Kadiaq Pasemboq Badut Politik

Khamis, 27 September 2012

“Seseorang insan akan melalui tiga fasa hidup dalam pegangan politik mereka. Semasa muda mereka agak radikal dan mirip kepada pemikiran dan ideologi kiri. Apabila menempuh umur pertengahan, pandangan dan pegangan mereka lebih mencerminkan “centralist” dan berkecuali. Apabila sudah berumur mereka lebih suka mendokong sikap dan pandangan puak kanan atau konservatif”. Kenyataan Tun Mahathir di atas dipetik dari Kata Pengantar di dalam buku “Kassim Ahmad Mencari Jalan Pulang, Daripada Sosialisme Kepada Islam” terbitan Zi Publication 2008.
 
Sesetengah pihak berpendapat tiada istilah persaraan di dalam hidup seseorang politikus. Politik ibarat ketagihan seperti candu di dalam hidup mereka. Walaupun berbagai aktiviti cuba dipenuhi oleh tokoh2 politik ini tetapi hakikatnya mereka tidak dapat berdiam diri untuk mencampuri dan bersuara daripada luar Kerajaan baik di dalam bentuk kritik terbuka, menulis di dalam akhbar atau mengeritik di dalam memoir mereka.

Bapa Kemerdekaan Malaysia YTM Tunku Abdul Rahman mengisi ruang persaraan beliau dengan menulis dalam akhbar The Star. Dalam ruangan “As I See It” dalam akhbar The Star Tunku banyak menulis kembali liku2 pengalaman politik beliau dan banyak menyindir dasar2 kepimpinan Mahathir ketika itu.

Tunku juga pernah kecewa selepas persaraan. Kekecewaan YTM Tunku ditulis di dalam buku beliau “The Political Awekening”-  “ After this (I recall with painful memory) I left the assembly with a few old faithfuls who accompanied me to the car, but the rest of the assembly continued with their deliberations without even a break of a few minutes to bid me farewell”.

Terdapat juga bekas2 pemimpin selepas persaraan, mereka sering dipanggil oleh pusat2 pengajian tinggi dalam dan luar negara untuk berkongsi pengalaman bersama tokoh2 terkemuka yg lain untuk menyampaikan ucaptama kepada warga penuntut dan pemimpin2 muda generasi yg akan datang seperti Tun Dr Mahathir sendiri. Jasa2 mereka sering dikenang dengan dianugerahkan Doktor Kehormat dan berbagai lagi.

Sebaliknya ruang2 persaraan Kadir Sheikh Fadzir diisi dengan penglibatan beliau dalam himpunan haram Bersih 3.0. Kehadiran beliau dengan baju T kuning dalam perhimpunan bersih kelihatan seperti badut sarkas yg sedang juggle ‘bebola’ warna-warni di dalam persembahan sarkas.

Isi ucapannnya lebih kepada sekadar ‘ride along’ atau tumpang sekaki isu yg dibangkitkan oleh Anwar Ibrahim dan Ambiga. Air mukanya lebih kepada kerut kekeciwaan tidak diberi habuan oleh Kerajaan DS Najib bukannya kekeciwaan seorang pejuang tulin seperti tokoh2 PKM Abdullah CD, Rashid Maidin dan Shamsiah Fakeh.

Kekecewaan Kadir Sheikh Fadzir atau lebih mesra dengan panggilan Tok Kadiaq di kalangan orang Kedah jelas kelihatan apabila beliau berdegar2 menghentam parti dan pemimpin yg satu ketika banyak berjasa kepada beliau. Kesimpulannya, ‘the moral of the story’  tidak siapa dapat menduga bagaimana kesudahan seseorang politikus itu. Ada yg endingnya sebagai pejuang yg dikenang sepanjang zaman penuh dengan prinsip perjuangan dengan terpahat kukuh di dalam tinta sejarah, ada pula yg pupus kerana ketinggalan zaman. 

Udah2lah tu Kadiaq ... janganlah ditunjukkan sangat kebodohan tu ....
Read Full 6 comments

Anwar vs 1 Bilion Umat Islam


Kedah Times petik dari posting sahabat Ee Si Kucing. Kita sama-sama hayati dan fikirlah siapa Anwar sebenarnya.

Jika seorang boleh mengatakan 1 bilion umat Islam sebagai mudah marah dan beremosi, apakah ianya benar?

Benarkah 1 bilion umat Islam bermasalah atau hanya seorang saja yang bermasaalah iaitu Anwar?

Tepuk dada tanya iman.

Apakah Anwar telah keluar dari Islam dan menjadi Yahudi Laknatullah?..
by Ee Si Kucing on Thursday, 27 September 2012 at 02:12 ·

Ee rasa apa yang dikatakan dan disokong oleh Anwar Al Juburi dalam akbar Britain,The Scotsman baru-baru ini bahawa "Jiwa orang Islam ada masalah, mereka mudah marah dan beremosi".. 

Dalam artikelnya yang bertajuk "Eddie Barnes: Tough challenge to heal the divides in Malaysia" di New Straits Times baru ini.  Anwar Al Juburi memberikan kata-kata merujuk kepada bantahan umat Islam seluruh dunia termasuk rakyat negara ini yang membantah filem yang menghina Islam. Pada Ee sebenarnya Anwar Al Juburi lebih buruk dan beliau mengidap penyakit hasad dan masalah jiwa yang melampau kerana menghasut rakyat agar memberontak dalam bersih kerana terlalu mengidamkan jawatan Perdana Menteri. Apa yang Ee nampak Anwar lebih parah kerana apa yang beliau lakukan bukan kerana memperjuangkan Islam sebaliknya kerana mabuk untuk berkuasa demi kepentingan peribadi akibat dendam sanggup membohongi rakyat. 

Pada Ee jika Anwar mengatakan jiwa orang Islam ada masalah, mudah marah dan beremosi apakah beliau sendiri bukan dari kalangan orang Islam? 

Apakah Anwar merasakan dirinya tidak mempunyai agama?

Apakah Anwar telah keluar dari Islam dan menjadi Yahudi Laknatullah?

Apakah Anwar merasakan dirinya bukan dari kalangan ummad Nabi saw?

Jika selama ini Anwar sanggup menghasut rakyat menjadi pengkianat kepada tanah air sendiri dengan membuat demonstrasi sehingga mencetuskan huru-hara dalam negara semata mengharapkan negara menjadi kucar-kacir dan beliau boleh merampas negara dan menjadi Perdana Menteri tanpa melalui proses PRU, kini beliau merasakan bahawa dirinya tidak menghadapi masalah jiwa dengan mengata orang Islam yang membuat demonstrasi membantah filem yang menghina Islam sebagai menghadapi masalah jiwa, mudah marah dan beremosi.

Ee ingin memberi ingatan kepada rakyat negara ini sedarlah! Bangunlah.. Wahai anak anak Melayu Islam.. Kamu mabuk dengan politik ikut ikutan... Kamu tak kenal intan permata... Kaca kamu genggam kuat kuat.. Kamu katakan intan berlian permata... Dik kerana dah terlalu mabuk terkena air hasutan.. Dari pemimpin Melayu derhaka jahanam yang hasad dan gila kuasa... Sedarlah! 

Ingatlah, bahawa Anwar bukanlah pemimpin yang baik apabila mengajar kamu membuat kerosakkan pada agama, bangsa dan negara tanpa kamu sedari. Dengan kemahirannya membelitkan lidah kamu telah terpedaya serta tertipu oleh kepandaiannya berlakun dan bersendiwara..

Bangunlah! Wahai bangsaku dalam 1Malaysia pada PRU 13 kelak dengan mengkuburkan sedalamnya Anwar Ibrahim dan kuncu-kuncunya dalam pakatan haram mereka. Marilah kita bersatu dalam 1Malaysia dengan memberikan sokongan yang besar dan memberikan mandat sepenuhnya kepada kerajaan pimpinan UMNO untuk yang telah banyak berjasa kepada kita semua tanpa mengira bangsa dan agamanya. Marilah kita bersatu dalam 1Malaysia demi agama, bangsa dan negara.

So.. kamu fikirkanlah sendiri...
Read Full 0 comments

Dajjal dah hantar panglimanya

Memang dasar musang berbulu ayam, biawak lidah bercabang, harapkan pagar makan padi dan pelbagai lagi boleh kita sebut tentang Anwar. Tetapi masih ada segelintir orang Melayu Islam yang mempercayai dia dan sanggup tidur atas jalan demi Anwar.

Begitulah sifat Dajjal. Dia boleh mempengaruhi manusia dengan pelbagai janji sehingga mereka sanggup mati katak demi dia.

Anwar ibarat dajjal kecil yang dihantar sebagai penanda akan kehadiran Dajjal besar.

Tapi yang sedihnya PAS yang asyik melaung tentang Islam menjadi pengikut setia dajjal kecil ini.

KUALA LUMPUR, 26 Sept - Presiden Jalur Tiga (JATI), Dato' Dr. Hasan Mohamed Ali hari ini membidas kenyataan Ketua Umum Pakatan Rakyat, Dato' Seri Anwar Ibrahim yang mendakwa "umat Islam mempunyai masalah dalam jiwa mereka" dua hari lalu di London baru-baru ini.

Bagi bekas Exco Kerajaan Negeri Selangor itu, kenyataan Ketua Pembangkang tersebut menggambarkan satu penghinaan terhadap umat Islam dan tidak sensitif terhadap komitmen masyarakat Islam yang bangun menentang sebarang usaha memperlekehkan umat Muhammad SAW.

"Untuk mengatakan umat Islam 'mempunyai masalah dalam jiwa mereka' sebagaimana yang disebut Anwar Ibrahim di London 2 hari lalu, bagi saya ini adalah satu kenyataan yang tidak sepatutnya keluar dari mulut seorang pemimpin Islam"- katanya kepada pemberita dalam sidang media dikediamannya disini hari ini.

ADUN Gombak Setia itu juga mengjangkakan masyarakat Islam akan terus dihina dan ditekan. Lantas yang demikian, tidak terlintas di fikiran beliau Pakatan Rakyat mampu menangani isu-isu yang melibatkan maruah dan martabat Islam.

"Kenyataan-kenyataan yang dikeluarkan oleh pemimpin Pakatan Rakyat telah benar-benar merobek hati dan perasaan masyarakat Islam"- tambahnya lagi.

Sehubungan dengan itu, Hasan Ali mendakwa kenyataan Anwar Ibrahim di London 2 hari lepas menjejaskan aqidah dan keimanan seseorang Muslim lantas menyerahkan kepada para ulama untuk membuat penilaian.
Read Full 0 comments

ANWAR PERLEKEH UMAT ISLAM TENTANG PENGHINAAN RASULULLAH SAW???


Bagai nak rak mencanang buat tazkirah sana sini. Konon nak menunjukkan kelayakkannya sebagai pemimpin berjiwa Islam. Kononnya hanya dialah yang lebih terbaik berbanding dengan orang lain. Dah tu rela menjadi imam solat , konon nak menunjukkan kreteria pemimpin mampu memimpin umat Islam.
Tetapi.....

Ketika majoriti umat Islam di seluruh dunia membantah filem Innocence of Muslims yang menghina Nabi Muhamad SAW, Anwar Ibrahim pula bertindak sebaliknya dengan menempelak tindakan bantahan itu sebagai beremosi dan cepat melenting.

"Tindak balas ganas terhadap filem yang menghina Islam, dia (Anwar) bersetuju bahawa terdapat satu 'masalah dalam jiwa umat Islam..mudah marah dan emosi," lapor Eddie Barnes, wartawan The Scotsman, media terbitan British, ketika menemu bual Anwar semasa Ketua Pembangkang itu melakukan lawatan ke United Kingdom baru-baru ini.

Wartawan The Scotsman melaporkan kata-kata Anwar itu dalam artikel yang bertajuk, "Eddie Barnes: Tough challenge to heal the divides in Malaysia". Wawancara itu turut dimuat turun di laman peribadi Anwar, anwaribrahimblog.com.

Ketika disoal tentang bantahan pemerintah Malaysia terhadap filem itu, Anwar berkata, "mereka berpura-pura bercakap membela Islam apabila mereka terang-terangan korup dan tidak adil. Itulah sikap kumpulan yang sedang memegang kuasa"

Eddie Barnes juga turut melaporkan cemuhan Anwar terhadap langkah kementerian pendidikan Malaysia yang menerbitkan satu garis panduan mengenal pasti kecenderungan homoseksual di kalangan pelajar, sebagai langkah 'gila'.

Pada tahun 2009, Anwar turut mengeluarkan kenyataan yang hampir sama ketika berceramah dalam program 'Muslim Christian Interfaith Conference' di Perth, Australia. ( Boleh jejak di youtube berpandu gambar yang pu3 sertakan di atas)

Dalam ceramah di hadapan majoriti penganut Kristian Australia itu, Anwar memperlekehkan umat Islam Pakistan yang berdemonstrasi membantah Kartun Denmark (Danish Cartoon), karikatur yang menghina Islam dan Nabi Muhamad SAW.

Kartunis Denmark, Kurt Westergaard, disifatkan menghina Islam kerana melukis wajah Nabi Muhammad SAW dengan memakai serban yang bentuknya mirip sebutir bom.

Karikatur yang disiarkan oleh beberapa akhbar utama Denmark itu telah menimbulkan kemarahan umat Islam di seluruh dunia.



Petikan dari Pewaris Anak bangsa
Read Full 0 comments

Jangan Lepaskan Koo Ham Dari Tindakan Undang-Undang

Selasa, 25 September 2012

Kedah Times nak mengajak PAS bersama dalam isu ini. 

Cuma apakah PAS berani? Ianya amat berkait rapat dengan perjuangan menegakkan Islam. 

Apakah PAS lebih takut kepada DAP dari Allah?

Bahang kemarahan sebahagian umat Islam mungkin sudah sedikit reda selepas Ngeh Koo Ham meminta maaf atas keterlanjurannya, namun hakikatnya ia tidak bermakna Pengerusi DAP Perak itu sudah boleh menarik lafaz lega.

Mesej dari twitternya yang mempertikaikan kesungguhan umat Islam membantah filem Innnocence of Muslims terbukti adalah satu bentuk penghinaan yang mendedahkan betapa tidak sensitifnya pemimpin DAP itu terhadap hati nurani orang Islam.

Paling mengguris hati bila komen negatif oleh Koo Ham itu umpama sengaja menyimbah minyak pada api yang sedang menyala. Satu langkah songsang yang seperti sengaja mahu mengundang amarah khalayak ramai.

Kerosakan sudah berlaku dan ia tidak dapat diperbetulkan dengan hanya sekadar melalui permohonan maaf sahaja. Sesuatu perlu dilakukan supaya keceluparan dan keterlanjuran sedemikian tidak lagi berulang.

Sejak negara mengalami tsunami politik tahun 2008 yang menyaksikan DAP muncul sebagai pembangkang yang kuat, sudah acapkali sensitiviti umat Islam diuji manakala kesucian agama Islam sengaja diperlekehkan.

Koo Ham bukanlah orang pertama dari kalangan pemimpin DAP yang tidak mempedulikan sensitiviti umat Islam. Sudah kerapkali DAP melahirkan pemimpin yang akal pendek dan sering bertindak sedemikian rupa.

Sebelum ini DAP pernah menjuarai isu kalimah Allah s.w.t yang mahu diguna pakai oleh pendakwah dan penganut Kristian. Beberapa ketika sebelumnya ayat-ayat suci Al-Quran dibaca sesuka hati oleh pemimpin politik bukan Islam untuk memenuhi selera politik DAP.

Lama sebelum itu ada kalangan pemimpin DAP mempertikaikan kewajaran meletakkan tulisan jawi pada papan tanda jalan.

Malah kesucian Rumah Allah s.w.t seperti surau dan masjid juga pernah beberapa kali tercemar gara-gara dijadikan pentas politik oleh beberapa pemimpin DAP yang berlagak umpama tok imam dan ustaz bertauliah dengan menyampaikan 'tazkirah' di ruang utama solat.

Semua kelakuan itu berlaku tidak sahaja menjadi saksi betapa rendahnya kefahaman dan sensitiviti para pemimpin DAP malah membuktikan betapa perlunya satu langkah tegas untuk membendungnya dari berlaku lagi di kemudian hari.

Justeru itu, langkah pengajaran berbentuk hukuman tertentu perlu diambil segera. Koo ham perlu melalui proses tersebut dan dia tidak boleh dilepaskan begitu sahaja dari tindakan undang-undang.

Jika tidak, dikhuatiri selepas ini makin ramai penyokong dan pemimpin DAP yang berkongsi fahaman serupa seperti Koo Ham muncul dan menimbulkan ketegangan dalam masyarakat kita yang berbilang agama dan bangsa ini.
Read Full 0 comments

DAP Wajib Hukum Ngeh Koo Ham


Kita setuju dengan pandangan Dato’ Seri Najib,  iaitu ‘kerosakan telah pun berlaku’ dalam mengulas permohonan maaf oleh Ngeh Khoo Ham, Pengerusi DAP Perak yang mempersoalkan tindakan demonstrasi protes terhadap filem yang menghina Rasulullah SAW sebagai membuang masa dan tenaga.   

Lebih-lebih lagi apabila Koo Ham terlebih dahulu sebelum itu dilaporkan enggan meminta maaf.  Ini menunjukkan bahawa permohonan maaf yang dilakukannya bukan kerana ikhlas tetapi kerana tidak tahan menghadapi tekanan dan kecaman rakyat.  

Kini, walaupun Koo Ham memohon maaf dan menarik balik kenyataannya, beliau tidak mungkin mampu merawat luka di hati umat Islam sepertimana juga beliau mungkin mampu memulihkan kembali kerosakan yang dilakukannya terhadap imej parti DAP yang sedia dilihat rasis, chauvinis dan tidak sensitif.  

Justeru, DAP tidak ada pilihan selain dari menghukum Koo Ham dengan hukuman yang setimpal.  DAP perlu membuktikan bahawa ia adalah parti yang mengotakan apa dikata dan mempraktikkan apa yang dihujahkan iaitu kesamarataan total, tidak rasis serta sesuai untuk semua kaum.  

Kita percaya, jika kaum Melayu yang memperlekehkan agama kaum India atau Cina, DAP pasti merupakan orang pertama mengecam dan mengasak tindakan berat dikenakan terhadap Melayu tersebut sambil menuduh UMNO menjadi dalang.  Tetapi, kenapakah DAP tidak langsung menunjukkan sensitiviti yang sama apabila agama Islam yang menjadi sasaran?   
Tidak salah rasanya jika dikatakan bahawa DAP sebenarnya tidak pernah menghiraukan tuduhan rasis terhadap mereka, kerana ia adalah sesuatu yang benar dan mungkin dibanggakan oleh mereka.   Malah, DAP juga kelihatan cukup berat walaupun untuk berpura-pura baik dengan kaum lain, terutama Melayu.   

Bagi DAP, kaum Cina perlu berada di atas kaum-kaum lain di Malaysia dan tidak perlu menghormati atau bertolak ansur dengan sesiapa.  Sikap ini amatlah tidak konsisten dengan prinsip ‘kesamarataan total’ yang dilaungkan mereka sedangkan di masa yang sama mereka sering menuduh UMNO sebagai rasis dan berat sebelah. 

Namun, UMNO terbukti cukup telus dan sedia mengambil tindakan terhadap mana-mana pemimpinnya yang telah mengguris hati rakyat dari mana-mana kaum pun.  

Antara yang terpaksa menerima akibat dari kesilapan seperti itu ialah Datuk Nasir Saffar, pegawai Khas Bahagian Komunikasi bagi Perdana Menteri.  Kes Datuk Nasir tidak begitu kukuh kerana beliau didakwa mengeluarkan kata-kata berbaur rasis terhadap pelancong dari Cina dan India yang ramai mengunjungi negara ini untuk melacur atau meminta sedekah yang mana merupakan fakta atau hakikat.  Beliau bukannya merujuk kepada kaum Cina dan India yang menjadi warganegara Malaysia.  Walaubagaimanapun, beliau tetap diarahkan meletakkan jawatan dan meminta maaf kepada kaum Cina dan India kerana UMNO mengambil kira hati kaum Cina dan India yang telah terguris.  

Begitu juga dengan Datuk Ahmad Ismail yang digantung keahlian UMNO selama 3 tahun kerana menggelar kaum Cina dan India sebagai pendatang.  Kenyataan tersebut juga bukanlah sesuatu yang salah kerana memang benar nenek moyang kaum Cina dan India merupakan pendatang negara ini dan sikap anak-cucu mereka hari ini juga masih membawa semangat dan ‘roh’ negara asal nenek moyang mereka.   Dengan itu, dari satu segi, kenyataan Datuk Ahmad Ismail masih boeh diperdebatkan tetapi kerana UMNO berpegang kepada prinsip memelihara sensitiviti semua kaum, maka beliau tetap dikenakan tindakan.  
Jelas, walaupun DAP sering menuduh UMNO sebagai rasis tetapi UMNO telah membuktikan sebaliknya.   Yang jelas bersikap rasis, hanyalah DAP dan DAP semata-mata - dari dahulu sehingga kini dan selama-lamanya. 

Dalam kes Adun DAP Kota Alam Shah, M. Manoharan yang menghina Jalur Gemilang di laman sosialnya, DAP telah bertindak menggantung beliau selama enam bulan sahaja walaupun perbuatan itu dianggap berat terutama apabila ia melibatkan wakil rakyat yang seharusnya mempunyai semangat patriotik yang tinggi.    Namun begitu, apabila Lim Guan Eng menghina Sultan Johor, iaitu kesalahan yang begitu berat, tidak pula dikenakan apa-apa tindakan oleh DAP.   Bukankah ini menunjukkan sifat rasis dan berat sebelah yang melampau di dalam DAP yang mana mungkin Manoharan telah tidak menyedarinya kerana terlalu sibuk mengampu?

Kini, Koo Ham pula yang berlaku kurang ajar kepada umat Islam, dan kepimpinan tertinggi DAP nampaknya masih ‘kabur’ dan belum membuat kenyataan tegas terhadapnya.  Sedangkan, kes Koo Ham adalah nyata dan tidak dapat diperdebatkan lagi.  Apakah DAP merasa sukar untuk mengambil tindakan ke atasnya kerana beliau seorang Cina?  Apakah DAP merasa sukar untuk memarahinya kerana parti itu juga berkongsi pendapat yang sama dengannya?

Persoalan inilah yang memenuhi ruang fikiran rakyat Malaysia hari ini.  Bagi menjawab persoalan ini, DAP tidak dapat tidak, wajib mengambil tindakan keras ke atas Koo Ham kerana telah dengan tidak bertanggungjawab mencurah minyak ke atas api yang sengaja dinyalakan oleh Nakoula Basseley Nakoula untuk membakar emosi umat Islam. 

Nota : Apa kata PAS? Adakah Big Bro akan jatuhkan hukuman?

Read Full 0 comments

SUARAM-PKR-DAP TIGA SERANGKAI TALI BARUT KUASA ASING


NGO hak asasi, Suaram tidak senang duduk sejak pendedahan bahawa pertubuhan tersebut telah menerima RM2.4 juta daripada dua dana asing itu Open Society Institute (OSI) dan National Endowment for Democracy antara tahun 2005 hingga 2011.

OSI di miliki oleh George Soros, penyangak matawang berbangsa Yahudi Poland yang pernah memporak perandakan ekonomi negara-negara Asia Tenggara pada tahun 1997.
Serangan matawang negara-negara rantau membolehkan  Soros menggaut keuntungan berbilion dolar di atas kesengasaraan beratus juta rakyat serta keruntuhan struktur sosial dan kewangan negara terbabit.

Kesannya masih dirasai sehingga sekarang di negara seperti Indonesia, Filipina dan Thailand yang masih dibebani hutang daripada Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF).

Orang yang samalah membiayai kegiatan Suaram untuk menghentam dan mengkritik kerajaan melalui entiti korporatnya, Suara Inisiatif Sdn Bhd.

NED pula berkait dengan golongan Neocons yang menjadi sahabat karib Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim.

Puak Neocons inilah yang berkuasa disekeliling George W. Bush ketika beliau menjadi Presiden Amerika Syarikat dam merekalah yang mendalangi keputusan pentabbiran Bush untuk menyerang dua negara Islam pada 2003 iaitu Afghanistan dan Iraq.

Ratusan ribu umat Islam di kedua buah negara samada mati atau cedera akibat peperangan yang mana mereka tidak ada sangkut paut langsung.

Kerosakan dan kerugian yang ditanggung pula oleh negara yang diserang sehingga kini payah di nilai dalam wang ringgit kerana terlalu dahsyat kemusnahan yang dilakukan oleh Amerika Syarikat.

NED juga menyalur wang kepada Suaram supaya NGO itu antara lain boleh melaksanakan agenda membawa isu pembelian kapal selam Scorpene oleh kerajaan Malaysia kepada mahkamah Perancis.


Kini Suaram dalam keadaan tertekan kerana pertalian rapatnya dengan dana asing yang membawa agenda yang boleh mengancam kedaulatan dan keselamatan negara telah dibongkar oleh media.

Dalam situasi seperti cacing kepanasan, Suaram bertindak untuk menyaman Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob kerana mendakwa beliau campur tangan dalam proses penyiasatan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) terhadap badan itu.

Satu tindakan yang dilihat 'desperate' dan tidak logik kerana sememangnya SSM berada di bawah pengawasan dan bidang kuasa menteri tersebut.

Untuk menunjukkan bahawa ia mempunyai besar di peringkat antarabangsa, Suaram mengheret 56 NGO tempatan dan antarabangsa untuk menyatakan sokongan kepadanya dan menuntut kerajaan  menghentikan penganiayaan terhadap sekiti mereka itu.

Sekiranya Suaram tidak bersalah dan yakin dana yang diterima dari Soros dan NED adalah bersih daripada segala muslihat dan agenda tersembunyi maka tidak perlu mendapatkan sokongan luar taua terpekik terlolong mendakwa mereka di aniaya kerajaan.

Besar kemungkinan kesemua 59 NGO yang datangnya dari Nepal, Afghanistan, Indonesia, Kemboja, Pakistan, Filipina, Australia, China dan Korea Utara juga bertuankan Soros dan kumpulan Neocons yang berpusat di washington.

Tidak cukup dengan itu, Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang pula mendesak Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (Suhakam) melindungi Suaram daripada 'gangguan' kerajaan.

Mengapa Kit Siang beriya-iya benar memihak kepada Suaram apabila mengetahui NGO itu terang-terangan menerima pembiayaan asing?

Sedikit penyelidikan akan menemukan kaitan rapat antara Suaram, Anwar dan DAP.

PKR yang diterajui oleh Anwar sudah dikuasai unsur sosialis, DAP pula memang berkiblat kepada fahaman sosialisme sejak ditubuhkan manakala Suaram pula dipimpin oleh individu sosialis sama yang berselindung di sebalik PKR seperti Tian Chua, Elizabeth Wong dan R. Sivarasa.

Mungkin kerajaan Malaysia melihat dan mendapat pelajaran cara mana Presiden Rusia, Vladimir Putin mengajar organisasi seperti Suaram yang bersembunyi disebalik slogan hak asasi di negaranya. 

Semasa menyambut kemenangannya dalam pilihan raya presiden Mach lalu, Putin mengambil keputusan mengusir keluar USAID (United States Agency for International Development), sebuah badan yang didokong oleh Jabatan Negara Amerika Syarikat kerana di dakwa mengancam kedaulatan negara Rusia.

Ini terbukti apabila Putin mengatakan USAID membiayai badan-badan bukan kerajaan di Rusia yang kononnya memperjuangkan hak asasi rakyat seperti juga kes Suaram di Malaysia.

Rupa-rupa badan-badan tersebut secara senyap menghasut rakyat Rusia supaya memberontak dan mengadakan tunjuk perasaan secara besar-besaran semasa kempen pilihan raya dengan tujuan untuk menghalang kemenangan Putin.

Di Malaysia juga kes sama berlaku di mana Suaram bersama-sama NGO yang sekepala dengannya dan dibiayai daripada sumber yang sama mengadakan beberapa siri demonstrasi yang berakhir dengan rusuhan jalanan seperti Bersih 1.0 dan 2.0 serta Himpunan Janji Bersih, Himpunan Anti ISA, demonstrasi Air Selangor dan banyak lagi aktiviti lain yang boleh ditakrif sebagai anti kerajaan dan mengancam keselamatan negara.

Kalau Rusia tendang keluar USAID yang menjadi dalang kekacauan di Rusia mungkin juga Malaysia boleh mengambil tindakan yang sama terhadap NGO-NGO balaci kuasa asing ini sebelum mereka menjadi lebih melampau.
Read Full 0 comments

Hudud: Kit Siang 'Terajang' Nik Aziz


Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat beberapa hari lalu dalam satu kenyataan retoriknya menegaskan bahawa perlaksanaan hukum hudud di Malaysia tidak boleh dilengah-lengahkan lagi. 

Nadanya tidak jauh berbeza dengan janji Presiden PAS, Hadi Awang di penghujung 1990-an yang mahu melaksanakan hukum hudud di Terengganu sebaik sahaja belum sempat ayam jantan habis berkokok.

Sejak itu hingga saat ini, sudah beratus ribu ekor ayam jantan telah serak anak tengkuknya berkokok saban pagi subuh namun hingga kini realiti perlaksanaan hukum hudud tidak pernah kelihatan.

Janji ditaburi dan kerap dimungkiri, itu perwatakan yang telah lama sebati dengan mana-mana sahaja pemimpin PAS.

Pun begitu, percayalah makin nak dekat musim pilihanraya, Nik Aziz dan pemimpin PAS yang lain tetap akan memainkan jua isu hudud sekurang-kurangnya untuk mengurangkan impak kejatuhan pengaruhnya dikalangan umat Islam.

Walau dikalangan sebahagian besar umat Islam amat faham kenyataan Nik Aziz itu hanyalah satu siaran ulangan yang berbentuk retorik dan propaganda kosong sahaja yang tarafnya sama seperti janji yang taburi oleh Hadi Awang, namun ia tetap mengundang 'serangan balas' dari sekutu kesayangan PAS iaitu DAP.

Dalam reaksi segeranya terhadap kenyataan Nik Aziz itu, Karpal Singh selaku Pengerusi DAP Pusat telah memberi amaran bahawa isu perlaksanaan hudud yang dicanang semula oleh PAS itu bakal menjahanamkan pakatan pembangkang yang dianggotai oleh DAP, PKR dan PAS.

Rentetan dari amaran tersebut, seperti biasa Nik Aziz berubah monyok bangang tak keruan, mulalah dia bersilat lidah memusing cerita dengan menyalahkan pula UMNO - satu tabiat biasa yang diamalkannya tiap kali tersepit dan terhimpit. 

Melihat Nik Aziz merapu-rapu dan monyok macam tikus kesejukan ditimpa hujan, tidak semena-mena Penasihat DAP Pusat, Lim Kit Siang pula membuka mulut mengulas polemik hudud. Katanya, sekalipun PR berjaya menguasai pemerintahan pusat, hudud tetap tidak akan dilaksanakan.

Menurut Lim lagi, tiada ruang untuk perlaksanaan hudud yang dicanang oleh PAS kecuali jika persetujuan secara sebulat suara dicapai. Dengan kata lain, angan-angan PAS berkenaan hudud memerlukan kebenaran rasmi dari DAP dan PKR. 

Sama ada Lim mahupun Karpal, walaupun mereka tahu retorik Nik Aziz dalam mencanang kembali isu hudud hanyalah untuk menarik semula perhatian pengundi Islam tambahan pula sejak akhir-akhir ini menunjukkan pengaruh PAS sudah semakin merosot.

Tapi kesempatan ini sebenarnya dilihat peluang terbaik untuk DAP menunjukkan taringnya sebagai abang besar kepada PAS supaya imejnya dikalangan pengundi non muslim terus meningkat naik. 

Reaksi Lim kali ini saling tak ubah seperti 'penerajang' singgah ke muka Nik Aziz. Memedihkan tapi cukup untuk menjadi pengajaran pada PAS supaya menyedari statusnya dalam PR bukan sahaja lebih rendah dari DAP malah sudah setaraf seperti keldai tunggangan sahaja layaknya.
Read Full 0 comments

KUIN : Keluar sijil PONDOK


Kesian Kedah Times kepada 7 orang pelajar ijazah  Sarjana Muda AlQuran yang naik di atas pentas konvo menerima sijil mereka yang akhirnya diberitahu TIDAK diiktiraf MQA.

Ini membawa maksud yang sijil yang diperolehi selepas beberapa tahun berhempas pulas belajar tidak laku untuk digunakan samada melanjutkan ke peringkat yang lebih tinggi atau digunakan untuk memohon pekerjaan.

Taraf mereka hanya lepas pengajian pondok sahaja. Malah Kerajaan persekutuan mengiktiraf pelajar lepasan pondok dengan memberi pelbagai insentif untuk memajukan diri mereka.

Belanja benar sudah dibuat, beberapa tahun telah didedikasikan kepada pembelajaran di KUIN, akhirnya sijij yang diperolehi tidak diiktiraf.

Kedah Times menyalahkan pihak Kerajaan Negeri sebagai BOS nombor satu kerana melantik mereka-mereka yang nampaknya macam tidak layak untuk mentadbir KUIN. 

Dan ini membuktikan yang pentadbiran PAS Kedah amat lemah dan hanya banyak bercakap dari bekerja.

ALOR SETAR - Kerajaan negeri Kedah disaran supaya menubuhkan jawatankuasa khas bagi memantau dan mengkaji perjalanan pengurusan Kolej Universiti Insaniah (Kuin) kerana timbul banyak isu membabitkan kolej universiti itu sejak kebelakangan ini.

Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri (DUN), Datuk Seri Mahdzir Khalid berkata, pelbagai masalah dihadapi Kuin antaranya melibatkan kewangan dan program-program yang ditawarkan.

"Pada majlis konvokesyen Kuin 17 September lalu, tujuh graduan kumpulan pertama program Ijazah Sarjana Muda al-Quran tidak dapat sijil mereka sebab tidak mendapat akreditasi penuh daripada Agensi Kelayakan Malaysia (MQA).

"Perkara ini adalah sangat malang dan sedih bagi graduan-graduan yang susah payah belajar tapi akhirnya tidak mendapat ijazah," katanya pada sidang media di sini hari ini.

Sehubungan itu beliau berkata satu jawatankuasa khas perlu ditubuhkan secepat mungkin bagi menyiasat perkara ini kerana dapat dilihat dengan jelas pihak pengurusan Kuin alpa sehingga berlaku satu kesilapan yang sangat besar.
  
Akhbar tempatan pada Isnin melaporkan tujuh graduan terkejut apabila ijazah yang diperoleh pada konvokesyen Kuin, 17 September lalu tidak diiktiraf kerana dokumentasi yang diserahkan kepada Hal Ehwal Akademik (HEA) untuk dipanjangkan kepada MQA ditolak, atas alasan ia tidak menepati format ditetapkan.

Mahdzir berkata akibatnya graduan terbabit tidak dapat menyambung pengajian di peringkat sarjana di institusi pengajian tinggi (IPT) lain, selain tidak dapat membuat permohonan kerja dengan sektor awam.

"Selain menghadapi masalah itu, saya difahamkan Kuin turut menghadapi masalah lain iaitu tindakan mahkamah kerana gagal menjelaskan hutang dengan beberapa pihak.

"Saya mendapat maklumat terbaharu mengenai bangunan yang digunakan untuk pengajian Teknologi Maklumat akan disita kerana gagal menjelaskan sewa selama sembilan bulan," katanya.

Beliau berkata Kuin perlu menyelesaikan masalah berkenaan secepat mungkin kerana ia akan menjejaskan kredibiliti kolej universiti itu selain memberi persepsi buruk kepada masyarakat.- Bernama
Read Full 0 comments

Musuh Islam sudah jejak kaki di bumi Malaysia


Nampaknya musuh-musuh Islam sudah tidak perlu belayar atau terbang untuk menjajah atau menghuru-harakan bumi bertuah ini.

Apa yang perlu mereka lakukan ialah menyalurkan dana kewangan terus kepada rakyat tempatan yang mereka sudah pasti tidak cintakan tanahair ini lagi.

Rakyat Malaysia ini boleh dianggap musang berbulu ayam atau gunting dalam lipatan. Dengan sedikit anugerah kewangan dari musuh Islam, mereka sanggup melakukan apa saja arahan demi menghancurkan apa yang sedang dinikmati.

Suaram yang hampir semua pemimpin-pemimpin utamanya adalah ahli PKR atau DAP sudah menjadi talibarut musuh negara dan Islam. Mereka menjadi pusat untuk penyaluran kewangan untuk aktiviti-aktiviti penjajahan alaf baru.

Dan PAS tidak ketinggalan menumpang se kaki. Dengan berada bersama PR, mereka menikmati serba sedikit bantuan musuh Islam yang disalurkan melaui NGO ini.

Apakah LOGIK PAS menggunakan dana musuh Islam untuk menegakkan Islam?

Ini pakar-pakar pemikir PAS yang rata-rata berkelulusan SPR dan SPM untuk memerah otak menjawab.

Suaram dan Dana Asing:  PR Wajar Disiasat Juga

Apabila Suaram terdedah sebagai menerima dana daripada National Endowment for Democracy (NED) dan Open Society Institute (OSI), antara pihak yang paling gelabah dan bersungguh-sungguh membela Suaram ialah Pakatan Rakyat (PR).   

Ini tentulah tidak mengejutkan kerana seluruh rakyat telah pun maklum bahawa individu-individu yang menerajui Suaram adalah juga individu-individu yang berada di dalam PR.  

Justeru, masuk akallah apabila setiap apa yang diperjuangkan Suaram, dan setiap fitnah yang keluar dari mulut mereka adalah bertujuan untuk menjatuhkan kerajaan BN untuk digantikan dengan PR.   Antaranya, memfitnah kerajaan dan kepimpinan tertinggi sebagai terlibat dalam rasuah dan pembunuhan dalam pembelian kapal selam. 

Kini, setelah Suaram terbukti menerima dana dari pihak asing maka tidak salah jika kita mengatakan bahawa PR juga menerima dana dari pihak asing.  Ini kerana PR dan Suaram berkongsi ‘jasad’ dan ‘roh’ yang sama, cuma memakai nama berbeza.  

Dengan fakta ini, maka seharusnya PR juga disiasat secara terperinci mengenai hubungan mereka dengan pihak asing.  Apatah lagi, pihak yang menghulurkan dana tersebut iaitu NED dan OSI, masing-masing mempunyai kaitan dengan Zionis dan pedagang matawang, George Soros yang pernah mengakibatkan kejatuhan ekonomi terburuk di rantau ini pada tahun 1997/98.  

Walaubagaimanapun, berkat kebijaksanaan kepimpinan negara pada ketika itu iaitu Tun Dr. Mahathir Mohamad, maka Malaysia terselamat dari mengalami nasib yang sama dengan jiran-jirannya.    Lanjutan dari itu, niat dan kegiatan Soros terbongkar malah beliau telah menerima kecaman hebat secara langsung serta digelar ‘penyangak’ oleh Tun Dr. Mahathir Mohamad.   Akibatnya, Soros kini terkenal sebagai penyangak bertaraf dunia dan beliau tidak lagi dapat menafikannya.  


Serangan ekonomi oleh Soros dikaitkan dengan tindakan Menteri Kewangan yang juga Timbalan Perdana Menteri ketika itu iaitu Anwar Ibrahim yang semakin rakus ingin mengambil-alih kuasa tertinggi negara.  Anwar, telah bertindak mengikut telunjuk barat melalui IMF dengan menaikkan kadar faedah pinjaman sehingga menyebabkan negara hampir bangkrap.  

Difahamkan, tindakan Anwar tersebut adalah untuk menaikkan kemarahan rakyat serta ‘mempercepatkan’ pengunduran Tun Dr. Mahathir agar Anwar dapat menaiki takhta.   Alhamdulillah, segala perancangan Soros dan Anwar tidak menjadi.  Apa yang berlaku ke atas Anwar selepas itu, kini menjadi sejarah yang tidak dapat dipadam lagi.  

Nampaknya apa yang tidak dapat dipadamkan juga ialah hubungan yang telah wujud sejak sekian lama antara Anwar dan Soros yang masih berterusan melalui Suaram. 

Selain Soros, Anwar juga mempunyai hubungan yang rapat dengan NED yang merupakan satu daripada beberapa pertubuhan yang diwujudkan oleh Amerika/Zionis untuk menakluk dunia melalui apa yang dipanggil ‘pertukaran rejim’.   

Malah, Anwar pernah menulis surat dalam nada mesra kepada Carl Gershman, iaitu Pengurus Dana dan Presiden NED.  Surat yang bertarikh 18 Jun 2007 yang ditandantangani oleh Anwar sendiri telah dihantar kepada Gershman beberapa bulan sebelum PRU-12, bertujuan untuk memohon bantuan NED untuk menghadapi pilihanraya.  

Antara cabang-cabang NED yang lain ialah National Democratic Institute for International Affairs (NDI), International Republican Institute (IRI), the American Center for International Labor Solidarity (ACILS) Center for International Private Enterprise (CIPE).

Selain itu, operasi ‘pertukaran rejim’ ini juga dibantu oleh International Federation for Human Rights (FIDH), Freedom House, Reporters Without Borders (US Chapter), HRW (Human Right Watch), AI (Amnesty International) dan semestinya, OSI (Open Society Institute).

Di Malaysia pula, selain dari Suaram, portal berita pro-pembangkang iaitu Malaysiakini juga disenaraikan antara penerima dana NED.  

AI, HRW dan Malaysiakini sememangnya terkenal dalam menyokong Anwar Ibrahim dan PR melalui kenyataan media, artikel-artikel dan berbagai-bagai cara.  Manakala IRI pula pernah mengadakan bengkel pilihanraya untuk melatih PKR mengambil alih kuasa.  Antaranya, IRI menyarankan pemakaian baju mengikut satu-satu warna pilihan bagi menggambarkan sokongan rakyat terhadap mereka.  Untuk itu, kita dapat melihat modus operandi yang sama di Thailand iaitu baju merah dan di Malaysia pula baju kuning (BERSIH). 

Secara umumnya, strategi ‘pertukaran rejim’ ini tidak banyak berbeza di semua negara sasaran, iaitu mencetuskan kemarahan rakyat terhadap kerajaan melalui kejatuhan ekonomi, memburukkan imej kepimpinan sedia ada sebagai diktator, korup dan kejam, memberi dana agar pemimpin boneka pilihan mereka berjaya memenangi pilihanraya ataupun jalan terakhir ialah pemberontakan agar pemimpin boneka mereka dapat mengambil alih kuasa melalui jalan belakang.  

Sehingga kini, mereka telah berjaya melakukannya di begitu banyak negara di dunia sejak bertahun-tahun dahulu dan yang paling terkini ialah Mesir, Libya, Tunisia dan Syria.  

Sekadar peringatan untuk semua umat Islam, Al-Quran telah menyatakan bahawa musuh-musuh Islam di kalangan Yahudi ini tidak akan senang selagi umat Islam tidak mengikut mereka.  Oleh yang demikian, tidak hairanlah apabila antara matlamat pertukaran rejim ini ialah selain dari ekonomi, mereka juga ingin memaksa semua negara di dunia menerima dasar liberal dan plural serta membelakangkan ajaran Islam.   

Ini terbukti dengan pendirian Suaram, HRW, OSI, AI yang semuanya mendokong hak asasi LGBT serta giat mengkritik kerajaan kerana menafikannya.  

Sekali lagi ditekankan, bahwa berdasarkan segala maklumat di atas yang telah pun menjadi pengetahuan umum, maka adalah wajar jika Pakatan Rakyat dan Anwar Ibrahim juga turut disiasat bersama-sama Suaram dalam isu menerima dana asing.  

Justeru, sudah terang lagi bersuluh bahawa PR membawa agenda asing, iaitu agenda Yahudi Zionis dan penjajahan cara baru iaitu melalui pemimpin boneka.   Agenda ini tidak mungkin akan menguntungkan rakyat Malaysia, kerana ia berpaksikan kepentingan ekonomi barat semata-mata.  Lebih dari itu, ia juga mendedahkan masyarakat Malaysia kepada risiko kehancuran budaya dan nilai-nilai murni kemanusiaan.  

Kesimpulannya, jika PR memerintah negara ini, akan bermulalah era kejatuhan Islam di Malaysia, iaitu satu-satunya negara Islam yang moden, maju dan aman serta berpotensi untuk terus mara menerajui negara-negara Islam lain ke arah kecemerlangan. 
Read Full 0 comments

PKR, PAS MEMBISU BUKTI RELA DAP HINA ISLAM


Akhirnya setelah empat hari dihentam teruk berhubung komen yang mempersoalkan tindakan umat Islam membantah filem "Innocence of Muslims" dalam laman Twitternya, Ngeh Koo Ham pun meminta maaf pada Khamis lalu.

“Saya menarik balik dan meminta maaf kepada Islam yang tersinggung dengan ‘tweet’ saya kerana ia tidak pernah bertujuan untuk menjadi begitu,” kata Pengerusi DAP Perak itu dalam kenyataan satu perenggannya.

Begitu mudah Ngeh ingin memadamkan api kemarahan umat Islam negara ini terhadap komen beliau yang di anggap amat tidak sensitif dan bersifat provokatif.

Dalam komen Twitter Isnin lalu, Ngeh melontarkan persoalan kenapa orang Islam harus buang masa dan tenaga membantah tindakan seorang individu yang menerbitkan sebuah filem yang menghina Nabi Muhammad SAW.

Persoalannya mengapa Ngeh yang juga Ahli Parlimen Beruas dan juga ADUN Sitiawan mengambil masa terlalu lama untuk memohon maaf dan menyedari keterlanjuran kata-katanya tersebut.

Alangkah ceteknya pengetahuan Ngeh mengenai Islam yang sudah menjadi rakyat negara ini dan bercampur gaul dengan masyarakat berbilang kaum lebih daripada setengah abad hidupnya?

Adakah selama beliau berada di bumi Malaysia ini tidak terlintas langsung untuk menyelami perasaan serta memahami latar belakang bangsa lain dari segi budaya dan agama selain sifat kecinaan dan agama Kristian yang dianuti.

Lebih daripada itu, komen beliau telah menyingkap kepada rakyat sikap sebenar pemimpin-pemimpin DAP yang tidak boleh mengikis sentimen perkauman yang tebal walaupun cuba menutupnya seboleh mungkin.

Malangnya sungguhpun DAP cuba menjadi harum di mata orang Melayu untuk menutup bau perkaumannya namun bak kata peribahasa Melayu, mulut bau madu, pantat bawa sengat.

Sesekala tersembur juga kalimat-kalimat yang mencerminkan nilai anti-Islam, anti- Melayu yang tersirat di lubuk hati pemimpin DAP seperti Ngeh.

Apatah lagi komen Ngeh itu secara langsung telah mengejutkan sekutu DAP iaitu PAS dan PKR ketika parti itu mendabik dada dan berlagak sombong dan bongkak bahawa rakyat kini menyokongnya.

Lebih parah lagi ia berlaku semasa musim Pilihan Raya Umum ke 13 sudah hampir.

Pemimpin PAS dan PKR berdiam diri dan tidak menempelak Ngeh atas kenyataan beliau itu kecuali seorang dua.

Kalau ada pun ia tidak lebih daripada melepaskan batuk di tangga, jangan dikatakan tidak ada langsung teguran.

Ini membuktikan PAS dan PKR berada dalam keadaan tersepit dan serba salah akibat kenyataan Ngeh itu dan untuk tidak menyimbah minyak ke dalam api, kedua-dua parti mengambil sikap berdiam diri.
Sebenarnya sikap tersebut lagi merbahaya kepada Pakatan Rakyat kerana seolah-olah PAS dan PKR mengabsahkan penghinaan yang dilakukan oleh DAP terhadap Nabi Muhammad SAW.

PKR yang menganuti 'agama' liberalisme dan pluralisme serta menyokong LBGT sudah tentu tidak peduli samada Islam atau Nabi Muhammad SAW di hina atau tidak.

Ini kerana matlamat utama parti itu bukan untuk memperjuangkan agenda Islam dan Melayu tetapi melaksanakan program kuasa asing yang dipertanggungjawabkan kepada Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim.

Sebab itu Anwar sehingga kini membisu seperti orang mati.

PAS pula seperti biasa bersifat hipokrit yang tidak berani langsung menegur DAP yang sudah menjadi taiko.

Di Perak semasa Pakatan Rakyat memerintah selama 11 bulan, yang menjadi Menteri Besar hakiki ialah Ngeh bukannya Nizar Jamaluddin.

DAP muncul juara dalam Pakatan Rakyat apabila memenangi 18 kerusi DUN manakala PAS dan PKR masing-masing enam dan tujuh namun kekangan undang-undang tubuh negeri Perak tidak membenarkan bukan Melayu menjadi Menteri Besar.

Jadi selama tempoh Nizar menjawat Menteri Besar  beliau hanyalah keldai tunggangan Ngeh dan sepupunya Nga Kor Ming yang menjadi kuasa sebenar di belakang pemimpin PAS itu.

Melihat kepada kemelut yang membelit DAP akibat keceluparan mulut DAP, orang Melayu sudah sedar betapa busuknya hati pemimpin parti itu terhadap Islam.

Kalau dahulu DAP bersikap anti-Melayu dan Islam tetapi kini bertambah lagi bukti bahawa tidak ada perubahan langsung dalam pendiriannya, malah ia bermuka-muka berbaik dengan orang Melayu.
Read Full 0 comments

PAS diperalat DAP


Kedah Times ingin sama-sama memperingati penyokong-penyokong PAS supaya menjauhkan diri dari kafir DAP.

Mereka menganggap Islam sebagai perkara remeh dan tidak pernah ada dalam agenda menjadikan Islam agama rasmi Malaysia. Malahan mereka ingin menghapuskan apa yang sudah termaktub iaitu Islam sebagai agama rasmi Malaysia.
Kebencian mereka kepada Islam sudah terbukti dengan pelbagai statement dan perbuatan mereka.

Jika orang Islam berarak menyuarakan kemaraha terhadap penghinaan kepada Nabi kita, mereka katakan membuang masa dan sebagainya. Sebaliknya jika himpunan Bersih untuk merosakkan harta benda awam, mereka sokong.

Tidakkah ini PENENTANGAN SEBENAR TERHADAP ISLAM? Apakah PAS masih tidak nampak?

DAP adalah musush Islam dan mereka sentiasa mencari jalan untuk memusnahkan Islam. 

Kenapa perlu kita bersekutu dengan mereka?


DAP : Melayu Jangan Terpedaya - Utusan Malaysia

Kuala Lumpur : Orang Melayu diigatkan supaya tidak terpedaya dengan DAP yang sama sekali tidak berminat memperjuangkan isu-isu sensitif berkaitan Islam dan ini terbukti dengan tindak-tanduk Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham, baru-baru ini.

Bekas Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim mendedahkan bagaimana dalam mesyuarat dan ceramah DAP, ketika isu Islam dibangkitkan mereka hanya mendiamkan diri.

"Saya ingat lagi bagaimana dalam mesyuarat dan ceramah, andai isu Islam dibangkitkan, mereka akan cuba mengelak daripada berbincang, Kecuali sesekali mereka akan bercakap tentang hudud dan PAS.

"Perbuatan Khoo Ham yang tidak sensitif dengan perasaan masyarakat Melayu Islam tidak menghairankan saya malah sikap itulah pendirian DAP sebenar. Mereka hanya berminat mendapatkan undi melayu bukan perjuangan Islam.

"DAP sering mempamerkan sifat anti-Islam dalam banyak perkara. Sebelum ini, mereka juga membuat kecoh dengan undang-undang pemakaian songkok dalam Dewan Undangan Negeri (DUN). Mereka tidak mempunyai sebarang agenda Islam dalam perjuangan mereka," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia disini hari ini.

Beliau mengulas tindakan Koo Ham yang didakwa mengeluarkan provokasi terhadap hasrat Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin bergabung dengan Dewan Pemuda Pas mengadakan protes terhadap filem kontroversi Innocence of Muslims.

Tweet yang berbunyi : "Khairy mahu umat Islam memprotes Sam Bacile. Ia untuk Islam atau kepentingan politiknya? Adakah umat Islam membuang banyak masa dan tenaga untuk ini?"

Tunku Abdul Aziz membidas sikap pilih kasih yang ditonjolkan oleh DAP yang mempersoalkan umat Islam membuang tenaga dan masa dalam mengadakan protes terhadap filem tersebut.

"Perhimpunan bersih yang memporak-perandakan satu negara kononnya untuk pilihan raya yang lebih bersih, itu elok buat mereka. 

"Mempergunakan pelajar dan golongan muda untuk melakukan demonstrasi haram di jalanan termasuk pada ambang merdeka bukan salah tetapi protes untuk meluahkan perasaan umat Islam adalah membunag masa? sungguh biadap mereka ini," tegasnya.

Tunku Abdul Aziz turut mempersoalkan sikap sambil lewa kepimpinan tertinggi seperti Penasihat DAP, Lim Kit Siang dan setiausaha Agung, Lim Guan Eng yang sehingga ini enggan mengeluarkan kenyataan membidas Koo Ham.

"Bukankah mereka berdua ini sungguh lantang selama ini? Mengapa diam kini? Adakah ini pendirian DAP? Demonstrasi haram di jalanan adalah betul dan protes aman tanda tidak puas hati adalah tidak betul?

"Saya ingin memberi amaran kepada mereka jangan cuba politikkan isu berkaitan dengan agama. Sudah menjadi amalan DAP untuk mempolitikan semua pekara tetapi jangan bermain dengan sentimen orang Islam. Setiap orang Islam mempunyai hak untuk meluahkan perasaan mereka pada bila-bila masa sahaja," katanya.


Beliau turut menggesa rakyat Malaysia khususnya masyarakat Melayu untuk melihat keangkuhan serta perjuangan sebenar DAP dan henti menyokong mereka.

"DAP sering memperlihatkan sikap rasis dalam banyak perkara terutamanya perkara berkaitan agama dan kepercayaan. Janganlah kita terpengaruh dengan janji manis mereka yang kononnya turut berjuang untuk orang Melayu.

"Sedarlah sebelum terus dipergunakan oleh mereka untuk kepentingan mereka sendiri," ujarnya.
Read Full 0 comments
 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates