Khamis, 6 September 2012

Surau R&R Napoh - Apa dah jadi?

Kedah Times mendapat satu email memohon untuk disiarkan juga maklumat ini.

Demi kebaikan orangramai, Kedah Times siarkan juga. Semoga ianya menjadi perhatian pihak-pihak pengguna dan pihak-pihak tertentu supaya tindakan perlu diambil untuk memperbaiki keadaan. Dan juga semoga dimasa depan perkara seperti ini tidak berlaku lagi. Tambahan pulak ianya melibatkan wang rakyat.

Maklumat adalah tanggungan sipenghantar email.

Projek R&R Napoh oleh KEDA membazirkan duit rakyat. Surau yang dibina sebelum R&R ini dibuat menelan belanja hampir RM600k.

Semua bayaran telah dibuat kepada kontraktor. Siap tetapi surau masih tidak boleh digunakan kerana tidak dibuka, dibersih dan sebagainya.

Status terkini, surau didapati rosak teruk.

Cerdik pandai datang lihat dan bagitahu bahawa banyak kerosakan dan perlu diperbaiki untuk membolehkan surau digunakan. Amaun baru telah diberi untuk perbaiki surau yang sudah siap tetapi tidak langsung digunakan untuk satu jangka masa yang agak lama iaitu RM300k.

Kalau tanya ini kerja sapa?

Nama si korup yang paling terkenal dalam KEDA. SPRM sila masuk ke KEDA.

Jangan biarkan duit rakyat habis macam tu saja.

Kata saja bawah KKLW tapi tak ada sorang pun pegawai KKLW dihantar jadi pegawai di KEDA.

Pakat dok saja..

Penyamun dalam KEDA seronok suka

Baghal pun boleh jadi ketua

Janji baghal bodek kata diri kuda.

Ada lagi...depa kata jugak awat projek R&R dah jalan hampir 2 tahun tak siap-siap?

Depa kata, tak habis sebab asyik tukaq plan baru ka? Plan lama camna?

2 comments:

Usin Lempoyang berkata...

Ya Kedahtimes..hampa ni tak habih-habih dok londeh KEDA pasai apa? Keda ajensi yg cukup bersih. Yg berkhidmat dlm keda semua pentingkan rkyat dan kakitgn-kakitgn bwh. Pgwi-pgwi atas tak mkn nasik pun tak pa janji org bwh kenyang dulu.Jangan dok taboq fitnah.Kami org bwh keda sgt syg dn sokong keda 100%.
Harap Kedahtimes jgn dok kalut nak burukkan Keda. GM kami dgn Datuk Bashah pun macam adik beradik.
Harap lepas ni cerita yg elok sj psl ajensi kmi.

akubenciumngok berkata...

SPRM pun tidur ke? Mentang2 KEDA yang BN punya, buat tak tahu saja. Dengar cerita banyak report smpi atas meja tapi tak buat apa pun. Klu yg BN punya hampa diam ja.

UMNGOK memang bongok.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates