Khamis, 20 Disember 2012

AHLI UMNO Perlu jadi ummat terbaik

Kita telah lihat bagaimana pihak PAS dan PKR saban hari mengutuk, menghina, mencaci dan bermacam lagi kata nista dilemparkan kepada ahli UMNO dan pemimpinnya.

Tidak cukup dengan kata nista, fitnah dan mengkafirkan ahli UMNO semakin menjadi sehingga ianya sudah menjadi semacam makanan ruji harian penduduk Malaysia. Setiap hari dijamukan dengan pelbagai fitnah, penipuan dan macam-macam lagi perkara buruk dilemparkan kepada UMNO.

Ahli-ahli UMNO tidak pernah membalas balik semua itu. Hatta menyerang peribadi buruk mereka. Sebaliknya lebih berdiam diri.

Itulah kehebatan ahli UMNO.

Walaubagaimanapun, ahli UMNO perlu anjakan lebih lagi supaya menjadi umat terbaik yang menjadi contoh kepada umat Islam lain. Ilmu agama perlu diperbanyakkan didada. Serta amalan soleh diperbanyakkan lagi demi menjadi umat terbaik.

Kita biarkan mereka-mereka dalam PAS dengan cara mereka, sebaliknya kita tunjukkan contoh terbaik umat Islam kepada mereka.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates