihan raya main isu hudud. Habis pilihan raya, lupa. Mai pilihan raya lagi kita nak buat hudud. Habis pilihan raya lupa balik. Ini namanya lagu raya.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates