Isnin, 17 September 2012

Kedah: Perebutan Kuasa

PAS memang terang-terang memperalatkan Islam untuk mendapatkan kuasa. Ini bukan Kedah Times kata tapi Dr Maza yang kata. Rujuk petikan dibawah:


SHAH ALAM - Politik dan agama sememangnya wajar digabungkan kerana agama akan membimbing politik, kata bekas Mufti Perlis, Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin.

Bagaimanapun katanya, pada dirinya sendiri, beliau lebih rela hidup di negara sekular daripada membiarkan agama dijadikan alat politik oleh pihak yang berkepentingan politik.

“Saya lebih rela negara sekular, saya lebih suka negara yang memisahkan agama daripada politik kalau agama digunakan untuk kepentingan politik. Sekurangnya agama kita selamat, yang kena orang politik sahaja," katanya.


Masalah kesihatan MB menjadi semakin hebat diperkatakan. MB yang menghadapi masalah kecing manis yang agak kronik dijadikan alasa oleh 'rival'nya supaya berundur dan beri peluang kepada orang lain untuk menerajui Kedah.

Masalah MB Azizan yang tidak tahan suasana dalam AirCon dan minum hanya minuman yang dimasukkan gula khas telah diwar-warkan oleh rivalnya yang keadaan ini sudah tidak melayakkan beliau meneruskan memimpin negeri.

Inilah kebijaksanaan PAS. Mereka bijak menyorokkan isu hangat mereka dibawah karpet. Bijak menafikan apa saja isu buruk tentang mereka.

Agar pengikut senantiasa nampak mereka bersih, islamik dan sebagainya.

Tetapi disebaliknya, mereka lebih rakus dari puak-puak ikutan mereka iaitu PKR dan DAP.

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

syabas aziz kimin,kira2 congak tu memang baguisss,
allah sayangkan BN-BN sentiasa memerintah malaysia, kaum abu lahab saja yang walaupun depa nampak BN lakukan yang baik, tapi perangai abu lahab jugak yang depa amalkan............

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates