Jumaat, 28 Disember 2012

PAS yang ZALIM


Tidak tahulah apa lagi yang boleh kita katakan. Mungkin jika kita sebut, orang-orang PAS kata masuk bakul angkat sendiri.

Tetapi ini pemimpin Hamas Palestin sendiri yang berkata. Malaysia menjadi negara impian mereka. Negara yang makmur dan sentiasa membantu rakyatnya dan rakyat negara lain.

Dari dulu sehingga kini, pemerintah Malaysia adalah orang Islam yang sentiasa membantu sesama saudara se Islamnya. tetapi puak-puak PAS di Malaysia masih mengatakan yang kerajaan pimpinan UMNO Zalim.

Tidak tahulah apa yang zalimnya. Yang Kedah Times tahu, Nik Aziz zalim kerana sentiasa menipu pengikutnya. Pemerintah Kedah juga zalim kerana sentiasa menjawab tidak tahu apabila ada masalah rakyat. 

Mungkin UMNO zalim kerana sentiasa menang dalam pilihanraya. Itu sudah ketentuan Allah. Dia yang menentukan kemenangan UMNO dalam pilihanraya. Jika UMNO zalim kerana sentiasa mendapat kuasa memerintah, maka tentulah Allah juga zalim kepada puak PAS kerana memberikan kemenangan kepada UMNO.

Allah dengan sifat Pekehendak, Pekuasa dan Ilmu lebih mengetahui dalam segala perancanganNya. Jika itupun PAS kata zalim, maka PAS samalah dengan DAP!

GAZA 11 Dis. - Malaysia patut dijadikan contoh oleh negara Islam lain di seluruh dunia ekoran pembangunan pesat yang dinikmatinya ketika ini dan juga kemajuan dalam bidang penyelidikan.

Perkara itu dinyatakan oleh Menteri Kesihatan Hamas, Dr. Mufid El Mukhalalati ketika beliau menerima kunjungan hormat Penasihat Yayasan Aman Global Perdana (PGPF), Datuk Mukhriz Tun Dr. Mahathir di Hospital Al-Shifa' di sini semalam.

"Sebab itulah, kini ramai pelajar kami pergi ke Malaysia untuk melanjutkan pelajaran di peringkat ijazah dan sarjana," katanya.

Turut hadir, Pengerusi PGPF, Tan Sri Norian Mai; Presiden Kelab Putera 1Malaysia (KP1M), Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim dan 58 sukarelawan misi kemanusiaan KP1M yang turut berada di sini.

Dr. Mufid juga menyifatkan Malaysia sebagai 'saudara seagama rakyat Palestin' dan menyanjung tinggi segala usaha kerajaan Malaysia untuk meringankan beban rakyat Palestin, terutama dengan membekalkan keperluan perubatan.

Sementara itu, Mukhriz berkata, beliau yakin bekalan perubatan yang dibawa oleh beberapa misi kemanusiaan dari Malaysia boleh membantu mengatasi kekurangan bekalan ubat-ubatan di Gaza.

Bagi PGPF katanya, pihaknya menyerahkan sebanyak 25 tan metrik bekalan perubatan bernilai lebih RM1.5 juta kepada Kementerian Kesihatan Hamas dan lebih banyak bekalan akan tiba tidak lama lagi.

Abdul Azeez berkata, pasukan itu menyerahkan ubat-ubatan dan kelengkapan perubatan bernilai kira-kira RM450,000 kepada Kementerian Kesihatan Hamas.

Terdahulu, sukarelawan misi kemanusiaan KP1M mengunjungi hospital Al-Quds di Gaza dan menyampaikan sumbangan RM30,000 kepada hospital itu.

Misi kemanusiaan KP1M, dengan kerjasama Gerakan Belia Gagasan 1Malaysia, memasuki hari keempatnya hari ini.

Sukarelawan KP1M juga mendermakan darah mereka bagi memenuhi keperluan Hospital Al-Shifa'. - UTUSAN

1 comments:

MELAYUJATI berkata...

Zalim ape nye...kamu tu BODOOO, sebabtu tak menang2 dalam PRU, PAS BODOOOOOOO, PAS BODOOOOOOOOOOOO

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates