Isnin, 14 Januari 2013

Oppa Gagau Style..Anwar Marah Tak Dengan Pak Cik Berkopiah Ni?

Salah satu peristiwa yang dikatakan sempat dirakam semasa perhimpunan Shamsidar...

Campur gambar ni dah 2 kemarahan Anwar telah tercetus. PAS patut nasihatkan ahli-ahli dan penyokong-penyokongnya cara betul melayan anggota badan manusia yang bernama punggong ini. Memalukan! Anwar boleh tunjuk cara betul. 

Kedua, Majlis Syura dah keluar kenyataan ini:

Majlis Syura Ulama PAS memutuskan kalimah Allah tidak boleh diterjemahkan ke dalam mana-mana bahasa di dunia kerana ia tidak menepati kehendak sebenar kalimah ini.

“Tindakan menterjemahkan kalimah ‘God’ atau ‘Lord’ dari mana-mana kitab agama bukan Islam kepada perkataan Allah tidak dibenarkan kerana ia salah dari segi makna dan tidak menepati kehedak sebenar,” kata Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Timbalannya, Datuk Dr Haron Din dalam satu kenyataan bersama yang dikeluarkan pada malam Ahad.

Beliau menegaskan penggunaan kalimah Allah dalam penerbitan bagi penganut bukan Islam boleh membawa kepada kekeliruan yang nyata justeru tindakan tersebut perlulah ditegah.

“Kalimah Allah adalah kalimah khusus yang Allah menamakan diri-Nya.

“Kalimah itu tidak boleh diterjemahkan ke dalam mana-mana bahasa di dunia kerana tidak menepati kehendak sebenar kalimah tersebut.

“Demikian juga tidak boleh kalimah asing hendak diterjemahkan kepada kalimah Allah,” menurut kenyataan itu lagi. seterusnya

PR dah jatuh kredibiliti depan rakyat. Nik Aziz nampak sangat main politik kotor. Hari tu sokong hari ni tak sokong. Tak konsisten langsung. 

Oleh kerana Anwar akan marah, Kedahtimes tolong sejukkan sikitlah dengan sokong Anwar. sabar jelah. Hari tu awak jual PAS, hari ni PAS jual awak pulak. 

Nasib badan...

p/s : Kasi tukarlah...Perhimpunan Shamsidar ke Perhimpunan Mengingati Bontot!

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates