Ahad, 6 Januari 2013

Layakkah PAS memerintah Kedah

Sekian lama kes Madrasah Salihiyah menjadi buntu akibat tiada apa-apa tindakan dari Kerajaan negeri Kedah, tetapi selesai dengan hanya satu titah dari SPB Agong saja telah menukar segala-galanya. Alhamdulillah.

Kenapa perlu sampai kepada SPB Agong dan baru bole diselesaikan? Kenapa tidak diselesai oleh orang Nombor Satu Kedah saja? Ini yang menjadi persoalan Kedah Times. 

Katanya neger berkebajikan dan Sejahtera, nikmat untuk semua. Kes sebeginipun mereka tidak boleh selesaikan, sebaliknya membiarkan SPB Agong yang menyelesaikannya.

Apakah kes-kes lain seperti keadaan di KUIN, pembalakan di Pedu perlu teguran dari SPB Agong untuk diselesaikan?

Kedah Times sedang rasakan yang PAS memerintah Kedah seolah-olah sultan Kedah sudah tidak wujud. Mereka melakukan apa saja sewenang-wenangnya.

Ingatlah wahai orang-orang besar PAS yang memerintah Kedah, Allah sentiasa memelihara SPB Agong yang juga ketua agama Islam. Jangan sesekali kita mengenepikan mereka. Jangan sesekali memperkecilkan kewujudan mereka. Dan jangan sesekali memikirkan untuk menjadikan negeri dan negara ini wujud tanpa mereka.

2 comments:

abd hamid abdullah berkata...

saya berharap sangat andainya mad sabu jd calun pas parliman pendang. org kubur panjang, tanah merah, sg tiang . padang kerbau , pokok asam titi akar atau padang durian mau pun titi akar tolak je mad sabu ni. dia ni dah rata tempat dah p tanding, kubang krian ,kuala kedah, kuala terengganu semua p jd calun. cuma xberani tanding kat kg pak dia kat tasik gelugur je. tah nape...

taipingcentral_harapan melayu berkata...

salam bro..

Mohon di pautkan blog saya ni ye jika tidak keberatan..

http://taipingcentral.blogspot.com/

Moga ukhuwah sesama kita terjalin erat di alam maya..

Anyway, blog saudara sempoi n terbaeekkk..

Tq Boss..

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates