Khamis, 6 Disember 2012

KUIN bakal menghadapi Gelombang


Dalam perancangan KUIN untuk berpindah ke kampus induknya di Kuala Ketil, isu-isu berkaitan dengan stafnya masih belum diselesaikan. Terutamanya perkara-perkara berkaitan dengan potongan gaji.

Difahamkan dalam slip gaji ada potongan tetapi sebaliknya surat amaran dari pihak ketiga pula diterima staf. Secara teorinya, staf bakal menerima tekanan dari dua pihak. Pertama dari pihak majikan yang tidak menunaikan janjinya tetapi memerlukan staf untuk melaksanakan tugas-tugas untuk menggerakkan KUIN. Tekanan kedua semestinya datang dari pihak ketiga spt pemberi pinjaman (bank) yang bakal mengeluarkan surat amaran dan pastinya denda bakal dikenakan.

Inilah nasib pekerja KUIN dibawah pemerintahan Kerajaan Sejahtera PAS. Kebajikan pekerja diabaikan sebaliknya duit untuk perasmian kampus baru yang bakal dihadiri oleh SPYD Agong dibelanjakan tanpa mempedulikan samada potongan atau gaji staf sudah ditunaikan.

Apakah KUIN akan dilanda gelombang?

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates