Khamis, 6 Disember 2012

PAS dan PKR sokong agenda Nasrani

 Allah mengingatkan kita tentang musuh-musuh luaran Islam yang terdiri dari orang nasrani dan Yahudi. Jadi kita umat Islam perlu sentiasa berhati-hati dan waspada atas segala kelicikan mereka.

Mereka akan menjadi lebih licik dan rakus jika ada orang Islam yang menyokong mereka. Segala persiapan sedang mereka lakukan dengan bantuan segelintir Islam yang menyokong mereka demi memusnahkan akidah umat Islam di Malaysia.

Dan yang menyokong kini menjadi hebat dalam PKR dan PAS. Apa nak kata duni akhir zaman. tetapi umat Islam mestilah menentang kejahatan mereka ini.

Di bawah adalah petikan dari seorang pendakwah tentang betapa gerombolan nasrani dari Malaysia yang menghadiri program 'team building' serta 'latihan' bagi memusnahkan akidah umat Islam di Malaysia.

Semoga ahli PAS dan PKR yang beragama Islam menyedari yang sokongan mereka terhadap PAS dan PKR adalah secara 'indirectly' menyokong Kejahatan Nasrani yang disebutkan Allah dalam Quran.


Universiti Kehidupan 233 – “Agenda Kristian Untuk Malaysia Terbongkar Di Jerusalem..”

Kembara Universiti Kehidupan Ke 10 ke al-Aqsa bermula dari 26 November hingga 3 Disember 2012.

Seperti biasa, hari pertama kami sampai ke Jerusalem, kami akan masuk ke dalam hotel, berehat sebentar dan kami akan terus ke masjid al-Aqsa untuk mendirikan solat Maghrib dan Isyak di al-Aqsa.

Pulang waktu Isyak, kami akan makan malam di kafe hotel.
  
Mahmood, pemandu pelancong yang biasa dengan saya mencuit bahu saya dan mengajak saya ke satu sudut.

“Muhammad, mari sini” katanya.

“Kenapa?” tanya saya agak kehairanan kenana wajahnya agak serius, nada suaranya, agak perlahan seolah-olah ada rahsia yang ingin dibisikan pada saya.

“Tinggal bersama kamu di hotel ini satu rombongan dari Malaysia” terang Mahmood.

“Oh ye ke!” saya agak gembira mendengar berita itu.

“Tapi mereka rombongan Kristian” kata Mahmood lagi.

“Ye ke, ah, di sinikan banyak tempat penting buat Kristian, tentu mereka nak ziarah” kata saya.

“Sepanjang perjalanan dari border Jordan-Israel, mereka memang mengutuk Islam dan sangat tidak puas hati dengan orang Islam di Malaysia, mereka memang anti Islam” Mahmood Menambah.

“Mereka tak tahu aku Islam, mereka ingat aku Kristian” Mahmood semakin rancak berbual dengan saya di satu sudut di bahagian tangga.

“Memang bukan Islam di mana-mana pun tak suka Islam” kata saya tenang.

“Tak, mereka ini  lain, mereka memang anti Islam di Malaysia” terang Mahmood bersungguh-sungguh.

Perbualan malam pertama itu habis dengan rasa tidak puas hati Mahmood terhadap rombongan Kristian dari Malaysia ini.

Selama berhari-hari kami di hotel yang sama, berselisih di dewan makan, memang rombongan ini tidak menegur kami sedangkan mereka dari Malaysia, duduk di Malaysia.
Tidak ada sepatah pun bahasa Melayu yang keluar dari mulut mereka sedangkan kami saling mengetahui, sama-sama dari Malaysia.

Ada juga kami ingin menegur siapa, tetapi tidak di jawab atau jawapan yang sangat dingin.

Saya tidak tahu, apakah tujuan mereka datang, sama ada untuk lawatan atau ada apa-apa persidangan Kristian yang mereka hadiri.

Saya tidak mengambil perhatian apa yang berlalu walaupun pada tiap-tiap malam, Mahmood akan menceritakan pada saya mengenai ketidak puasan hati mereka pada Islam di Malaysia.

Mahmood memarahi saya…

“Apa dah jadi pada kamu orang Islam di Malaysia hingga hilang sensitviti dalam mempertahankan hak kamu?”

Apa yang mampu saya jawab hanyalah…

“berpecah, dan ramai yang berpecah…”

Jawapan yang sangat tidak bersemangat dan seolah-oleh maksudnya, “apa nak jadi, jadilah…”
Ya, kurang rasa sensitiviti….

Allah ingin menunjukkan pada saya sesuatu terhadap jawapan di atas……

1 Disember 2012 jam 8.30 pagi, hari terakhir kami di Palestin…

Biasanya hari terakhir saya akan membawa jemaah semua ke Mount Of Olive (Jabal Zaitun), Pemandangan al-Aqsa dari atas bukit ini terlalu cantik terutama pada waktu pagi, ketika memancarnya cahaya matahari dari arah timur, ia menyerlahkan lagi warna emas Dome Of Rock.

Bas yang kami naiki pada pagi ini adalah bas yang dinaiki oleh rombongan Kristian dari Malaysia sehari sebelumnya.

Seorang jemaah menghampiri saya dengan membawa beberapa helaian kertas yang terdapat di dalam bas ini.

Saya menatap kertas yang diberikan pada saya. Mata saya tertumpu pada tulisannya dan ia menjadikan jantung saya berdegup kencang, mungkin seperti degupan jantung Mahmood sejak seminggu lalu.

Tulisan itu berbunyi..

Decree For Malaysia

“We decree and declare that Malaysia will be a “Rainbow Nation” in seding missonaries to bring the gospel to the surrounding nations as well as be the gateway to open its doors to outside missionaries to preach the gospel here..”

Ini agenda Kristian di Malaysia, inilah yang cuba  Mahmood ceritakan pada saya sejak semingga lalu.

Ketika di Malaysia, saya selalu mendengar tentang agenda pendakyah Kristian, dan setiap kali berita itu keluar saya cuba untuk tidak mempercayainya kerana masih bersangka baik pada mereka.

Lebih-lebih lagi, ada sahaja golongan ahli politik yang memberikan komen popular yang menafikan fakta ini.

Kalau ada orang yang cuba bawa fakta ini, orang itu akan dicap sebagai penipu dan pembohong.

Hal ini menjadikan ramai orang Islam kita merasa berada di zon selesa kerana mempercayai  ahli politik yang punyai kepentingan.
Bagi pendakyah pula, mereka memang berada di zon paling bagus kerana usaha dan perancangan mereka di nafikan sendiri oleh orang Islam. Mereka boleh buat apa sahaja kerana orang Islam sangat tidak sensitif, malahan ada yang membela perbuatan mereka.
Ada beberapa perkara yang saya ingin tekankan:-

1. Bagi pendakyah Kristian, jangan pandang rendah kemampuan pendakwah Islam yang tidak berkepentingan di Malaysia. Kami para pendakwah dan orang-orang yang ikhlas akan tetap mempertahankan kedaulatan Islam di Malaysia sama ada menang atau kami mati di dalam usaha ini.

2. Malaysia bukan milik orang politik yang ada kepentingan yang  menyokong tindakan kamu kerana harapkan sokongan, Malaysia di dokong oleh ramai pejuang agama Islam, bangsa muslim  dan tanah air umat Islam. Kalau orang politik sibuk dengan perpecahan mereka, maka perjuangan itu tetap dibahu oleh umat Islam dari bidang lain.

3. Bagi umat Islam di Malaysia, ini bukan gimik popular, saya bukan ahli politik yang inginkan popular, Biarkan ahli politik bergaduh sesama mereka, yang boleh kita damaikan, kita damaikan atau sedarkan dengan apa cara sekalipun. Perpecahan ini satu yang sangat merugikan. Orang Kristian berbincang hingga ke luar negara merancang untuk mengkristiankan Malaysia, kita hanya menafikan dan hilang sensitiviti.

4. Bagi sahabat-sahabat dari Jabatan Agama Islam, anjurkanlah banyak program-program untuk menjaga dan mengawal umat Islam di Malaysia, bahagian zakat jangan berbangga dengan jumlah kutipan, tetapi usahakan untuk kepentingan umat Islam melalui lapan asnaf seperti yang disebut dalam al-Quran.

5. Bagi semua penguatkuasa agama. Jangan percaya dengan zon selesa yang dibisikkan dan penafian yang dicanangkan oleh orang berkepentingan. Jalankan pemantauan dan penguatkuasaan menurut enakmen yang telah diputuskan.

6. Bagi orang kaya, tolong infak harta untuk menganjurkan program-program keagamaan, semoga Allah sentiasa bersama anda sekelian.

7. Bagi sekelian yang membaca, kita umat Islam terlau beriya-iya ingin menjaga hati orang bukan Islam, adakah orang bukan Islam menghormati dan menjaga sensitiviti kita? Jalankanlah tugasan masing-masing di dalam ruang lingkup kemampuan anda semua, semoga Allah membantu usaha kita.

Semoga pendedahan ini memberi inspirasi pada saya untuk terus membahu Islam, yang ingin bersama mari, yang mahu mencebek dan tidak percaya silakan, yang mahu berfikir, renungkan dan yang mahu mendokan, doakan semua umat Islam di Malaysia agar terpelihara dari agenda global orang kafir.

“Universiti Kehidupan Pengajian Sepanjang Hayat”
al-Faqir Ila Rabbihi
Muhamad bin Abdullah
Putra Heights
6 Disember 2012 jam 1.15 pagi

P1020300
Patah sayap bertongkat paruh, Imemperjuangkan dan mempertahakan Islam akan tetap menjadi keutamaan di dalam hidupku, biar berputih tulang, jangan berputih mata…

al-Fatihah untuk seluruh pejuang Islam terdahulu, tuan-tuan guru kita terdahulu dah pahlawan Islam Nusantara yang telah mendahului kita di dalam tugasan mereka. Hari ini tugasan itu diwariskan pada kita, semoga kita dapat menyambungnya, amin…

3 comments:

Tanpa Nama berkata...

Melayu bergaduh sesama melayu siapa yang rugi dan siapa yang untung?? Pepatah melayu ada kata sebatang lidi senang untuk dipatahkan.. Tapi kalau segenggam lidi sukar untuk dipatahkan.... Ikut sejarah melayu telah lama melayu di perbodohkan... Org asing bagi pinjaman kepada orang melayu, bila sampai edahnya tak mampu bayar... Tanah tergadai... Sedikit demi sedikit tanah kepunyaan melayu semakin berkurangan, melihat keadaan ini kerajaan telah mewujudkan rizab melayu bagi mempertahankan tanah orang2 melayu.. Namun melayu tetap mengikut jalan mudah... Beli bangunan kedai dan bagi sewa kepada orang luar tanpa perlu susah payah mengusahakan sendiri... Duit mudah kata orang melayu... Dari dahulu sampai sekarang melayu tetap akan ke belakang jika inilah jalan yg dipilih orang melayu...kerana orang melayu tak sangup bersusah payah mencari rezeki dan terlalu mengharapkan bantuan orang luar menyedekahkan rezeki... Apatah kini melayu bukan lagi majoriti di negara sendiri, ya, melayu kini telah menjadi 3 puak yang saling bertelagah sesama sendiri demi kekuasaan dan kepentingan masing-masing, inilah yang menjadikan melayu bukan majoriti... Terdapat gerakan-gerakan bawah tanah yang kita sendiri tidak menyedari bagi menjatuhkan malaysia... Apabila sudah terlambat, melayu mungkin menjadi seperti saudara kita di palastine.. Masa itu dimanakah kebanggaan melayu? Hanya pada sejarahlah kebanggaan kita pada masa itu, tiada lagi tanah untuk dipijak.. Tiada lagi langit untuk dijunjung...bangunlah lah wahai bumiputera malaysia yang sembangnya gah bak gempita... Bersatulah demi pertiwi bagi mempertahankan yang hak.... Buangkanlah hasad dengki dan dendam kesumat demi keturunan yang masih jauh perjalanan mereka.. Bersatulah demi kamu bangsa merdeka

Tanpa Nama berkata...

Demi sebuah kemajuan diharapkan surau salihah dapat dipindahkan ke bangunan yang akan dibina... Namun menteri besar kedah diharapkan dapat memberi kuota 80% dalam bangunan yang akan di bangunkan di tapak berkenaan barulah surau yang dibina dalam pasaraya tersebut dapat di imarahkan.. Kenakanlah kadar sewa yang berpatutan kepada orang melayu demi kemajuan mereka... Namun jika kuota melayu hanya 25% Surau yang akan dibina hanyalah gah pada nama sahaja... Maka tiada guna surau yang sedia ada di robohkan...

Tanpa Nama berkata...

kalau sayang islam kita kena penuhkan masjid,baru boleh buat agenda islam,kalau buat agenda melayu kita tak akan kemana2.Org arab dulu bersatu atas dasar arab jadi arab jahiliah,bila nabi mai dia satukan atas dasar islam.baru bangsa arab berjaya.Melayu akan berjaya kalau bersatu atas dasar kita org islam.Banyak yg berbangsa melayu tapi tak amanah,kacau bini org,mabuk,rasuah,kroni,kaya dari sumber yg tak halal,penipu,pemfitnah dan byk lagi perangai syaitan..itu semua org melayu.tapi org islam tak akan ada sifat itu.jom kita pi masjid kalau syang islam.pilih pemimpin akhlak mulia.Di akhirat allah akan tanya kita jika pemimpin yg kita pilih tak berakhlak.dia naik kerana undi kita.jgn dengar fitnah org.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates