Isnin, 25 Februari 2013

Sudahkah UMNO Kedah Bersedia?

KedahTimes petik tulisan Sungguhka. Mungkin benar kata sungguka yang tak perlulah kita cuba mencari keuntungan atas apa yang sedang berlaku sekarang dalam PAS. Mereka sedang bercakaran merebut jawatan MB.

Elok sangat kita tumpukan perhatian dalam memenangi hati rakyat supaya mengundi BN dalam PRU13 naanti. Kita jangan tambah kebencian rakyat kepada UMNO. Mereka sudah sejuk sekarang ini dan teruskan mereka dalam keadaan sebegini.

Kita seterusnya memperkukuhkan jentera Peti Undi UMNO disetiap DUN dan Parlimen. Cuba Dato Bashah periksa peti undi parlimen Sik dan DUN disana. Apakah semua sudah bersedia? Apakah semua jawatankuasa petiundi sudah lengkap dengan ilmu untuk berperang dalam PRU kelak?

Setakat letak nama untuk isi jawatan, semua boleh buat. Tapi jika ahli-ahli jawatankuasa masih kelabu dengan tugas-tugas yang diberi, maka sama saja denga dikatakan tidak BERSEDIA.

Itu di Sik, bagaimana dengan peti undi yang lain-lain?  Negeri kena periksa kerana didapati ramai ketua-ketua UMNO dibahagian sangat sibuk melobi untuk jadi calon sehingga jentera PRU UMNO dibiarkan tanpa arah haluan.

Kalau macam tu, macamana laa UMNO nak menang!

Tok Bashah ni tak dak kerja lain ka.......? Dah habis modai nak buat kerja dah kot. Tak payah la nak mencabar sana-sini, selesai la dulu masalah dalam UMNO tu. Bukanya hajat hati ni nak membuka pekong, hakikatnya mungkin UMNO Kedah senditi tahu.

Kalau dah tahu ramai penyokong PAS sudah mula mendesak MB mereka, sepatutnya Tok cari la perkara lain nak memenangkan hati pengundi. Banyak masalah lain lagi di Kedah tu. Sekarang ni bukannya masanya untuk cabar mencabar. Statement-statement sebegini sepatutnya bukannya datang dari pimpinan Perhubungan Negeri, lebih-lebih lagi yang bercita-cita tinggi nak menjadi MB Kedah.......

Saya bukannya dari golongan yang mempunyai darjah kebesaran. Sekadar rakyat biasa yang ingin melihat perubahan pada Kedah. PM belum mengistiharkan lagi bakal-bakal Calon DUN Kedah, dah haru biru, apatah lagi bila pengistiharan dibuat.

Kemenangan DUN BN di Kedah terletak di tangan Kedah Selatan, Kalau Tok tak berhati-hati, nescaya BN Kedah akan menerima keputusan yang sama seperti PRU12 di sana. Dalam amatan saya hanya Bayu saja yang dapat mengekalkan kemenangan.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates