Isnin, 3 Disember 2012

Hancurnya sebuah institusi Agama di kedah


Kedah Times dari dulu sering menyentuh tentang kegagalan KUIN dalam menjalankan misinya sebagai sebuah universiti yang memartabatkan pengajaran Islam. Sebaliknya misi itu telah tenggelam dan hancur dek kerana kegagalan pentabdir meneruskan apa yang diinginkan oleh rakyat Kedah.

Kegalalan itu dapat dilihat dari pengeluaran ijazah AlQuran yang tidak diiktiraf, kegagalan pentadbir menguruskan kewangan KUIN dengan baik dan pelbagai isu dengan anak syarikat yang ditubuhkan hanya untuk penempatan kroni-kroni dan berniaga dengan KUIN. Bahkan penubuhan dekan-dekan bukan berkaitan dengan agama telah menambah parahkan lagi kewangan KUIN.
 
Terkini tentang gaji serta potongan bulanan pekerja yang terabai. Apakah akan terjadi jika kerajaan yang sama memerintah sepenggal lagi. Fikirlahhhh.


Kakitangan jabatan Kerajaan Negeri dan Pusat yang lain telah pun menikmati gaji bagi bulan november 2012.  

Namun gaji semua kakitangan KUIN hingga kini belum lagi diperolehi.

Baru-baru ini, pihak Jabatan Bendahari dan Pendaftar dah siap semua dokumen dan ready untuk membayar gaji kakitangan , tapi tetiba apabila cek diberikan kepada Jamil Durjana , dia tak mahu tandatangan cek bagi tujuan membayar gaji kakitangan (bulan november)

Menurut sumber kemungkinan yang akan tandatangan cek bagi membayar gaji kakitangan KUIN adalah Azizan (Menteri Bohong).

Jika benarlah Azizan yang kena tandatangan cek nak bayar gaji kakitangan, maka ini memberi isyarat bahawa KUIN bukan sahaja kritikal dalam berhadapan masalah kewangan bahkan sudah sampai tahap akan musnah sebuah organisasi yang diasaskan oleh generasi terdahulu.


Bayangnkan seorang Pengerusi Lembaga Pengarah yang kena tandatangan cek nak bayar gaji kakitangan KUIN...... ni bangang namanya.

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

Hahaha Allah bayar cash atas dosa-dosa PAS memfitnah UMNO selama ni. Dei mana pendidikan percuma dan negara berkebajikan kalau satu universiti pun tak boleh jaga ni pula nak jaga satu negara?...PAS hampeh!

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates