Jumaat, 29 Mac 2013

Masjid Kau Punya, Yang Aku Punya Air Liur Saja

Sejak pendedahan demi pendedahan yang telah dibuat oleh blogger-blogger serta media-media cetak tentang kenyataan bertulis PAS Kedah dalam isu 12 masjid yang dikatakan dibina oleh Kerajaan Negeri, PAS Kedah masih meneruskan lagak yang begitu memualkan.

Agaknya PAS sudah tidak kisah lagi kalau dipanggil parti yang kuat kencing dan menipu rakyat. Ustaz Azizan terlampau mengambil mudah dalam hal memerintah negeri. Seakan tidak mengambil pusing akan segala impak yang telah mengegarkan Kedah malah Kedahtimes percaya moral PAS Kedah ini sedang dibaca dan diperhatikan oleh rakyat Malaysia seluruhnya.

Jawapan Sanusi bagi membalas segala pekung PAS Kedah yang telah dirobek banyak menggunakan ayat-ayat sentimen seolah PAS begitu menghargai rakyat malah meletakkan rakyat perlu berkorban untuk mendapat kesenangan dunia dan akhirat. Habis Kerajaan negeri buat apa?

Sikit-sikit derma, sikit-sikit sumbangan. Selama ini adakah Kedah dibangunkan atas ihsan derma? Kerajaan BN selama ini seolah-olah dikatakan mengenepikan hal-hal bersangkutan akhirat. Seolah pembinaan segala masjid dan jalanraya yang dibuat dengan menggunakan dana-dana besar itu tidak afdal. Bagi PAS sangat afdal jika ianya datang dari derma rakyat. 

Maaf. Itu yang difahami kalau ikut kenyataan Sanusi seperti di bawah:

 Membaca ini seolah PAS Kedah tidak melihat penipuan mereka dalam isu pembinaan masjid ini adalah satu perkara besar. Tak besar manapun. Hanya di hujung kuku Ustaz Azizan.

Padahal rakyat akan berkata, apakah rasionalnya pengeluaran dan pengadaran Buletin Sayangi Kedah Sejahtera ini jika segala maklumat dalamnya hanya gurindam jiwa, pantun seloka, wayang kulit untuk hiburan pembacaan saja-saja rakyat Kedah?

Kerajaan Pusat mengeluarkan berpuluh-puluh juta untuk membina masjid-masjid ini dan PAS Kedah dengan otak singkat hanya perlu 'claimed it' tulis dan cetak. Kemudian jika pihak yang berusaha dapatkan dana bising, PAS Kedah jawab semudah Sanusi menjawab.

Tabik hormat di atas pentadbiran PAS Kedah. Tabik dari rakyat yang selama ini melihat PAS begitu mengambil berat dan begitu lantang meletakkan Islam sebagai panduan utama mentadbir.

Tetapi salah satu dari 4 ciri munafik lebih banyak dipersembahkan PAS Kedah.

Bravo!

Akhir kata, Datuk Mukhriz, uasaha Datuk dapatkan dana untuk pembangunan masjid di Jerlun, PAS Kedah dah doakan Datuk dapat pahala. Kira itulah kejayaan besar PAS Kedah selama ini, Mentadbir dengan cara 'blessing' rakyat.

p/s: Kalau terus-terusan memberikan undi pada PAS pada PRU13 ini, maka rakyat Kedah akan dapat 'blessing' yang sangat tinggi dari PAS. Allah dan Rasul letak di mana?

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates